Новият отбор на пловдивския треньор Иван Петров – Чекиста “Розова долина” започна по неочаквано лош начин поредицата от контролни срещи. “Розите” паднаха с 4:1 при гостуването си на стадион „Христо Ботев“ в Габрово на местния „Янтра“. Контролната среща бе първа за „розите“, които се подготвят за новия сезон в Трета лига и първа среща за новия наставник на тима Иван Петров.

Християн Кожухаров откри резултата само четири минути след началото на срещата, а в 12-та Християн Василев оползотвори асистенция на Пламен Кожухаров и покачи на 2:0. В 20-а минута обаче авторът на първото попадение в мача трябваше да напусне играта, след като влезе в саморазправа с играч на гостите. Реферът Петър Кузев изпрати под душовете и двамата футболисти, а резултатът се запази до почивката. През втората част „Янтра Габрово“ реализира нови два гола. В 70-а минута Пламен Кожухаров отбеляза за 3:0, а в 75-а се разписа Николай Стоянов, като и двете попадения паднаха след пасове на юношата Петър Петров. В 77-а минута гостите стигнаха до почетен гол от дузпа, реализирана от Иван Чергев. Наказателният удар беше отсъден за нарушение на Михаил Пенев. Домакините създадоха и други голови възможности в мача и при повече концентрация в завършващата фаза можеха да направят резултата още по-убедителен.

В следващата приятелска среща  казанлъчани  ще се играят срещу  третодивизионния  „Верея “ в петък в Стара Загора. Новият сезон в Трета лига ще започне на 12 август. Следващата контрола на “Янтра” е в събота, 22 юли, срещу „Трявна“ в Трявна.