Днес в 21:00 часа отборът на Ботев ще излезе срещу Маритимо в мач-реванш от третия предварителен кръг на Лига Европа. Първата среща в Бургас приключи без победител – 0:0. Сега “канарчетата” имат напълно реален шанс да запишат нов сериозен успех на сметката си и да се доближат само на крачка от груповата фаза на турнира. За целта пловдивчани трябва да спечелят мача или поне да направят голово реми.

Както се видя в първата среща, Маритимо не е отбор, който да всява огромен респект с играта си. На “Лазур” португалците предимно се защитаваха и с нищо не впечатлиха с изявите си. Сега обаче ситуацията едва ли ще е същата, тъй като домакините ще търсят задължителна победа. Затова в Ботев трябва добре да са си подготвили домашното и да знаят какво да очакват от съперника довечера.

Предстоящият мач може да стане исторически за “канарчетата”. Ако успеят да елиминират португалците, пловдивчани ще запишат рекорд в своята история и за пръв път ще отстранят трети пореден съперник в евротурнирите. Досега се е случвало на два пъти Ботев да играе по 6 мача в Европа – при първото си участие през сезон 1962/63, когато тимът достига до 1/4-финал за КНК, и през 2013/14 година, когато отборът отпада в третия квалификационен кръг на Лига Европа. Никога обаче тимът не е стигал до 8 двубоя в Европа.

Големият проблем пред треньорския щаб на пловдивчани е свързан с отсъствието на контузения лидер на тима Тодор Неделев. Халфът получи травма в първия мач с португалците и така и не успя да се възстанови навреме. Все пак има и добра новина в отбора и тя е свързана с нападателя Фернандо Виана, който се контузи в мача с ЦСКА-София, но травмата не се оказа твърде сериозна и той ще може да играе довечера.

Треньорът Николай Киров се очаква да заложи на Чворович на вратата и Панов, Генев, Димов и Минев в отбрана. Меледже ще действа като опорен халф, а пред него в средата на терена ще започнат Косоко и Балтанов. Бризола и Стоянов ще оперират по двете крила, а на върха на атаката ще действа Виана.

В същото време домакините не могат да използват в този мач контузените Шина и Коронас. Без тях треньорът Даниел Рамош вероятно ще пусне в игра Шарлес на вратата и карето Бебето, Мартинс, Сатнос и Жуниор в отбрана. Гамбоа, Шен и Беса ще действат в средата на терена, а Пикети, Валенте и Пинто ще е триото с атакуващи функции.

Лига Европа, 3 предварителен кръг, реванш:

МАРИТИМО – БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

МАРИТИМО: Шарлес, Бебето, Мартинс, Сантос, Жуниор, Шен, Гамбоа, Беса, Пикети, Валенте, Пинто

БОТЕВ: Чворович, Панов, Генев, Димов, Минев, Меледже, Балтанов, Бризола, Косоко, Стоянов, Виана

20 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    13

    Вчера единия от участвалите в порнофинала за купата си получи възмездието, днес същото очаква и другия.

    • 17

      Известната столипеоивска порнозвеза (ЛОШО КУЧЕ)
      не е спала от 24ти май до днес поради нервно разстройство
      🙂 ха-ха-ха
      Не може да преживее факта че, Ботев има три Купи,
      а нейното любимо culubu нито една 😀

  2. 11
    3

    Убеден съм в победата на жълтурите днес!
    Маритимо са по-слабия отбор и именно затова днес ще отпаднат!
    Няма как да не допуснат гол, а допуснат ли го си заминават!

  3. 10
    39

    Успех на Маритимо! Пожелавам и да вкарат поне 6 гола! Така цял свят ще разбере какви измислени носители на купата са жълтите. Вчера Господ наказа онези, които им я подариха!

    • 7
      2

      първият им гол беше ала Ботев мършо измислена винаги 3та в Пловдив…

    • 2
      15

      Тъпунгирчо,защо бъркъш,кой къде е долюбван?Всеки що годе средно интелигентен гражданин,естествено ефен на Локо ,а вие жълтите в Пловдив правилно сте се принтирани,че може да пробиете единствено и само в Столипиново и съответно основахте фен клуба с гръмкото име Изгрев бойс.Останалата разливаща се любов към ботевъ е от селянията около Пловдив!Да ти обяснявам ли още Жълтурчо,?

  4. 9
    33

    Единия евроидиот отпадна, тази вечер е ред на другия.

    • 2
      11

      Моля за зизвинение?Да бъдем точни:Снощи отпадна втория евридиот-“плаках”.Тази вечер е третия,ще “плача”!

  5. 15
    1

    Поздравявам Дразнител за добрите пожелания и джентълменско поведение. Преди много години имаше мачове на сборен отбор на Пловдив срещу сборен отбор на София и неведнъж ги биехме,макар че на практика срещу нас беше националния ни отбор, а феновете подкрепяха заедно пловдивчани. Опитайте се да си представите.

  6. 28
    3

    Нагъл кюстендилски циганин се опитва да мине за пловдивчанин 😀

    Три месеца от както Ботев спечели третата си Купа,
    а на циганина още не му е утихнало бълнуването
    заради хроничното му заболяване “циганска завист”

  7. 28
    2

    Прочети още веднъж каква простотия си написал. Ужас!

  8. 41
    3

    Успех и дано се върнете с добри новини в България.Само ЛОКО

  9. 45
    2

    Късмет на терена момчета. Бъдете силни и мъдри. САМО БОТЕВ

  10. 9
    46

    Господ, продължава да наказва Лудогорец за подарената купа.

    • 1
      5

      Думата,която използваш се отнася за употребен секс между роднини,в резултат кръвосмесване и новия индивид е предразположен към много и сериозни заболявания.Ти по всяка вероятност си резултат на такова смесване,та те е засегнало умствено,в последствие интелектуално,фен на ботевъ и естествено пишищ простотии!

  11. 6
    43

    Господ продължава да наказва Лудогорец за подарената купа.

Коментарите са затворени