150 000 лева не стигат на Марица за участието във Втора лига през новия сезон, пише TrafficNews.bg. Минималният бюджет, необходим за втория ни ешелон, е около 500 000 лв. В Кършияка имат подсигурени само 350 000. За останалите трябва да разчитат на помощта на Община Пловдив. За сравнение сезонът във В група струва около 250 000 лева годишно, но там разходите са доста по-малки. Разбира се в тези 500 000 лв влиза и издръжката на детско-юношеската школа, в която се готвят 200 деца. За нея са необходими около 150 000 лв, уточняват от клуба.

50 000 от липсващите 150 000 ще отидат за стадиона, за да получи лиценз на Втора лига. Тези средства са и най-спешни. Ръководството на Ботев великодушно предостави базата в Коматево за първите домакински мачове на Марица, но така ще бъде само 2-3 кръга, тъй като за повече няма възможност. Ако имаме парите, за 1 месец стадионът ще бъде пригоден и дори ще вземе лиценз, но ако нещата не се получат, ще трябва да хвърлим кърпата, алармират от емблематичния пловдивски клуб.

Припомняме, че Марица завърши на второ място в Югоизточната В група, но бе поканен да заеме място на лидера Загорец, който се отказа от участие във Втора лига. Допълнителен проблем в случая е и по-ранния старт на първенството във втория ни ешелон, което започва на 22 юли. Въпросните 150 000 лв не бяха внесени за обсъждане и гласуване на предните две сесии, надеждата е това да стане на предвидената такава в средата на юли.

Допълваме още, че стадион “Марица” е общинска собственост от около 6 години. След обединението с Раковски през 2011, клубът загуби стадиона си и той бе актуван като общински.

Въпреки тези публикации от клуба не са излизали с официална позиция по случая, както и не са давали информация за бюджета за новия сезон.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Интересно как автора хем посочва като източник клуба, хем не пише имената на цитираните. Доста странно

    • 5
      1

      Ами как да цитира такива измамници,които не спряха да заблуждават хората,има пари няма пари,тя школата на ботев не гълта толкоз пари ! Абе пълни махленски мошенници са тва ! С 50 бона ще оправят тая съборетина,алоооооо

Коментарите са затворени