Тим мениджърът на Ботев Асен Караславов и Тодор Неделев ще се опитат да убедят Майнц 05 да остави халфа при канарчетата. Молива и самият футболист ще заминат за Германия този четвъртък, научи Марица. Караславов владее перфектно немски език след петгодишния си престой в Гройтер Фюрт. Затова от клуба ще натоварят известния с прозвището Молива с тази нелека задача.
Неделев има действащ договор за още 1 година с немските врабчета. Тимът от Бундеслигата планира да го продаде, за да избие поне част от средствата, които плати на Ботев за неговия трансфер. Германците броиха 2,5 млн.евро за правата му, плащайки сумата на 3 транша. Отделно брутната заплата на 24-годишния футболист по време на престоя му в Майнц 05 се водеше почти 40 000 евро. По време на преотстъпванията си Неделев се съгласяваше нетното му възнаграждение да бъде свалено с по около 30-40% само и само да го пуснат при канарчетата.
В Ботев се надяват да се възползват именно от факта, че халфът към момента не ще и да чуе да премине в друг отбор, а желае да остане на Коматево. Освен това жълто-черните ще се опитат да убедят ръководството на Майнц 05, че евентуалното участие на техничаря в Лига Европа с екипа на пловдивчани ще допринесе и за негова бъдеща продажба.
Както вече информирахме, един от желаните варианти е Неделев да бъде откупен срещу минимална трансферна сума, максимум 100 000 евро и да се постигне договорка за подялба 50:50 на правата на играча. Друга опция е той отново да бъде преотстъпен, но тогава вероятно германците ще поискат от национала първо да удължи договора си с тях с още 1 година. На Коматево се надяват най-много на вариант с подялба на правата върху играча поравно, но без да се наложи да плащат, макар и минимална сума за откупването му, твърдят наши източници.