Тежка задача предстои пред старши-треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров – Белия след вчерашната разгромна загуба от ЦСКА с 2:6. Освен кондиционно щабът на канарчетата ще трябва да вдигне играчите и психически след тежкото поражение.

След вчерашния мач с ЦСКА много фенове и ръководители на жълто-черните погледнаха критично към отсъжданията на съдията. Най-голямата претенция към Валентин Железов и помощниците му е, че той не е показал нито един жълт картон, когато бе нападнат от цялата скамейка на ЦСКА, след като не отсъди дузпа за нарушение срещу Каранга. По-късно Железков показа червен картон за реплика на Минев и точно там от жълто-черния лагер видяха различен критерий, показан от съдията. В Ботев са ядосани и че реферът не е направил нужното, за да накара играчите на ЦСКА да не играят толкова грубо срещу Ботев.

Иначе в пловдивчани се молят Тодор Неделев и Фернандо Вияна да бъдат вдигнати за гостуването на Маритимо. В титулярният състав на канарчетата ще се завърнат и Виктор Генев и Омар Косоко. Централният бранител липсваше осезаемо в защитния вал на канарчетата и високия и техничен Каранга правеше в и пред наказателното поле на Чворович, каквото си поиска.

За Ботев предстоят тежки мачове. След реванша с Маритимо, канарчетата ще играят с Лудогорец за Суперкупата на България. Срещата е в средата на следващата седмица в Бургас. Малко странно от Ботев Пловдив решиха да поискат отлагане на шампионатния си мач със Септември именно за да имат време да се възстановят за мача с Лудогорец. Дали обаче с оглед на вчерашния мач в Коматево не бе по-добре от лагера на пловдивчани да поискат отлагане на срещата с червените и да си спестят много главоболия преди мача с португалците, който може да донесе огромни приходи в касата на жълто-черните.

След като колата се обърне – пътища много! Ще се вдигнат ли канарчетата за реванша на о. Мадейра? Селият спортно-технически щаб и ръководството на пловдивчани работят в тази посока от тази сутрин.

35 КОМЕНТАРИ

  1. Момчета от коментарите разбирам,че всички забравяме,че ако Ботев продължат напред в Лига Европа няма да имат време за почивка и трябва с тази къса скамейка да играят за купата Бг и да зсбравят първенството,а отлагането на мача става с пари и лоби в БФС на Перуката! Помним как отмениха Лудогорец и Левски,а при същата натовареност не отмениха Ботев и Пирин!Да благодарим на Ничката,екипа му и разбира се отбора и да си пожелаем в четвъртък Господ да е канар и да подреди нещата с един ранен гол на остров Мадейра!Ай канарииииии!Успех!

  2. 13

    А ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПИШЕ ОРАНЖЕВО ЛОЧЕРВЕНЕЛИТЕ КОЛКО ШИШЕТА И ПЛ ЮНКИ ХВЬР ЛИХА ПО ДЕЦАТА,КОИТО ДАВАХА ТОПКИТЕ

  3. 2
    14

    А НИЩО НЕ ПИШЕТЕ ЗА УДАРА С БУТИЛКА НА ПРЕВИВАЩИЯ СЕ ОТ БОЛКА НА ТРЕВАТА ИГРАЧ НА ЧЕРВЕНИТЕ?! И ПАК МАЧ БЕЗ ПУБЛИКА?!

    • 10

      Христо, темите за гей- бандата са на друго място. Объркал си се нежни човече!

