Футболния тим на Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” продължи с успешните си игри срещу най-големия си конкурент в града – ЕВУИМ (бивш Европейски колеж). В мач от полуфиналите на студентското първенство, игран на терена в село Марково, ПУ спечели след изпълнение на дузпи. Така, след успех през миналата година и победа през тази в градската фаза на шампионата, днес тимът воден от Стоян Димитров отстрани съперника си, но това не стана никак лесно и в крайна сметка сблъсъкът бе решен с дузпи.

Отборът на ПУ бе съставен от няколко футболисти на “Марица”, има още играчи на “Хебър”, “Гигант”, “Сокол” (Марково) и други. Този на ЕВУИМ беше съставен почти изцяло от футболисти на “Евроколеж”.

Мачът беше динамичен и относително равностоен, с моментно надмощие на символичните гости, които създадоха повече положения от своя противник, но не ги реализираха. След нулево първо полувреме, в 77-та минута Стефан Чилингиров даде преднина на “колежани”, а в 83-та минута Георги Иванов реализира дузпа за събаряне на Борислав Караматев и възстанови равенството, което се запази до края на двубоя. Последва изпълнение на дузпи, при които футболистите на ПУ, с червени екипи, имаха повече шанс – 5:4 и се поздравиха с успеха. Вратарят Илия Николов пък хвана две дузпи и се превърна в герой за своите.

За ПУ последователно точни от бялата точка бяха Байрев, Караматев, Панов, Георгиев, но Иванов пропусна петата дузпа. Шестата обаче бе реализирана от Георги Арабаджиев.

За ЕВУИМ Куртев не успя да реализира първата дузпа, тъй като вратарят Илия Николов се намеси вещо, но след това Ники Николов, Христо Янчев, Сезгин Четин и Йордан Хърков бяха точни. При последната дузпа Илия Николов хвана удара на Атанасов.

Така ПУ продължават напред в надпреварата. На 24 май ПУ среща НСА на финала в Стара Загора. ЕВУИМ не успя да изпълни целта си за този сезон – шампионската титла в студенстското първенство.

 

ПУ – ЕВУИМ 1:1 (5:4 след дузпи) (снимка: “Евроколеж”)