Няма как да не поздравим ЦСКA-София за страхотната игра и убедителната победа е 6:2 над елин от силните тимове у нас – Ботев (Пд). “Червените” летяха и наистина можеха да отбележат двуцифрен брой голове във вратата на Иван Чворович. След неубедителното начало на сезона, придружено е равен със Славия и загуба от резервите на Лудогорец, играчите на Стамен Белчев най- после показаха, че са реални претенденти за титлата. Но на цената на какво се случи това? С цената на минаване през трупове. Истината е, че Ботев изключително много улесни „червените”. „Жълто-черните” видимо бяха изморени от първия мач е Маритимо, а и като цяло от доста натоварения си график в последния месец. Николай Киров бе решил да даде почивка на основните си играчи Тодор Неделев (контузен), Омар Косоко и Виктор Тенев. А за капак тези, конто бяха на терена в Коматево, сякаш мислеха само и единствено за реванша в Мадейра и дългото пътуване, вместо за 90-те минути срещу ЦСКА-София.

От самото начало на дербито в Пловдив, си личеше, че няма сила на света, която да спре „червените” по пътя им към трите точки. А реферът Валентин Железов дейно им помагаше. За какво иде реч? Някой веднага ще каже, че той не даде стопроцентова дузпа за ЦСКА-София в края на първата част. И това е самата истина. Но този неопитен рефер изпусна мача от самото му начало и позволи изключително твърда игра. Често подминаваше само с устна забележка грубите влизания на столичните играчи, а на момента вдигаше картон на „жълто-черните”. Заради това се стигна до контузиите и сериозните наранявания, за които говори Ангел Палийски след срещата. Реферът Железов трябва поне малко да се чувства гузен, че заради безобразното му съдийство единият ни евроучастиик отива в Португалия е куп контузени играчи. Защото, ако той бе показал еднакъв аршин от самото начало на срещата, едва ли щеше да се стигне до въпросните грубости, които напълниха лазарета на „канарчетата“.

Няма обаче как да нe обърнем внимание и на изключително наглото поведение на шефовете на ЦСКА- София. Преди няколко дни главният мениджър на клу6а Стойчо Стоилов от нищото заяви, че „единият „армейеки” отбор продължава, а другият го изхвърлиха предварително, за да не влезе в групите на УЕФА!!! Той визираше Ботев. Но не видяхме на някого от „червения“ лагер да му пука. че след само няколко дни “жълто-черните“ ще бранят родната чест в Мадейра. То беше ритане, блъскане, груби единоборства… При резултат 4:2 за ЦСКА-София и срещу 9 човека, гостите можеха да покажат характерното за автентичния клуб джентълменство и просто да спрат да вкарват. Вече бе ясно, че трите точки са в актива на “червените“ и на Ботев можеха да му се спестят петия и шестия гол. Трябваше да бъде запазено достойнството на “канарчетата“ преди техния решителен евромач. Но тук видяхме характерните за един друг клуб комплекси…

Христо Георгиев, Меридиан Мач

33 КОМЕНТАРИ

  1. 8
    10

    понеже много плюете и се оправдавате със съдията искам само да ви кажа, че той отмени 2!! гола на ЦСКА и не даде чиста дузпа и червен картон на Димов. Та той се опита да свали гащите на Каранга още на терена!! Това момченце, което има грим на очите, не можа дори да изчака да се приберат в съблекалнята и там да се отдадат на ласки. Също така при вашия първи гол имаше двойно нарушение срещу Чорбаджиски – особено второто беше фрапантно – жълт коч му скочи директно на главата. При втория ви гол имаше чиста засада, много подобно на единия от отменените голове на ЦСКА. Като прибавим към това и гредите и многото изтървани чисти положение, още първото полувреме отиваше на разгром!! И на фона на всичко това сте тръгнали да се оправдавате със … СЪДИЯТА!!! Типично по селски без връзка с реалността!!! А забравих да кажа, че съдията спести нарисуван директен червен картон на Косоко, който нарочно скочи с двата крака върху падналия Чорбаджийски!!! Виждате ли сега колко сте жалки в опитите си да се оправдавате!!?? Прави са буферите, че използвате приница на Гьобелс – Една лъжа, повторена 100 пъти се превръща във истина!! Е това е лесно с медийте на новия ви благодетел…

    • 11
      7

      Ти май явно нещо не си разбрал. Те тоя отбор ЦСКА го закриха (вече за 3-ти път). Това, което си гледал е някви където се мислят за ЦСКА. Преди година и нещо ги сформираха и сега се напъват за титличка, че си нямали!

