Много почести, награди и подаръци за рицарите от златното поколение на Ботев Пловдив! СНИМКИ

7
691

Бях на 4 години, разплаках се, когато с баща ми бяхме на шествието и феновете запалиха факлите в чест на титлата ви през 1967 година, призна Областният управител на Пловдив Здравко Димитров. Според него футболистите от жълто-черния тим тогава са истински рицари, тъй като „играели само за една заплата и със сърце“. „Много се развълнувах, когато видях Купата в общината и не можах да сдържа сълзите си. При предишния трофей през 1981 г. бях с черна коса, а сега съм с бяла. Сега е време да видим и шампионска титла“, добави Зико.

„Никога няма да забравя моментът, в който автобусът ни стовари на Централна гара. По ул. „Иван Вазов“ беше пълно с народ. Вдигаха ни във въздуха, незнаехме къде се намираме. Валеше много силен дъжд, но хората бяха щастливи. Ние пък бяхме още по- щастливи, че създадохме радост на тези хора. Преди няколко дни отново изпитах това чувство. Видях много щастливи хора и за мен ще остане голям спомен, когато видях футболистите да показват Купата от балкона на Общината и щастливите хора“, бяха думите на легендата на канарчетата Динко Дерменджиев.

На срещата в Областната управа присъстваха 13 от шампионите на Ботев през славната за клуба 1967 година. Тук бе ипрезидентът на жълто-черните Ангел Палийски. Всички ще се разпишат в злратната книга на Ботев, редом до подписите на цар Борис III и някогашният министър-председател Андрей Ляпчев. Преди сбирката при Зико шампионите бяха на среща с шефовете на КЦМ, под чието крило те спечелиха титлата през 1967 година. Подаръци за легендите бяха осигурени както от областната управа, така и козметичната компания Рефан България.

7 КОМЕНТАРА

 1. 5
  1

  А нас кога и кой ще ни почете? Казах на Гочето Василев да хапнем по един кроасан,ама той от праши за Коматево,да види купата! Нали е вече фен на жалтите.

 2. 17
  1

  Само БОТЕВ
  Само Ботев
  Носителят на Купата на България
  Само Ботев
  Господарите на Пловдив
  а бе САМО БОТЕВ – НАЙ ВЕЛИКИЯТ
  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
  Ботев – Ботев – Ботев – Ботев – Ботев – Ботев – Ботев – Ботев – Ботев – Ботев – Ботев – Ботев – Ботев – Ботев – Ботев – Ботев – Ботев – Ботев – Ботев – Ботев – Ботев

 3. 3
  28

  А ревизия за КЦМ, кога?! Пак се харчат парите на данакоплатците за едино частно предприятие. Цацаров, спиш ли?!

Comments are closed.