Италианският клуб от Серия А Киево (Верона) има интерес към вратаря от школата на Локомотив (Пловдив) Стефан Дафовски, който направи много силно впечатление по време на пробите в тима, пише Viasport.

Дафовски изкара тестове в примаверата (младежите до 23 години в клуба) в края на юли, но след три дни тренировки беше привикан да работи с мъжкия отбор на Киево. Там обаче роденият през 2000 г. страж се е представил много добре, което е предизвикало интереса на италианците и те искат да го привлекат.

“Истина е, че Стефан Дафовски се е представил много силно на пробите в Киево. Този италиански клуб има реален интерес да го привлече. Очаквам до няколко дни в Локомотив (Пловдив) да получат офертата от Киево. Собственикът на клуба Христо Крушарски, както и един от членовете на управителния съвет, са информирани и очакват началото на преговорите”, заяви пред БТА агентът на футболиста Антъни Раво от компанията Скаутинг тийм.

17-годишният Дафовски е във възраст да пази вратата на старшата на Локомотив (Пловдив), а вероятно ще тренира и с мъжкия тим, както беше в края на миналата година. Ако премине в Киево, ситуацията с него ще бъде сходна – тренировки с първия отбор и мачове за Примавера.