  4. 22

    В МОМЕНТА ИМАМЕ ГОЛЯМ ШАНС ДА ПРОДЬЛЖИМ ,МОМЧЕТАТА ТРЯБВА ДА ЗАМИНАТ СЬС САМОЧУВСТВИЕ ЗАЩОТО ТЕ ПОСТИГНАХА ТОВА САМИ БЕЗ ПОДКРЕПА ОТ СЬДИИ,С ХУБАВИ КРАСИВИ МАЧОВЕ ИЗИГРАНИ С УДОВОЛСТВИЕ ,ВЬПРЕКИ ЗАГУБАТА ТЕ СА С ЕДНИ ГЬРДИ ПО НАПРЕД ЗАЩОТО ИГРАЯТ В ЕВРОПА , А ВЧЕРАШНИЯ ОТБОР КОЙТО МЕЧТАЕШЕ ДА Е ТАМ ,ЛИТЕКС ЛИ Е КОЙ Е НЕЗНАМ ЩЕ ИГРАЕ ЗА ПЬРВЕНСТВОТО С ЛОКОТО НА КОИТО ИМ ЖЕЛАЯ УСПЕХ ,ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА СЕ ПОДКРЕПЯМЕ ,НЕ МОЖЕ ПЛОВДИВ ДА НЯМА СТАДИОН С ЛИЦЕНЗ ЗА ЕВРОПА,ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА ЩЕ БЬДЕМ ВСЕ ПАК ,УСПЕХ КАНАРИ ГОЛЕМИ СТЕ ЗАЩОТО ДОКАЗАХТЕ, ЧЕ И С МАЛКО ПАРИ НАПУК НА ГОЛЕМИТЕ УСПЯХТЕ ДА СТИГНЕТЕ ДОТУК ,САМО БОТЕВ

  5. 13
    5

    НАИСТИНА ЗАДАЧАТА СТАНА ТЕЖКА , ПОРАДИ НЯКОЛКО ПРИЧИНИ . ПЪРВАТА Е ,ЧЕ РЪКОВОДСТВОТО НИ НЕ ПОИСКА ОТЛАГАНЕТО НА МАЧА С ЧОРБАТА (АКО БЯХА ТЕ ИЛИ ГОВЕДАТА СВЕТА ЩЯХА ДА ОПИСКАТ ЗА ДА СИ ГО ОТЛОЖАТ) . ВТОРАТА ПРИЧИНА Е , ЧЕ БЕЛИЯ СИ РЪКОВОДИ МОЖЕ БИ НАЙ-СЛАБИЯ СИ МАЧ В КАРИЕРАТА . КАТО ТАКТИКА , КАТО СЪСТАВ , КАТО СМЕНИ В ХОДА НА МАЧА , БЕЛИЯ ТОТАЛНО СЕ ПРОВАЛИ . ОСТАВИ ЖЕЛЕЗНИЯ , КАТО ФИЗИКА ВИКТОР ГЕНЕВ РЕЗЕРВА САМО СЛЕД 3-4 МАЧА ПОРЕД ОТ НАЧАЛОТО НА СЕЗОНА .ТОЗИ ЗДРАВЕНЯК , ЕДВА ЛИ СЕ Е ЧУВСТВАЛ ТОЛКОВА СКАПАН ОТ УМОРА , А ЗНАЕМ , ЧЕ ЦЕНТРАЛНИТЕ ЗАЩИТНИЦИ КАТО ЦЯЛО ВЪРТЯТ НАЙ -МАЛЪК КИЛОМЕТРАЖ В МАЧА ОТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ИГРАЧИ . И НАЙ-ГОЛЯМАТА ГРЕШКА НА БЕЛИЯ БЕ , ЧЕ НЕ ПРОМЕНИ ТАКТИКАТА В ХОДА НА МАЧА , СЛЕД КАТО ОЩЕ В 20 МИНУТА БЕ ЯСНО , ЧЕ ТОТАЛНО ГУБИМ МАЧ . НЕ СЕ ОПИТА ДА ЗАТВОРИ МАЧА , БЕЗ ДА СЕ ОПИТВА ДА СЕ НАДИГРАВАМЕ И ДА ПОЧНЕМ ДА ПЕСТИМ СИЛИ . НЕ СМЕНИ ВИЯНА ИЛИ БАЛТАНОВ И ГИ ОСТАВИ ДА ИЗГОРЯТ В АДСКИТЕ БАЛТИИ НА ЧОРБАРИТЕ . НЕ ОЧАКВАХ ТАКЪВ ПРОВАЛ ОТ БЕЛИЯ , ДАНО ДА НЕ ПРАВИ ТАКИВА ГРЕШКИ ПОВЕЧЕ .

