Здравейте, скъпи читатели на PlovdivDerby.com,

Искаме да ви информираме, че колкото и да не ни се искаше, се налага да наложим някакъв контрол върху форума под статиите на PlovdivDerby.com. Преди няколко години стартирахме първия пловдивски футболен сайт. След нас се появиха още няколко такива, надушвайки неразработената ниша, която открихме под тепетата. Въпреки сериозната конкуренция PlovdivDerby.com се превърна в медия, на която всички имат доверие, място където всеки е свободен да изрази мнението си и то да бъде видяно от ръководните фактори в клубовете ни. Да, те ни четат! Четат и вашите мнения под статиите. От Палийски и Крушарски, през спонсорите на клубовете, до юношите в Локо и Ботев. Всички те са читатели на PlovdivDerby.com. Всички те се информират за вашето мнение от коментарите под статиите в PlovdivDerby.com.

През годините десетки хора ни предлагаха формули, начини и какво ли още не, за да ограничим коментарите. Ние упорито държахме на свободата, която сме дали и искахме да я запазим. Свободата обаче, за наше съжаление, се превърна в свободия, от която недобосъвестни наши читатели се възползваха, умишлено или не. Много наши потребители през годините също са ни писали, изказвайки мнение, че трябва да обърнем внимание на коментарите под статиите, защото много непълнолетни деца са наши читатели и не е удачно те да виждат нецензурни и обидни мнения.

Напоследък стана много “модерно” да се пишат коментари на “цигански” или на “селски диалект”, което е изключително неприятно, както за нас, така и за голяма част от нашите читатели. Псувни по наши журналисти, наши колеги, рекламодатели, партньори, футболисти, ръководители и т.н. и т.н. повече няма да толерираме.

PlovdivDerby.com е сайт, който отдавна не гони максимална посещаемост. Искаме PlovdivDerby.com да е място, където можеш да влезеш да се информираш, забавляваш и изкажеш публично мнението си. Нямаме нищо против шегите към съперниковия лагер, нямаме нищо против мненията ви за даден мач, дори те да не се харесват на ответната страна, нямаме нищо против мнението и критиките ви към дадени президенти, ръководители или футболисти, но всичко вече трябва да е в допустимите граници на приличието. Недопустимо е пловдивчани да определят други пловдивчани като “цигани”, “турци”, “селяни” и прочие епитети. Недопустимо е хора, които ръководят футболните ни клубове, да четат обидни епитети за себе си в PlovdivDerby.com, след което на журналистите ни да се налага да ги гледат в очите и да им искат интервюта – за да може отдолу поредния анонимен читател да ги квалифицира с обидни и грозни епитети. Критикувайте ги яростно! Критикувайте и нас като медия! Нямаме против! Но го правете в рамките на добрия тон.

Пишете, шегувайте се със съперника, бъдете анонимни, но спазвайте благоприличие или ще спрем достъпа ви до PlovdivDerby.com. Читатели, с по 50 коментара и нито един измежду тях за любимия им отбор, нито един от тях позитивен, нито един от тях конструктивен, а единствено пълни с обиди, псувни и нецензурни думи – ще бъдат премахвани. Без 30 или 40 постоянно псуващи се взаимно читатели ще оцелеем, но без останалите 80 000 потребители, които не искат да четат подобни неща – няма как да ни има!

Благодарим за разбирането!

 

 

 

60 КОМЕНТАРИ

  1. Абе…тоя The Great докога ше му позволявате да се изявява като фактор тук? Уж нови правила има, а го оставяте да пише глупост след глупост. И то нагло и непредизвикано. Поне да беше капацитет…

  2. 4
    1

    Играй си с малката пЕшка , освен ако не изпитваш оргазъм като акаш тук.

  3. 8
    3

    Аз съм “за”! Само Локо и успех на Ботев в Португалия!

  4. 6
    5

    хаха. този имал дар слово, а използва думи като “серете”… докога ще го търпите?! Заради него не може един смислен коментар да прочетем!

    • 5
      5

      не разбрах като как твойте мнения не могат да се охарактеризират с този “общопризнат израз за „изказва неуместни, никому ненужни, натрапчиви и откровено тъпи мнения“”?? Разлика не виждам

  5. 9
    9

    тук единствения който стана за смях с омразата и тесногръдието си си ти…. а за дар слово може само да мечтаеш

    • 6
      6

      “жлъч и миризма на чесън” и бълват селяните. да не искаш да кажеш, че читателите на сайта са такива?! Същото е и в темите на Локомотив. Това, че хората си казват мнението за “оспорвания ви двубой” със Славия,което на теб не ти харесва си е твой проблем. Това се нарича свобода а словото и всеки има право на нея в Република България.

