Хебър загуби с 3-2 от Струмска слава(Радомир) третата си контролна среща от началото на лятната подготовка.
Проверката между двата тима се игра на отлично подготвения терен в софийското село Герман и предложи добър за малцината фенове на стадиона футбол.

Хебърци започнаха двубоя по-добре и логично първи стигнаха до гол. Точен в 16-та минута на мача беше Георги Георгиев, който с прецизен удар вкара красиво попадение за 0-1. Постепенно символичните домакини изравниха играта в края на първата част стигнаха до греда след удар от фаул в близост до вратата на Хебър.
През втората част и в двата отбора бяха направени смени. Радомирци, които само след седмица ще стартират участието си във втора лига стигнаха до пълен обрат в резултата в рамките на 10 минути, използвайки грешки в отбраната на Хебър.
Веднага след това отлична възможност за гол изпусна влезлият на смяна Стефан Лачов. Все пак в средата на полувремето новото попълнение Анди Краев изравни за 2-2, с прецизно отклоняване на топката след изпълнение на ъглов удар за нашите.
Когато мачът отиваше към логично реми в последната минута на редовното време Кристиян Джамов обърка един пас при изнасяне на топката и нападател на Славата моментално наказа грешката му с гол за крайното 3-2 в полза на новаците във втора лига.
В тази контрола треньорът Танчо Калпаков използва почти всичките си налични футболисти. За Хебър не играха само Мурад Ибраим, Георги Иванов – Гонзо, Цветелин Тонев и Димитър Мичков.
От Герман хебърци се отправиха директно към Благоевград за начало на двуседмичния си лагер в югозападния център.