    • Ако не заменя отвреме на време централните ни защитници, защо ги хрантутим четирима тогава? Аз най – голямата грешка я отчитам като организационно – ръководна. Да резонно Палийски се полака от съдийството след мача, но защо не го направи преди това? Всички знаят що за съдия е Железов- абсолютно поръчков и безскруполен, готов да постигне поставената му цел със всички средства! След всеки негов мач следва грандиозен скандал и покриване от БФС за определено време, за да се забрави всичко! И ние знаейки кой ще ни свири не вдигнахме никакъв шум, не обърнахме внимание на обществеността, каква опастност е този за футбола. Да, най- вероятно нито щяха да го сменят, нито щяха да ни обърнат внимание, но така се прави, когато знаеш какъв боклук трябва да изтраеш!

  6. 7
    26

    Какво ме плюете? Наредено ми беше така да играя! За 2-6 коефициента е 100. Изкарахме някой лев – нали трябва да се построи Копнежа.

  7. 23
    3

    Рафаел де Соуза който е защитник има ли договор с Ботев и изобщо защо нищо не се коментира за него? Какво става с това момче

    • Мисля, че още преди месец писаха, че договора му е прекратен по взаимно съгласие.

  8. 17
    1

    Ако обичате, бихте ли публикували актуална информация относно здравословното състояние на играчите?

  9. 33
    3

    Гришата, или малкия Мук от Микре, както е по-познат из нашите ширини е същия мръсник като лудогрския гей с гелосаната коса. Още когато беше в Ловеч – ей така взе 2 шампионски титли – с уреждане на мачовете със съдиите, защото няма лоби в БФС.
    Сега, шубето голям страх да останат с 1 точка – видимо беше хванал тоя съдия – нещастник, а и цялата бригада. Изгърбиха се, направо се изпотиха да подкрепят оранжевите, които пък играеха, сякаш от това им зависише живота – все едно щяха да ги обесят ако не вземат трите точки.
    Пълни гадове са тия двамата футболни босове, както и цялото БФС.
    Но така ще е докато има в управата такива мутри – собственици на отбори. То, затова и няма да има футбол в Бг.
    За това и Лудогорец ще отпада от молдовски тимчета, а сега и от евреите, защото там няма Пастата, Сватбата и други продажни душици!

    • 9
      32

      Да, ама ако го нямаше Гришата, след фалита на КТБ изчезвахте!
      Ако го нямаше Домуса, сега ни купа ни евротурнири!
      А реалния ви собственик Делян Пеевски какъв е? Да не би да е “ангел”?
      Приблема е в държавата и управниците и които нареждат дори собствениците на клубове вместо да привличат такива по естествен път, чрез адекватен закон за спорта и базите и реални преференции, за всеки, който желае да инвестира в спорта!

      • Гацо, какво общо има стадиона със собственика ви?!

  10. 25
    14

    Аз искам да знам само едно нещо след вчерашния мач.
    Едно единствено нещо.

    КАКВО ПРАВИ ЛИЦЕТО РАДО ТЕРЗИЕВ В БОТЕВ?!?!?!?!?!?!?!?!?!

    Заради тоя олигофрен с умения на параолимиец, прасетата си правеха квото искат, негова ЛИЧНА ЗАСЛУГА са ЧЕТИРИ ГОЛА!

    ЧЕТИРИ!

    Аз ако съм на Палийски, на тоя веднага му се къса договора, подобно на Мишо Иванов и се праща при майка му да му прави мекици.

    • 17
      11

      Че то нали някъде го искаха, помните ли в края на изтеклия шампионат?!
      НАПРАВО ДА СЕ МАХА!
      ТАКАВА БЕЗОБРАЗНО СЛАБА ИГРА НИКОЙ КАНАРЧЕ НЕ Е ПРАВИЛ!
      НЯМА РАЗВИТИЕ В ТОЯ ПИЧ И ТОВА Е . ПЪЛНА ДЕЗОРИЕНТАЦИЯ, НЕ МОЖЕ ДА ДОСТИГНЕ С БЯГАНЕ ПРОТИВНИК, НИТО СКОКА МУ Е ПОЛЕЗЕН. ВЕЧЕ 3-ТА ГОДИНА Е НА ГЪРБА НА ДРУГИТЕ.
      ДА СИ ОТИВА.

