Един от съперниците на Марица във втора лига започна подготовка със 7 нови футболисти. Става дума за завърналият се в професионалния футбол Литекс . На първото занимание на отбора от Ловеч се явиха 23-ма играчи. Новите имена са това на вратаря Петър Петров и полевите играчи Иван Торицов, Мартин Симеонов, Светослав Читаков, Емил Петров, Радой Божилов и Георги Търтов.

Старши треньорът Живко Желев каза, че очаква в най-ново време още нови футболисти, като това ще бъдат по-опитни играчи. С тях все още се водят преговори. От отбора са освободени Атанас Курдов, Емил Грозев, Иван Филипов, Александър Кирилов, Денил Селимински, Радослав Байчев и Антони Балъков.

До началото на новия сезон във Втора лига отборът на Литекс ще се готви на собствената си база в Ловеч. Тимът ще изиграе 6 контроли. На 24 юни е първата проверка срещу Витоша Бистрица в Тетевен. На 28 юни в Ловеч Литекс играе срещу националния отбор до 19 години, който се подготвя за европейското първенство в Грузия. За контролата на 1 юли се уточнява съперник, на 5 юли тимът среща Ботев Гълъбово в Тетевен, а на 8 юли гостува на Етър във Велико Търново.

Все още се търси съперник и за последната контрола на 15 юли. Живко Желев каза, че целта пред отбора във Втора лига е да постига победи във всички мачове. “Всички очакват във всеки мач Литекс да излиза и да играе за победа. Показахме го и когато бяхме в Трета лига. Не е нужно някой да поставя на отбора задължителна цел завръщане в елита. През годините Литекс си е изградил достатъчно уважавано име не само в България, но и Европа. Всички знаем какво се очаква от нас и мисля, че ще отговорим на очакванията на хората.”

Лудогорец ще смени изцяло политиката при работата с дублиращия отбор, който играе във Втора лига.

Шампионите се разделят по взаимно съгласие с всички опитни футболисти, които не са в юношеска възраст и бяха привлечени в Лудогорец, за да са гръбнак на втория отбор.

Преди дни стана ясно, че Славчо Шоколаров напуска тима, а след него си тръгват играчи като Кристиян Димитров, Кристиян Григоров, Петър Альошев и други. Димитров и Григоров успяха да запишат името си сред голмайсторите дори за първия отбор на Лудогорец, като се разписаха във вратата на Черно море в предпоследния кръг на шампионата.

„В дублиращият отбор ще играят момчета от академията. Те вече натрупаха достатъчно опит и трябва да получат шанс за изява в професионалния футбол“, коментираха от Лудогорец.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    1

    Ако в Лудогорец-2 играят само момчета от школата им, те ще изпаднат без напрежение. Просто там школата нищо не прави, само събират деца, но няма кой да ги развива, защото треньорите не разбират. Чуждите експерти нямат думата, а само си взимат заплатите

Коментарите са затворени