С група от 22-ма футболисти Ботев /Враца/ започва новия сезон. Те бяха представени тази вечер преди последната контрола с Партизан /Червен бряг/. Защитникът Петър Альошев се завръща в родния си клуб от Лудогорец. От Разград пристига и колегата му в отбрана Кристиян Григоров.  Вратарят Ивайло Василев идва от Нефтохимик /Бургас/. Димитър Тодоров е бранител от школата на Славия, а Здравко Димитров – от юношеската формация на Септември /Сф/. Халфът Богомил Христов е ритал досега за Локомотив /Сф/. Борислав Борисов е офанзивен футболист от Видин, но през последната година игра силно за Созопол. Атанас Фиданин бе капитан на Локомотив /ГО/ през последните 3 сезона. Халфът Атанас Димитров се присъединява към врачани от Беласица. Ивелин Илиев е юноша на Берое, но пристига от Ботев /Гълъбово/. Александър Александров стана голмайстор на Югозападната Трета лига с екипа на Сливнишки герой, вече се доказа като реализатор и в новия си отбор с 3 попадения в 5 контроли. От Дунав /Русе/ е преотстъпен юношата Стефан Митев.

От миналия сезон остават: вратарите Христо Митов и Стилиян Бонев, защитникът Иво Харизанов, халфовете Ивайло Михайлов и Иван Иванов, Янаки Смирнов, Спас Георгиев, Илия Карапетров, Виктор Василев от U19 и Тодор Чаворски.

Няма промени в спортно-техническия щаб. На старши треньора Сашо Ангелов ще помага Ивайло Димитров, а Илиян Василев ще се грижи за подготовката на вратарите. Физиотерапевт е Николай Николов, а домакин – Тинко Лазаров.

След 5 поражения в предсезонните контроли, Ботев най-накрая би. В последната си проверка врачани се наложиха у дома над третодивизионния Партизан /Червен бряг/ с 4:0. Още в 8-та мин. перфектна комбинация на врачани, започната от Илия Карапетров, позволи на Здравко Димитров да излезе на чиста позиция, но изстрелът му бе в аут. В 14-та мин. Атанас Фиданин посрещна от въздуха отбита топка и от около 30 метра я изпрати на сантиметри от страничния стълб. В 17-та мин. удар на Здравко Димитров с глава бе отразен от вратаря Николай Христов. Последваха два шута на Янаки Смирнов, не попаднали в целта. В 33-та мин. Илиян Стоянов от гостите при първата възможност за тях се пробва да си изпроси дузпа, но получи жълт картон от рефера Росен Гановски. В 37-та мин. Спас Георгиев се измъкна от защитата на шумкарите и изведе Янаки Смирнов, който на празна врата вкара за 1:0. В 54-та мин. Тодор Чаворски с диагонален шут от 25 метра увеличи на 2:0. В 67-та мин. пак той получи подарък от вратаря, но не успя да се възползва. Минута по-късно Ивелин Илиев реализира за 3:0 след асистенция на Димитър Тодоров. В 74-та мин. гостите стигнаха до първия си удар чрез Илиян Стоянов, чийто шут бе париран от стража Христо Митов. В 79-та мин Ивелин Илиев оформи крайното 4:0 в проверката.