Много интригуващият мач между пловдивските Марица и Локомотив в турнира за Купата на България в момент се “лута” между три стадиона, на които може да се изиграе. Това са стадиона на Марица в квартал Кършияка, базата на Ботев в Коматево и стадиона на Локомотив в парк Лаута. Свързахме с един от шефовете на клуба от Б група Христо Николов, който да хвърли малко повече светлина около казуса.

“Нашето желание като ръководство е този двубой да се играе на нашия стадион. В момента вървят работни дейности по него и ако времето ни стигне и успеем да го лицензиране за провеждане на мачове под егидата на БФС преди тази среща, ще посрещнем Локо Пд в Кършияка. Какъв по хубав мач от този може да искаме за първи на ремонтирания ни стадион. Ако не успеем обаче да се справим и времето не ни стигне вторият вариант пред нас е Коматево. Ние в момента играем там мачовете си от Б група. С оглед на това, че само 3 дни след нашия мач Локо Пд отново ще гостува в Коматево на Ботев, не е ясно, дали организационно е възможно двете дербита да се проведат там. Така стигаме до третия вариант  – Лаута. Искам да уточня, че за момента не са водени все още официални разговори с когото и да било, за това, на кой стадион ще посрещнем Локо Пд, защото нашето желание е това да се случи на нашия стадион. Мислите и действията ни са насочени в тази посока”, заяви Христо Николов пред PlovdivDerby.com.

25 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    1

    Сопотския мангал говори за Кюстендил ще падна.

  2. 17

    Ако ремонтът свърши до тогава ще е на “Марица”, ако не е приключил проблемът няма да е в лиценза, какъвто за Купата на България не се изисква, а това че ще е в ремонт – съблекални, съдийска стая и други. Т.е. при такова развитие няма как да се играе там. Не е проблемът в лиценза, поне не и за Купата. Иначе за мача – дано стане интересен такъв и по-добрият нека победи! А за тези, които се делят на такива и онакива – не забравяйте, че преди всичко сте пловдивчани, това е общото между вас! Като деца може да сте играли пред блока заедно, а днес се обиждате един друг. Футболът създава приятелства, а не врагове, той обединява. Това не е война, всички сме обикновени хора, които имат семейства, работят и т.н. Не забравяйте това! Бъдете хора, уважавайте се, дайте пример на децата си!

  3. 22
    21

    Два пловдивски отбора нямат работа по селски стадиони.

    • 15
      14

      Щом искаш,ето!Кой ти каза че отборите са два?Един е,и той е Марица!!Другият виж кой е-Собственикът на Велбъжд, Георги Илиев закупува акциите на Локомотив (Пловдив).[2] На 23 юли 2001 г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване на регистрацията на Локомотив и за преименуване на Велбъжд в Локомотив. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с новото регистрирано име заема мястото на Велбъжд в „А“ група. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив.”Хайде лека.

      • 22
        14

        Не те чувам от най-долната третина на таблицата !

        p.s. Някакво протоколче от учредителното събрание от 1912г.на закрития през 2010г. Ботев да ми кажеш къде мога да погледна.
        Не че ми пука , ама все пак истината е пои-важна от Гьобелсовата пропаганда на коматевци.

        • 8
          8

          Някво протоколче , че вие сте създадени пре 26, а не 36.

          • 8
            6

            Има, има , потропай с копитца в Гоглето и ще го намериш , ама за вашия резултата е нула.
            Аре сега бегай у лево.

  4. 12
    5

    ТОЧНО ТАМ Е ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ , ПЪК И КР’ЮШО ЩЕ ИМ ДОКАРА И ПУТКИ ЗА ДЕСЕРТ .

  5. 16
    18

    Селяндури те да си стоят в базичката много им миришат краката за града пък и много реват и се навеждат

  6. 24
    13

    Няма значение каде ще играем
    Важното е пловдивския тим да бие

    • 19
      20

      Който се е хванал с металик от коматево хаир не е видял

      • 16
        14

        Ами с Велбъжд кой е прокопсал?Ъ?Дей и Гувидарица.

      • 14
        11

        Собственикът на Велбъжд, Георги Илиев закупува акциите на Локомотив (Пловдив).[2] На 23 юли 2001 г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за ЗАЛИЧАВАНЕ на регистрацията на Локомотив и за ПРЕИМЕНУВАНЕ на Велбъжд в Локомотив. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с НОВОТО регистрирано име заема мястото на Велбъжд в „А“ група. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив.Бухахахаха.

          • А ти, защо питаш? Май си гладен и нямаш търпение да се нахраниш с фекалии!

  7. 24
    3

    Не разбирам какъв е проблема да се играе на стадиона в Кършияка. Нито БФС имат изисквания за стадиони на мачове за купата, нито нищо. За какво да се играе на Коматево или Лаута???

    • 8
      6

      Явно в Кърлияка не са си лицензирали стадиона изобщо за който и да е турнир и затова докато не приключи ремонта официално си играят на базата.

    • 4
      1

      Мача е под егидата на БФС!!!А Маричката нямат лиценз от БФС.Чети човече!

Коментарите са затворени