Сериозен инцидент съпътства мача от предварителните кръгове за Купата на България по футбол между Чавдар Етрополе и Балкан Ботевград, съобщава БЛИЦ. Домакините продължиха напред след 1:1 в редовното време и изпълнение на дузпи. Резултатът обаче бе най-малкото, което ще се запомни в срещата.

Гостите от Ботевград поведоха с 1:0 в резултата, след което домакините изравниха. През целия мач напрежението се покачваше, докато не ескалира минути преди края на редовното време. Съдията изгони играч на Балкан Ботевград, който се прибра в тунела.

Там обаче бе засрещнат от мощния удар на противников състезател. Футболистът на Балкан Ивелин Данчев се строполил на земята, където бил намерен след няколко секунди от треньора Иван Редовски. “Намерих го на земята. Скулата му беше подута”, коментира играещият президент и треньор на ботевградчани. Някъде по това време и част от публиката нахлу около терена да търси саморазправа.

По-късно пострадалият е посетил болница, за да си извади медицинско за нанесения удар. “С нищо не сме провокирали домакините. Дори нарочно седнах на трибуните, за да не нажежавам обстановката на резервната скамейка”, допълни треньорът на Балкан Иван Редовски.

На трибуните имаше около 1000 зрители, а дербито между двата отбора е доста напечено заради местното съперничество. Съдията Георги Николов също “спомогнал” за цялостната обстановка с доста любопитни отсъждания. Помощниците му – също.

Най-неприятното в целия случай е, че само след няколко дни – в събота, Балкан и Чавдар Етрополе ще играят мач, този път за първенство. Двубоят е в Ботевград. “Какво да направя, да викна 2000 полицаи за мача ли?! Заради поведението на хората в Етрополе какво да обяснявам на публиката в Ботевград? Още сме втори-трети кръг, а виждате какво се случва в нашата група. Съдиите не са на ниво, ще стане страшно. В Ботевград никога не е имало инциденти. Никога фен не е нахлувал на терена. Съдиите имат пълно спокойствие. Всеки път ги посрещаме както подобава. Никой не ги притеснява. И какво получаваме в замяна?!”, допълва Редовски.