      • 10
        4

        Още една обида породена от безсилие да обориш опенента с думи. Какво стана с красноречието ти?!

      • Анонимен внимавай, че тошето пак ще изпраща клипове от тубата…

  6. 5
    3

    Тоше, ти нещо конструктивно можеш ли някога да напишеш? Ти трябва задължително да си първия отстранен.

  7. 2
    5

    Това трябваше да стане много отдавна.Обаче не вярвам,че ще престанат простотиите.Защото тук пишат все едни и същи.Хора без работа.Безделници.

  8. 6
    5

    Този защо още не е баннат?? Съществуването му тук обезсмисля всякакви правила, които той нарушава ежеминутно мислейки се за специален!! Точно такива “хора” са причината за омразата и би трябвало да се баннат според новите правила.

    • 7
      4

      хаха. ами прочети си постовете и дано този път разбереш

      • 5
        5

        в този “принципен въпрос” се съдържаха толкова обиди и намеци, колкото в 1/2 часов монолог на овчар изкарващ овцете на ливадата.Не ми губи времето ако обичаш

      • 5
        3

        Дори и това е достатъчно. За индиректните вече ви наказаха от УЕФА или си забравил. Хайде довиждане. И дано сайта си спази правилата и не те видим вече

      • 5
        3

        Фурнаджийските лопати не са особено досетливи.

  9. 7
    3

    този защо не е бамнат?! Нали има нови правиля, който не позволяват обиди?!

  10. 9
    5

    Мазна и блажна фурнаджийска лопата.
    /с нея се вадят мазните банички от фурната , за да се поднесат на редактора/

    Тодоре , имам 15 точно такива хитреци раждани не в Пловдив, на които плащам заплати, така че непловдивските хитринки си ги пази за съседа, като обсъждате същински важните неща – колко е добра жена ти в правенето на …тюрлю гювеч.
    Сега, ако обичаш , на светофара завий на юг ,шосето е в ремонт, но ще минеш по околовръстното за в къщи.

  11. 10
    11

    ТОВА , ЧЕ МАЛКИ ДЕЦА ВЛИЗАЛИ ТУКА И ЧЕТЕЛИ ГЛУПОСТИ Е НАЙ-СМЕШНОТО И ТЪПО ОПРАВДАНИЕ . АКО ЗМАЕТЕ ,,МАЛКИТЕ ДЕЦА,, , КАКВИ РАБОТИ ЗНАЯТ И ПРАВЯТ , ТА ЩЕЛИ ДА СЕ ЗЛЕ ВЪЗПИТАТ АКО ПРОЧЕТАТ НЯКОЯ ПСУВНЯ . ЦЕНЗУРИРАЙТЕ КАТО ИСКАТЕ , НО ТАКА СИ ГУБИТЕ ЧАРА НА ИСТИНСКИ НАРОДЕН ФЕНСКИ САЙТ , КОЙТО Е ОТДУШНИК НА ПО-КРАЙНИТЕ И ХАРТ ФЕНОВЕ.

  12. 11
    3

    Много правилно! Журналистиката е да отразява, а не да преписва клюки и недоказани новини. Както правят този и един друг сайт, дето също започва с plovdiv****. Ако тая медия се уважаваше и искаше наистина да счупи статистиките за посещаемост, щеше да се е навряла в гъза на Палийски и Крушарски и да е разнищила всички задкулисни игрички, които унищожават двата клуба на Пловдив.

  13. 23
    26

    БРАВО!

    Крайно време беше да се наложи някакъв контрол,защото поведението на голяма част от чернобелите т.нар. фенове преминава абсолютно всякакви граници на нормалността.

    Не може в статиите за Ботев 80% от коментарите да са на комплексирани фенове на Локомотив, а в същото време под техните статии да няма нищо.

    Никой не може да ме убеди че така се подкрепя любимия отбор.

    Да не говорим за масовата практика на чернобелите да крадат никове и да се представят за такива каквито не са.

    Пак казвам: Браво! Крайно време беше да се вземат мерки!

    • 25
      11

      Фурнаджийска лопата !
      /работно пособие на хлебаря/

  14. 11
    8

    Браво Андрей! 80% от новините ти са преписани от други сайтове. И това ли трябваше да препишеш?

