Ботев Пд ще получи сравнително добра сума за продажбата на френската си перла Омар Косоко.29-годишният нападател ще бъде продаден на втородивизионния Ал Фуджайра от ОАЕ. В тима от Дубай треньор ще му бъде великият Диего Армандо Марадона. Клубът от емирствата ще плати на пловдивския клуб 250 000 евро за правата на звездата им, твърди Марица. Подобна сума е повече от отлична за канарчетата и с оглед на факта, че договорът на Косоко изтичаше в края на календарната година. За шейховете от ОАЕ такива суми от порядъка на около четвърт милион евро не са никакъв проблем, особено за играч от класата на футболиста на Ботев, се коментира във футболните среди.

Договорът между двата клуба и личният на французина с бенински корени се очаква да бъдат подписани на 5 август. Тогава играчът ще премине медицинските изследвания, след което ще парафира за 2 години с Ал Фуджайра.

Пловдивчани и дубайците се договориха трансферът да бъде финализиран след реванша срещу Маритимо от третия предварителен кръг на Лига Европа. Срещата на остров Мадейра ще се проведе на 3 август.

Снощният двубой срещу ЦСКА-София се очертаваше да бъде бенефисът на Косоко с жълто-черния екип в Пловдив.

Французинът акостира на Коматево през септември миналата година. Той направи редица запомнящи се мачове за канарчетата, като кулминацията бе голът му във вратата на Лудогорец на финала за Купата за България, когато Ботев триумфира с трофея след 36-годишна пауза.

1 КОМЕНТАР

  1. 18
    3

    Без 3-4 титуляри не можем да ходим,според мен този трансфер ще се отрази негативно ,трябваше да измъкнем повечко пари от арабите…Радо Терзиев 1 месец плътно в фитнеса !

Коментарите са затворени