Тази вечер Ботев (Пловдив) стартира участието си в новото първенство с домакински мач срещу Пирин (Благоевград). “Канарчетата” са най-добре представящият се роден тим в евротурнирите до момента, а престижното равенство (1:1), което постигнаха като гост на Бейтар (Йерусалим), им дава реални шансове да продължат в третия квалификационен кръг на Лига Европа. Това предопределя и решението на старши треньора Николай Киров да направи някои размествания в състава, за да запази силите на част от титулярите за реванша с израелците.

Мястото на Йордан Минев на левия фланг на защитата ще заеме Лазар Марин. Радослав Терзиев е напълно възстановен и се очаква да започне като титуляр в центъра на отбраната, заедно с Виктор Генев. Новото попълнение Алваро Юлиано ще започне на позицията на Яя Меледже, а е много вероятно сред резервите да остане и голмайсторът от мача в Израел Серкан Юсеин. Негов заместник ще е 16-годишният талант Крис Добрев. Тони Тасев пък ще бъде предпочетен пред Крум Стоянов. Киров обаче няма да се лиши от услугите на звездите Тодор Неделев и Омар Косоко.

Пирин ще излезе в Коматево без контузения Аймен Суда. Наставникът Милен Радуканов, който преди време беше начело на Ботев, включи в групата четирима юноши. Атаката ще води Станислав Костов, подпомаган по фланговете от Даниел Младенов и Димитър Благов.

5 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    7

    Ава и ний с тейко сми за Пирин оня ден си пийнайми по едно младо пиво и то много готино ва да гоейба.

  2. 6
    12

    Успех на Пирин!
    Накажете селското недоразумение!

    • 12
      2

      oops,
      Пирин не играят с недоразумението,
      а с Носителя на Купата на България
      и достойния представител на града ни
      в европейските клубни турнири
      БОТЕВ ПЛОВДИВ

    • 19?6 – измислен отбор
      – измислени фенове
      – митове и легенди от типа ” най – многобройната публика на един мач”.
      – Според Пловдивският съд след 2001 Локомотив НЕ СЪЩЕСТВУВА !!! Вълбъжд се преименува на Локомотив, а седалището се мести от Кюстендил в Пловдив !!!

      Манго, цялата ви смешна “история е една голяма лъжа ! Винаги ще бъдете в сянката на гранда на Пловдив – Ботев. Дори и малките деца вече не вярват на приказките ви металик, сопот, мопот и др. Колкото и да си измисляте не може да промените историята. Ботев е на 105, Ботев е носител на купата на България, Ботев прославя България в Европа !!! И някаква сган с измислен отбор въобще не са фактор да казват кой какъв е !

    • 1
      1

      Има едно недоразумение в Пловдив, и то е прекръстилият се в Локо,Велбъжд Кюстендил.Ако не вярваш,ще ти постна ДВ,.За сега това ти стига-“Собственикът на Велбъжд,Георги Илиев закупува акциите на Локомотив (Пловдив).На 23 юли 2001 г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за ЗАЛИЧАВАНЕ на регистрацията на Локомотив и за ПРЕИМЕНУВАНЕ на Велбъжд в Локомотив. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с новото регистрирано име заема мястото на Велбъжд в „А“ група. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив.”Аде соцай.

Коментарите са затворени