  15. 12
    6

    ”Пътя към Ада е постлан с добри намерения”
    Нито сте първия , нито ще сте последния сайт който си рита приходите от ”малките кликчета” .
    Вижте гонг, часовете, Марица и да не споменавам още десетки къде се отидоха след софт или хард цензурата.
    Със здраве и дерзайте !

  16. 10
    7

    Крайно време е малоумниците да нямат възможността да се изявяват тук! Думите са нещо важно и не може да се хвърлят на вятъра от някои, които не раьбират стойността им! Не може безмозъчно същество да създаде нещо съзидателно ьа някого, затова е важно да не се дава на такива индивиди да заразяват средата с инфантилната си продукция. Говорете винаги така, че да има полза за някого и креационизъм ( изграждане), а не обратното!

    • 8
      8

      Прави диктовки колега !
      Чети книжки без картинки !
      /надявам се да съм се изразил коректно и да се харесам на редакторите/

  17. 18
    16

    Браво Андрей, най-после едно разумно решение. Надявам се, сега вече на спокойствие да надуваш жълтия балон и да пишеш тиради за Тошко, Лъчо, Крумчо и другите наши герои. А и незабрявай да вдигаш цената на Коосоко, като продължаваш да пишеш за оферти от ОАЕ, Саудитска арабия и Катар за милиони, милиони евра. Мед ми капе на душата. Наздраве с едно пенливо червено винце. Лекара ми разреши, по една чашка на ден.

    • 13
      6

      ако е така скоро и него няма да има кой да го чете. в наше време човек може да се информира от всякъде…

  18. 19
    10

    И какво ще правят сега Вълчо и Живка, на които това им беше смисълът на живота?

  19. 23
    8

    браво. само да не стане като в един друг сайт където се трият само неудобните мнения

  20. 13
    11

    Браво, Андрьо, най-после!
    Има ли причина феновете и на двата отбора да не общуват цивилизовано?!
    Мерките няма да се харесат на хейтърите, които ифват тук да си избиват комплексите.Предлагам всеки, който обижда тук на помаци, турци, цигани и т.н. фа получи предупреждение, и ако продължава да си излива нервите тук, следващата стъпка да бъде бан за седмица или месец.Крайно време е феновете и на двата отбора да започнат да се уважават взаимно! Който не може да си владее емоциите да го прави някъде другаде.

    • 8
      6

      Ми ти ди си за бан мой човек. Виж си името.

      • 3
        1

        защо?! Кого е обидил? Казва си мнението за вашата купа….. няма ли право?!

  21. 11
    5

    разбира се, че правила трябва да има но цензурата не е помогнала на никой…

  22. 12
    10

    Всеки е свободен да се изкаже както иска. Вървите по пътя на ПД24. Но, това си е Ваш проблем.

  23. 12
    8

    С тази цензура май се връщаме в едни по стари времена преди 10 ноември…….но както и да е сайта си е частен и собственика може да си прави каквото си поиска……но да не се чуди после защо е станал като вестник Мрица……нито един коментар с години.

  24. 13
    9

    И с налагането на цензура показвате слабост, само да вмъкна.

  25. 14
    10

    Абе Андрей, та на теб 80% от кликовете са ти заради тия коментари. Не се излагай да ги ограничаваш, щото ще станеш като оная пръдня П24 и тяхното постоянно триене на хора и коментари.

  26. 22
    1

    Надявам се да премахнете циганския не само от “форума”, а и от статиите които пОбликувате.

  27. 20
    3

    Крайно време беше да се вземат мерки срещу някои недобросъвестни читатели на сайта

  28. 18
    3

    На пръв поглед много добре? Да видим обаче, дали ще има ефект? Аз лично се съмнявам?
    Няма кой да спре троловете, които всички познаваме добре, не само от този сайт!
    От сърце искам да не изляза прав!???
    Омразата и простотията ни убиват ежедневно!

  29. 24
    6

    Време беше и това да се случи, обаче с това не съм съгласен:

    “Читатели, с по 50 коментара и нито един измежду тях за любимия им отбор, нито един от тях позитивен, нито един от тях конструктивен, а единствено пълни с обиди, псувни и нецензурни думи – ще бъдат премахвани.”

    Не 50 , а дори 1 обиден коментар и би трябвало да следва бан.

  30. 27
    7

    Браво.Не знам защо толкова време търпяхте това.

Коментарите са затворени