Пловдив посреща държавния личен отборен шампионат по борба за момчета в класическия стил. Шампионатът ще се проведе в събота в залата по тенис до гребната база. Вчера на същото място бяха меренето и техническата конференция.

Миналата седмица в Русе завърши държавния личен отборен шампионат за момчета в свободния стил, който бе изгледан от почетния президент на федерацията Валентин Йорданов.

В последните дни обаче започнаха да се появяват някои негативни изказвания относно организацията на турнира в крайречния град.

Така стана ясно, че шампионатът при свободняците се е провеждал в 2 зали, което е създало значителни неудобства на отборите. Треньорите е трябвало или да се клонират, или да спринтират между съоръженията, за да напътстват все още младите си и неопитни възпитаници.

В някои срещи пък се е наложило момчетата въобще да нямат наставник зад гърба си или той да се провиква от съседния тепих, където играе друг техен съотборник.

Най-вероятната причина за турнир в две зали е може би фактът, че организаторите са били изненадани от големия брой състезатели, записали се за участие – над 220 момчета.

Остава отборите в класическия стил, които ще се състезават днес в Пловдив, да се радват на по-добра организация и децата да имат възможността да разчитат на напътствията на треньорите си по време на срещите.