      ДА СИ ОТИВА И ОНЗИ ЖИТЕН БЕГАЧ КРУМ-чо.
      Пълен дебил!
      Писна ми от тоя некадърник и дърво.

      • 17
        10

        Да, така е, абсолютни, стопроцентови дупки и нефелници и двамата.

  11. 31
    6

    Нищо кой знае какво не е станало. А и няма да стане дори при загуби от Маритимо и Лудогорец. Със спечелването на от никого неочакваната, но напълно заслужена Купа на България, Ботев сам си направи така, че да попадне в този цикъл. В него имаше много радостни моменти, нормално е и да има трудни. Все пак това са 8 мача за месец и два дни, а деветият чука на вратата.

    Киров и екипът му направиха нещо изключително важно и почти невиждано в последните години – запазиха състава. Многото юноши и късата пейка са основният проблем в този гъст цикъл. Вероятно треньорите са сгрешили в преценката си кой кога да запазят, но и това не е лошо, все пак Белия за първи път от доста години е треньор и е нормално и той да не уцели в нещо. По-важното е да успява да си вади верните поуки и предполагам, че ще успее, защото в него има интелект.

    Адмирации за това, че не се отложиха мачове до момента. Така се прави. Без значение от резултатите и какво ни е струвало това да играем тежки мачове през 3 дни. Това е шанс за израстване, който този отбор не се знае дали ще получи повече. Ники, използвай го!

    Горе главите! При най-лошия възможен сценарий в следващите 2 мача, публиката е ДЛЪЖНА да напълни стадиона на следващия… с който и да е той, не съм гледал програмата. В случай, че отпаднем от Европа и загубим Суперкупата, момчетата сигурно ще уният. Точно тогава ще ги лепне здраво и умората, защото ще ги е пуснала концентрацията и налегнало разочарованието… И точно в този момент, те ще имат нужда от пълни и гласовити трибуни, които да покажат, че стоят зад тях. И да им благодарят за прекрасните 3 месеца.

  12. 28
    5

    В спорта не може винаги да се побеждава. В неделя ЦСКА бяха доста по-добрият отбор, освен това реферът беше неадекватен (или поне се правеше на такъв) и сериозно повлия на мача. Най-абсурдното беше когато осакатиха Виана, а реферът дори не свили фаул.

    Важното е Ботев Пловдив да се вдигне за гостуването на Маритимо. Футболистите ги чака дълъг дълъг. Дано Тошко и Виана да може да се включат. Маритимо са абсолютни фаворити, но футболистите на Ботев имат качества да се противопоставят успешно и да продължат напред.

    • Сори пич, но не си съвсем прав. Най-абсурдното решение на съдията беше фалът който свири на Данчо Минев и последвалите картони. Тогава мачът свърши. При фала срещу Виана съдията беше безумен, но не и най-абсурден 😉

  13. 12
    22

    Съдията имаше вина определено, но тя беше и към двата отбора!
    Споменатата ситуация пък беше при резултат в полза на гостите, които уцелиха греда, а им бе отменен и чист гол! Неодсъдената дузпа пък беше още по-чиста и от отсъдената по-късно такава.
    Ако съдията е оправданието, значи нещата не са на добре.
    Загуба от Пирин, които не могат още да съберат футболисти, а сега отново в Коматево от Литекс, но с ужасяващ резултат…
    Никой няма право на каквито и да е оправдания. Вината е изцяло в треньора и спортно-техническия щаб. Срам.

  14. 39
    5

    Какво е трябвало да се направи е лесно да се мрънка, след като вече е минало! По-важно е да се подкрепят футболисти и треньор, а не да се плюе и дудне.

    • 2
      6

      nikoi ne plue.Tova koeto se kazva e samata istina.Trqbva da se nau4ime da q priemame,a ne da se pravim 4e ni6to ne e stanalo.Uspee6 li da se samokritikuva6 kogato si vinoven ,vsi4ko si idva na mqstoto.nikoi ne e bezgre6en,vseki pravi gre6ki,vajnoto e da gi osaznava6 navreme za da moje da gi popravq6

    • 9
      3

      Az 6te si podkrepqm otbora kakvoto i da stava.vaprosa e da osaznava6 kade gre6i6 i da ne povtarq6 starite gre6ki i da prodalji6 napred.A nie fenovete 6te badem tam do futbolistite.vinagi do grob.sa6toto TOI NE YMIRA