      • 5
        3

        това не променя фактите, че садъята всъщност ви спаси, а не обратното

        • 3
          2

          То си личеше. Ако беше дал два гола от засади и несъществуваща дузпа щеше да е очевадно. При случая с гащите много тънко пропускате избутването с лявата ръка на Каранга срещу Димов. Да не говорим за спестените катрони за симулация при “нарушението” на Данчо Минев и за влизането с бутоните напред в краката на Виана.

          • 3
            2

            А на вас го даде гола от засада. Беше абсолютно идентично.
            Ако е имало “тънко побутване” да е отсъдил нарушение. Свалянето на гащите обаче беше очевадно и не знам с каква съвест наричате тази чиста дузпа “несъществуваща”…. Не знам за какви симулации говорете – Минев много добре знаеше, че прави нарушение и гледаше настрани, правейки се на неразбрал. Стар трик. Виана също влезе доста твърдо в това единоборство. В крайна сметка пострада той. И двата ви гола реално трябваше да бъдат отменени – нарушение и засада. Реалния резултат беше 0:6 плюс изхода от дузпата за ЦСКА. Косоко трябваше да бъде изгонен също

          • 3
            2

            забравих да спомена, че при първия ви гол Виана държеше за гушата Чорбаджийски, а после го хвана и за фанелката…. Нека да бъдем обективни

    • 3
      3

      Явно си гледал някъв друг мач. Радвайте се на подаръка и си гледайте недоносчето. Пък дано се поздравите с първа титла.

      • 3
        2

        е да, като няма аргументи и почват обидите. Типично за този регион….

        • 2
          1

          Аргументите са изложени, нямам време да се повтарям. Като не си разбрал, има си повторения. Незнам защо се обиждате след като излагаме и факти.

        • 2
          1

          Да те обиждат и да се обиждаш са 2 съвсем различни неща. Ако наричаш някакви си фенски разсъждения, аргументи и факти, то жалко за теб… Но все пак те разбирам – безсилен си да оправдаеш позорната загуба…

          • 2
            2

            Позорна победа бих я нарекъл. Надявам се не е излезнала скъпо на благодетеля ви. А това че се обиждате от фактите говори за това колко верни са те. Вие сте срам за футбола в България!

          • 2
            1

            Ти вярно си бил папагал – повтарящ едни и същи неща. Колкото и да ги повтаряш няма да станат истина, а само ще покажат колко си задръстен

  2. 9
    2

    Въпреки слабата игра в защита ми харесаха някои отигравания в малкото моменти, в които съдията си даваше почивка, за да не става очевадно подпирането. В два от тези моменти отбелязахме и 2 гола. Много хора казват, че има нарушение в атака. На мен ми направи впечатление играта с дърпането на фланелката на Виана от страна на Недялков в тази ситуация, но както и да е! След гола съдията видя подема в редиците ни и реши да се намеси, само късмета ни спаси от трети гол до полувремето. Беше ясно, че през второто някой ще напусне, въпросът беше кой? За мен беше ясно, че ще е защитник, всички познаваме нравът на Минев, не издържа човека. И аз на негово място бих изпсувал. Очевадна симулация на Манолев!
    Но и в намален състав момчетата опитваха всячески да сътворят нещо на терена и стигнахме до втори гол. Тъй като нямахме повече смени най лесното беше да се заложи на грубата игра. Дано Фернандо се оправи за четвъртък. По нататък работата беше лесна, знаеше се, че ние няма да нападаме повече. Но Омар беше на друго мнение и направи 2 хубави пробива, за съжаление нямаше с кой да комбинира. Така, че на всички червени фенки на ФК Хибрид (Ловеч, Етрополе и не знам си още от къде) мога кажа, че и с един играч да останем на терена, то той ще е в атака. САМО БОТЕВ!!!

  3. 28
    4

    Защо не си гледаш трите звездни попълнепия в Кюстендилския урод,а се занимаваш с големите?То се иска мозък за тия неща,пък ти явно нямаш.

  4. 6
    26

    По същият начин,по който е основан новия Ботев,е основан и ЦСКА!,ЛОКО

    • 29
      4

      Не е вярно,по същият начин Велбъжд дойде от Кюстендил с целият си щаб и тем подобни,/включително косачка/,прекръсти се на Локо и ето ти Кюстендилски урод.Точно както този ЦСКА си урода Литекс.Кажи че не е истина и ще има…ДВ.Нали знаеш?

      • 4
        12

        Юридически и двата ” армейски” отбора са нови ,започнали от долните дивизии,аЛокото и Велбъжд е друга врътката.Злобата с която пушиш не променя юридическите похвати.Чети Рачо “седмокрачо”!

