Отборът на Ботев Пловдив излиза тази вечер от 21 часа на стадион “Ха Мошава” в Петах Тиква в първи мач от втория предварителен кръг в Лига Европа срещу израелския Бейтар Йерусалим.

Серкан Юсеин или Алваро Юлияно? Един от тези двама футболисти ще замени Лъчезар Балтанов в стартовата единайсеторка на канарчетата довечера за първия мач с Бейтар. В защита Николай Киров няма да прави промени и на вратата ще застане Чворович, а пред него ще са Панов, Генев, Димов и Минев. В средата на терена ще играят още Мележде, Бризола, Крум Стоянов и Неделев, а в атака ще е Косоко.

Пловдивчани излизат с мисълта да постигнат минимум гол на чужд терен, който да съхрани шансовете им в реванша на 20 юли в Бургас. Жълто-черните вече показаха, че могат с успех да играят навън, след като победиха албанския Партизани с 3:1 в първия кръг. Бейтар е с по-висока класа от Партизани и затова треньорът Николай Киров ще заложи на по-предпазлива и дефанзивна тактика. Бейтар завърши трети в местното първенство.

Основна заплаха за българския тим ще представляват централния нападател Шехтер и опитните Езра, Веред и Сабо. Ветеранът с впечатляваща визитка Йоси Бенаюн ще започне от резервната скамейка и ще се включи едва в заключителните минути на мача. 37-годишният бивш футболист на Ливърпул, Челси и Арсенал се включи силно в мача с Вашаш, когато вкара гол и даде две асистенции при головото шоу 4:3.

През миналия сезон Бейтар стигна до плейофите за влизане в групите на Лига Европа, но беше спрян от френския Сент Етиен.

15 КОМЕНТАРИ

  1. Серкан си е момче което попълва дупките в халфовата линия и за бек става, никога не предприема рискове и прави добри тактически фалове…не блести много ,но според мен ще играе,защото се вижда,че Алваро още не е готов и си е малко тромав

  2. Серко шибай Петя в дупето малко,дай път на другите !С Петя Далемска прави креватни упражнения,подходяща е за всякакви пози!

  3. 10
    2

    За такива мачове трябват играчи с хъс и характер. Серкан ги няма и двете…..

    • 3
      1

      то той въобще няма място в отбора, чудя се защо още го търпят?

  4. 16
    1

    По настоящем нещата стоят така Бейтар 30 мил бюджет Ботев не се знае , но не повече от 2-3 и то лева , така , че каквото стане !

  5. 1
    31

    И двамата са си чисти мангали. Така че, въпроса е излилен.

  6. 6
    15

    Циганчето не става и за махленски мачове. Ще коства скъпо ако се експериментира с него. Предпочитам бразилчето.

  7. 20
    7

    Няма защо да се чудим. Алваро да влиза и да се доказва. Серкан е опитвал много пъти, но от опитите му досега, сме разбрали, че е посредствен играч. Никак не го харесвам.
    И не знам защо, по медиите се върти тази нагласа, че трябва да се страхуваме от чуждите отбори.
    В момента силите са изравнени, какво като миналата година тези са достигнали почти групите?
    Това, че сме българи по-слаби ли ни прави? Дано има кой да отърси момчетата от такива мисли, които се насаждат и да играят освободено и да се наслаждават на мача. Все пак това е Европа, а не “първа професионална лига”… Успех Канари !

    • 12
      1

      ПЕДАЛ , НЯМА ДА ГОВОРИШ ЛОШО ЗА ЛОКОТО…. ЩЕ ТИ ОТПОРЯ УШНАТА КАЛ …..ПЕДАЛ ДОЛЕН

  8. 37
    4

    ПО-ДОБРЕ ЮЛИАНО В КОНТРОЛАТА С ,,МАРИЦА,, ПОКАЗА МНОГО ХЪС И ЗДРАВИ ВЛИЗАНИЯ ЗА СПОРНИ ТОПКИ . АКО В ТОЗИ МОМЕНТ НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА , ЗАЩО ГО ВЗЕХМЕ В ОТБОРА ИЗОБЩО ? СЕРКАН Е ПО-МЕК И НЕ Е ЗА ТАКЪВ ВАЖЕН МАЧ , ПО – СКОРО , ТРЯБВА ДА Е ТИТУЛЯР С ,,ПИРИН,, ЗА ДА ЗАПАЗИМ ОСНОВЕН ХАЛФ ЗА РЕВАНША .

Коментарите са затворени