  15. 34
    9

    Грешен избор на състав от Белия И този път.5 гола на Терзиев.Това момче 1.60 високо,няма нищо общо с поста централен защитник .Меледже не знаеше къде се намира.Грешка с поставянето на Тасев на бека.Друг е въпроса ,че е грешен трансфер.
    И не на последно място-голяма мудност от нашето ръководство.Исмаил Иса свободен агент стои,а някой спи.Има да ги влачи по трима .Ама буферите като гледам му се точат та……ще го лапнем пак.
    И последно,защо някой журналист не попита какво става със преструктурирането и Колежа.

    • 24
      7

      Пич, ти защо въобще коментираш като явно си нямаш хал хабер? Белия не е виновен, че няма футболисти.. В отбора определено има слаби играчи, мен ако питаш, някои дори не са за “А” група. Хора като Крум Стоянов, Панов, Терзиев, Серкан и въпреки това, Белия взе купата с тях и се представи достойно в Европа. Ти осъзнаваш ли, че ние нямаме нито пари, нито собственик, нито стадион, нито гръб? Белия се опитва да вземе това което може, когато обаче ситуацията е такава, няма как да имаш претенции – работиш с това, което можеш да намериш или което е съгласно да дойде при теб.. Ние нямаме футболисти за 2-3 отбора като Лудогорец (дори и техните резерви не са цвете за мирисане, справка последния им мач). Ако Белия беше излезнал с титулярите, тея като теб сега щяха да плюят, ако отпаднем от Португалците, ако беше излезнал с резерви като Терзиев и Серкан сигурно щяхме да паднем с двуцифрен резултат, той се опита да направи нещо по средата. Определено не се получи, но той ли е виновен? А кой отговаря за футболисти като Терзиев и Серкан, които 5-6 години вече клуба храни и обиграва, а те са пълна нула? Искаш резака Иса, ама ако го вземат пак ще има мрънкачи дето ще плачат при първия му слаб мач. Имайки предвид ресурсите с които разполага и резултатите, които постигна, Белия е магьосник! Единствено имаш право за въпросите свързани с Колежа..

      • 11
        10

        Брато, ако ше играем с Терзиев, по-добре да излеземе с тебе двойка централни защитници, резултата ще е абсолютно същия…

      • 2
        9

        Ами пич,като има слаби играчи Белият,тогава няма да имате очаквания и да се сърдите.Толкова си могат и се примиряваш.Не,той така оня слаб,тия за Б група.Мълчиш и без да се вайкаш.Като знаеш ,че нямаш дълга скамейка няма да играеш на два фронта.Още миналата седмица го казах на приятел-От два стола,ще седнем на земята!!!Паднахме от първият,сега и от втория ще паднем в четвъртък .Защото без Неделев и Косоко който вече е някъде другаде мислено ще ни разпорят трътките.Трябваше да изберем едното или другото

  16. 31
    6

    Глупава постъпка с Неотлагането на мача с чорбата и отлагане на мача със Септември

  17. 47
    5

    Ботев изигра 7 мача преди мача с Ловеч софия а тия нещастници само 2 нормално е да са по свежи а и съдията ги пази от картони а на нашите ги вади без проблеми..не Лудогорец а тези ловешки тарикати са вредни са футбола …нагли ,нагли и пак нагли а и журналистите които коментират по диема са изключително тъпи и неграмотни не мога да им слушам тъпите коментари по време на мача..мача не показа реалното отношение на класата на двата отбора но момента беше такъв…напред един мач нищо не означава САМО БОТЕВ

  18. 40
    5

    Дано момчетата забравят, колкото се може по-бързо този мач. Да се надяваме, че това, което показаха вчера беше, защото мислите им бяха за Европа. Ще бъде много трудно, но това не трябва да бъде пречка. Маритимо са преодолими и ако играем една идея по-добре от предния мач, си мисля, че ще ги отстраним.
    Търсим бързата контра и ги затваряме. Вече играхме и знаем какво могат. Пожелавам успех на момчетата ! Напред Канари 🙂

Коментарите са затворени