        • 8
          3

          Нещо си сбъркан,и то здраво.Вместо да ми препоръчваш да чета,я постни ЮРИДИЧЕСКИ,как Ботев е нов клуб,след това аз ще постна защо Локо е прекръстеният Велбъжд,при това ЮРИДИЧЕСКИ!!!Той бил чел!Вероятно си прочел нещо което си написал ти самия.Компер..

        • 8
          2

          Я ми обясни врътката тук,че нещо не се сещам-Собственикът на Велбъжд,кн. Георги Илиев закупува акциите на Локомотив (Пловдив).[2] На 23 юли 2001 г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за ЗАЛИЧАВАНЕ на регистрацията на Локомотив и за ПРЕИМЕНУВАНЕ на Велбъжд в Локомотив. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с НОВОТО регистрирано име заема мястото на Велбъжд в „А“ група. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив.Хайде да видим врътката умнико.

        • 1
          1

          Oрачо, ако беше по-умен и образован, щеше да знаеш, че това е обикновен merger на две дружества. Докато при вас (и ЦСКА) си е напълно ново дружество. Моля те, цитирай ни какво пиша за БотевЪ 2011 в държавен вестник

  5. 38
    3

    Не съм съгласен с определението “неопитен” съдия! Така тънко подпираше столичани и режеше Ботев, че хич не е неопитен. А столичани не летяха, а газеха, бутаха, блъскаха, ритаха, сякаш знаеха, че съдията ще се прави, че не вижда какво става на терена! Като се вземе в предвид и слабостите на Ботев (за които писах в друг пост) резултатът е ясен. Но пак повтарям, съдията допусна с груба игра и не отсъждани нарушения на ЦСКА да не позволи на Ботев да изнася топката и да бъде равностоен мача. Историята помни още по-тежки прегрешения на съдиите в близкото и по-далечно минало. Спираха ни голови атаки с измислени засади и нарушения, отменяха ни чисти голове, имаше чупени крайници и т.н. Ботев винаги е разполагал с бързи нападатели, които бяха спирани с балтии. Маринчев, Гаганелов, Цоньо Василев и още куп рендета играеха за армейците, които не си поплюваха. Редовно Тумбито, Микито, Коцето, Пашата и други наши нападатели бяха с контузии след тези мачове. Щели да бъдат претенденти за шампионска титла!? След всеки мач реват, че ги ощетявали? Били отбор институция? Тъпотии и глупости на търкалета! И като ги пуснат в Европа, още първия кръг се прибират със свити знамена. Господа цесекари, отминаха социалистическите години в които обирахте всички добри играчи от цяла България и жънехте успехи! Сега сте един фалирал отбор, присаден от Ловеч и ако не си плащате на ….., ще сте в средата на таблицата. Жалко е, че има все още заблудени хора, които Ви подкрепят и то в Пловдив!

    • 18
      7

      Тия последните са в Пловдив,но не са Пловдивчани,и ти, и аз, и те знаят какви са.А и Крушарски го каза точно.

    • 18
      2

      Така и само така се свири на ЦСКА – ще ви припомня един много показателен факт за ограмната разлика- в Ботев за има няма 20 мача рендето Галчев имаше 4 червени картона, за 100 мача в ЦСКА, познайте колко има? Познахте- нито един!

  6. 37
    2

    Какво цска. Те сами се определиха като литекс

  7. 6
    29

    “Тошко” ти си деградирал пич!
    Избиваш комплекси за малката ти чорка, най вероятно !
    Съжалявам те!
    Свалете очилата, момчета, приятелски съвет!

  8. 8
    26

    Защо, винаги ” Меридиан мач”…
    Някои сеща ли се?

  9. 9
    37

    Това го е писал болен папагал. Честна игра е когато нарочно пропускаш голове…. Ужас!!

  10. 11
    40

    Дааа на бившето АФД Тракия винаги трябва да се помага. Това е то криворазбраната българска справедливост….

    • 25
      5

      Криво разбрана е циганската ти теза!Алоооуу,какъвто и да е Ботев,в четвъртък Европа ще говори за БГ!!Ама злобата ,простотоята и циганията нямат край.Шоплука тезата е такава-щом не са Левски или ЦСКА,майната им на другите.Тово е то,дано си схванал нещо,ама на дали.

      • Ами тя Европа често говори за БГ напоследък – къде за цигански кражби и грабежи из европейските градове, къде да хулигански прояви….

Коментарите са затворени