Пловдивският Ботев приема португалския Маритимо тази вечер от 20,30 часа в Бургас в първи двубой от третия предварителен кръг на Лига Европа в опит да наскочи представянето си в турнира.

Преди четири години пловдивчани отпаднаха в същата фаза на надпреварата след две равенства – 1:1 и 0:0 с германския Щутгарт. Две години по-късно пловдивчани отново не стигнаха до плейофа за групите след 2:1 и 0:2 с австрийския Санкт Пьолтен. Поуката и от двата мача е, че Ботев отпада заради допуснат гол на собствен терен и ако иска да продължи този път, трябва да е много внимателен в защита.

Бургаският стадион “Лазур” се превърна във втори дом за Ботев, като “канарите” не познават загуба в европейските си мачове. До днешната среща пловдивачи имат шест победи и едно равенство.

Гръмката победа над Бейтар Йерусалим с 4:0 на реванша окрили с надежди пловдивчани и всички са изпълнени с оптимизъм, че могат да отстранят Маритимо. Португалците завършиха шести в местното първенство и играят в Европа благодарение на дубъла на Бенфика.

Очаква се треньорът Николай Киров да пусне състава от мача с Бейтар, който опази мрежата си суха, а в атака беше много ефективен. Нападението ще се води от Фернандо Виана, зад него ще се нареди карето Крум Стоянов, Лъчезар Балтанов, Омар Косоко и Тодор Неделев. Зад тях ще застане Яя Меледжи, а в защита ще действат Цветомир Панов, Йордан Минев, Виктор Генев и Пламен Димов. На вратата се завръща Иван Чворович, който получи почивка за мача със Славия.

Вероятни състави:

Ботев Пд: Чворович, Панов, Генев, Димов, Й. Минев, Меледже, Неделев, Косоко, Балтанов, Стоянов, Виана.

Маритимо: Шарлес, Мартинш, Маурисио, Заинадин, Бебето, Шен, Гамбол, Валенте, Ебер Беса, Коща, Пиньо.

13 КОМЕНТАРИ

  1. 7
    12

    Тодор The Great, не се напъвай палячо, може да се подрискаш! Жалко комплексарче, нямаш достатъчно мозъчни гънки, за да разбереш, че от един момент нататък/не само във футбола/ човек просто е професионалист! И няма значение, като юноша/юноша бледен, като теб/ и младеж, на кой отбор е бил фен! Освен на Ботев, Чико е бил треньор и на Левски и на Локо Пд и тогава комплексарчетата, като теб пак го плюеха! Но това е нормално за безмозъчни същества! Васил Божков/Черепа/ в юношеските си и младежки години е бил фен на Левски, но в последните 25-30 години това е човека, който направи най-много за ЦСКА! Но, както казва една хубава поговорка – “тя простотията не ходи по гората, тя ходи по хората”!

  2. 2
    28

    Тошко не може да иде на къра че вали и трупа постове. Дано не спре Интернета, че ще се побърка.

  3. 19
    1

    Все някога ще се отпуши Крум! Може и да е днес?

  4. 22
    2

    Тази статия е копирана от Sportal. Четох я по-рано днес там 🙂

    Маритимо са много сериозен отбор. 6-ти в Португалия са. Имат много здрава и стабилна защита, добре се възползват от статични положения. Миналият сезон като домакини са победили Бенфика, измъкнали са равенства със Спортинг и Порто. Сега са направили доста трансфери и ще е по-различен състава им, но въпреки това остават абсолютни фаворити. Ще е голям зор, но пък Ботев има своите футболни качества, с които да се противопостави успешно 🙂

    • 21

      Да, ама половината, че и повечето футболисти от миналия сезон вече ги няма! Не са играли още нито един официален мач, а за сработване на отбор се иска време, ако ще най-добрите в света да са взели.
      Те обаче са взели разни младежи от долни дивизии , които нямат грам опит в ЕКТ и това е още един минус за тях. Ботев има завършен отбор със стил на игра, което прави португалците пълни аутсайдери в този двубой!
      По-късно всички ще го разберат.

  5. 19
    3

    Мисля , че много подценяваш Крум, защото той дърпа със скорост поне двама и отваря пространства за другите не е нужно да вкарва , а да тича и спазва тактиката на Белия , мога да ти кажа , че идеално се справя

  6. 38
    2

    Ай канариииииииииии!!!!!!!!!!!!!
    Тръгваме, макар и в тоя дъжд и ес надяваме на победа!

  7. 1
    31

    Това ще е най-лесния съперник на Ботев до момента.

  8. 6
    20

    Todor The Great, нещо си скаран с историята на ФК”Ботев”-Пловдив, моето момче! А и по глупостите, които пишеш ти личи , че си комплексар и недоноско!
    1967 г. – Ботев за втори път е шампион на България! Старши треньор на отбора е Васил Спасов-Валяка – дългогодишен футболист и легента на ФК”Левски”-София!

  9. 42
    3

    Победа
    за трикратния носител на Купата на България
    и гордостта на Пловдив

Коментарите са затворени