Много интригуващият мач между пловдивските Марица и Локомотив в турнира за Купата на България в момент се “лута” между три стадиона, на които може да се изиграе. Това са стадиона на Марица в квартал Кършияка, базата на Ботев в Коматево и стадиона на Локомотив в парк Лаута. Свързахме с един от шефовете на клуба от Б група Христо Николов, който да хвърли малко повече светлина около казуса.

“Нашето желание като ръководство е този двубой да се играе на нашия стадион. В момента вървят работни дейности по него и ако времето ни стигне и успеем да го лицензиране за провеждане на мачове под егидата на БФС преди тази среща, ще посрещнем Локо Пд в Кършияка. Какъв по хубав мач от този може да искаме за първи на ремонтирания ни стадион. Ако не успеем обаче да се справим и времето не ни стигне вторият вариант пред нас е Коматево. Ние в момента играем там мачовете си от Б група. С оглед на това, че само 3 дни след нашия мач Локо Пд отново ще гостува в Коматево на Ботев, не е ясно, дали организационно е възможно двете дербита да се проведат там. Така стигаме до третия вариант  – Лаута. Искам да уточня, че за момента не са водени все още официални разговори с когото и да било, за това, на кой стадион ще посрещнем Локо Пд, защото нашето желание е това да се случи на нашия стадион. Мислите и действията ни са насочени в тази посока”, заяви Христо Николов пред PlovdivDerby.com.

25 КОМЕНТАРИ

 1. 2
  1

  Сопотския мангал говори за Кюстендил ще падна.

 2. 17

  Ако ремонтът свърши до тогава ще е на “Марица”, ако не е приключил проблемът няма да е в лиценза, какъвто за Купата на България не се изисква, а това че ще е в ремонт – съблекални, съдийска стая и други. Т.е. при такова развитие няма как да се играе там. Не е проблемът в лиценза, поне не и за Купата. Иначе за мача – дано стане интересен такъв и по-добрият нека победи! А за тези, които се делят на такива и онакива – не забравяйте, че преди всичко сте пловдивчани, това е общото между вас! Като деца може да сте играли пред блока заедно, а днес се обиждате един друг. Футболът създава приятелства, а не врагове, той обединява. Това не е война, всички сме обикновени хора, които имат семейства, работят и т.н. Не забравяйте това! Бъдете хора, уважавайте се, дайте пример на децата си!

 3. 22
  21

  Два пловдивски отбора нямат работа по селски стадиони.

  • 15
   14

   Щом искаш,ето!Кой ти каза че отборите са два?Един е,и той е Марица!!Другият виж кой е-Собственикът на Велбъжд, Георги Илиев закупува акциите на Локомотив (Пловдив).[2] На 23 юли 2001 г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване на регистрацията на Локомотив и за преименуване на Велбъжд в Локомотив. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с новото регистрирано име заема мястото на Велбъжд в „А“ група. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив.”Хайде лека.

   • 22
    14

    Не те чувам от най-долната третина на таблицата !

    p.s. Някакво протоколче от учредителното събрание от 1912г.на закрития през 2010г. Ботев да ми кажеш къде мога да погледна.
    Не че ми пука , ама все пак истината е пои-важна от Гьобелсовата пропаганда на коматевци.

    • 8
     8

     Някво протоколче , че вие сте създадени пре 26, а не 36.

     • 8
      6

      Има, има , потропай с копитца в Гоглето и ще го намериш , ама за вашия резултата е нула.
      Аре сега бегай у лево.

 4. 12
  5

  ТОЧНО ТАМ Е ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ , ПЪК И КР’ЮШО ЩЕ ИМ ДОКАРА И ПУТКИ ЗА ДЕСЕРТ .

 5. 16
  18

  Селяндури те да си стоят в базичката много им миришат краката за града пък и много реват и се навеждат

 6. 24
  13

  Няма значение каде ще играем
  Важното е пловдивския тим да бие

  • 19
   20

   Който се е хванал с металик от коматево хаир не е видял

   • 16
    14

    Ами с Велбъжд кой е прокопсал?Ъ?Дей и Гувидарица.

   • 14
    11

    Собственикът на Велбъжд, Георги Илиев закупува акциите на Локомотив (Пловдив).[2] На 23 юли 2001 г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за ЗАЛИЧАВАНЕ на регистрацията на Локомотив и за ПРЕИМЕНУВАНЕ на Велбъжд в Локомотив. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с НОВОТО регистрирано име заема мястото на Велбъжд в „А“ група. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив.Бухахахаха.

     • А ти, защо питаш? Май си гладен и нямаш търпение да се нахраниш с фекалии!

 7. 24
  3

  Не разбирам какъв е проблема да се играе на стадиона в Кършияка. Нито БФС имат изисквания за стадиони на мачове за купата, нито нищо. За какво да се играе на Коматево или Лаута???

  • 8
   6

   Явно в Кърлияка не са си лицензирали стадиона изобщо за който и да е турнир и затова докато не приключи ремонта официално си играят на базата.

  • 4
   1

   Мача е под егидата на БФС!!!А Маричката нямат лиценз от БФС.Чети човече!

Коментарите са затворени