Декларираните от ръководството на ЦСКА-София амбиции да се преследва титлата засега не намират никакво покритие. “Червените” започнаха сезона с малко очаквано равенство срещу Славия, а след това отстъпиха на “Българска армия” от шампиона Лудогорец, който в този мач излезе с голяма част от резервите си. Днес тимът на Стамен Белчев гостува на носителя на Купата на България Ботев (Пловдив) в търсене на първа победа. “Канарчетата” впечатляват с представянето си в Лига Европа и имат реален шанс да стигнат до плейофите преди груповата фаза, ако елиминират Маритимо. Първата среща завърши 0:0 и се очаква наставникът Николай Киров да съхрани силите на част от титулярите за реванша в Португалия. Въпреки това, “жълто-черните” ще сглобят достатъчно боеспособен състав, който ще се опита да повали “червените”.

Тодор Неделев пропуска мача на канарчетата заради контузия.

В състава на ЦСКА-София се очакват няколко промени. Густаво Кулма се завръща в групата, след като беше пренребрегнат за дербито с Лудогорец. Колумбиецът е фаворит да започне като ляво крило, отдясно ще напада Кирил Десподов, а на върха на атаката ще е Фернандо Каранга. Друг бразилец – Енрике Рафаел, също ще стартира като титуляр. Въпреки грубата си грешка срещу  шампионите, Георги Китанов отново ще застане под рамката. Аут заради наказание е Кевин Меркадо.

Ботев няма загуба в последните си 5 мача срещу “червените”, които в исторически план са най-неудобният съперник на тима в елита. Последната среща между двата отбора завърши без голове.