Локомотив Пловдив взе изключително важна точка в борбата си за достигане до място, което ще даде право на бараж в Европа, завършвайки 0:0 на Армията. Смърфовете имат огромни шансове да завоюват четвърто място, което, ако Лудогорец спечели Купата на България, ще даде възможност за излаз в ЕКТ. Припомняме ви, че на черно-белите предстоят мачове у дома именно с тези два отбора.

Срещата започна двуостро и двата отбора си размениха по едно опасно положение до 10-ата минута. Първо Локо Пд застраши червената врата след индивидуална атака на Димо Бакалов отляво. Домакините отговориха с изстрел на Фернандо Каранга с глава, който премина покрай лявата греда.

В 15-ата минута силен шут на Умарбаев излезе в аут. Същото стори и Каранга в 20-ата минута, когато изстрелът му с глава не намери очертанията на вратата.

Последваха 3-4 изстрела на футболисти в червено от далечна дистанция, които не затрудниха Пиргов, на които смърфовете отговориха с опасен шут на Димо Бакалов в 31-ата минута. Девет минути по-късно Пауло Серджио преодоля двама бранители на домакините и бе чукнат от Бодуров в глезена пред наказателното поле на ЦСКА-София, но реферът Ивайло Стоянов не отсъди нарушение, каквото искаха гостите.

Това бе последното по-интересно положение за първата част, която логично завърши 0:0 предвид липсата на чисти голови положения.

В 56-ата минута Дани Кики изстреля истински снаряд от 35 метра, при който Китанов не мръдна, но топката профуча покрай горния десен ъгъл на домакинската врата. Секунди по-късно Бакалов шутира от добра позиция, но твърде неточно.

В 58-ата минута пловдивчани като по чудо не откриха резултата. Дани Кики подаде към Марчев, Недялков се размина с топката и позволи на крилото на смърфовете да излезе сам срещу Китанов, но вратарят на домакините спаси неговия шут.

В 63-ата минута Кири Десподов направи рядко срещан пропуск. Фернандо Каранга напредна в наказателното поле на гостите след груба грешка на Кирил Котев и подаде към своя съотборник, който от 10-11 метра не успя да вкара на празна врата.

В 71-ата минута Крил Котев бе заменен принудително от Александър Тунчев. Бранителят на черно-белите напусна игра с отворена рана на главата, която обаче едва ли ще го извади от строя за предстоящите важни мачове.

В края на продължението за бавене на играта обаче бе изгонен Павел Виданов, който ще пропусне следващия двубой на черно-белите, който е срещу Черно море.

16 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    3

    Саде Локо!
    Да са връща Коко и да ги почваме, че с тоя беден мизерник – нищо не става, ще изпобягат момчетата.

  2. 10
    2

    Ава туй Локо пак ми развали деня ва…..бях поканил стрямските кочове на муабет…..поръчах от смесения магазин специална доставка на мента и мастика ама тия хайвани ни развалиха гьозмето ва да гоейба.

  3. 16
    12

    Еее , много сме гадни буферите, пак развалихме байряма на жълтите помакини , тц, тц, тц.

    • 7
      7

      Я кажете,за кого агитката на ЦСКА скандираше-цигани,цигани!А?

    • 15
      4

      Не ти издържа душичката селска! Хал хабер си нямаш колко си смешен!

  4. 14
    7

    Страхотен мач, в който показахме много класа, отборен дух и себераздаване! Войниов очевидно промени отбора и от един бездушен отбор с уж слаби играчи, днес ни показа, че Локомотив не само е заслужено сред първите, ами и играчите му са доста класни и могат! Особено в цялата линия на защитата! Уникални Парвизджон и Серджо! Много движение, много подавания, много класа! Обезличихме най-силния отбор след шампиона и играхме като равни на армията! Нещо, което само ние направихме до сега! Да не забравяме и че ги бихме там! След прекрасните победи над Дунав, Левски и днес (в Каварна също бяхме на ниво), можем да бъдем горди с любимия Локомотив съвсем заслужено! Не загубихме нито веднъж в дербито! Бихме Левски и лит-сеКа в София,а първите ги завторихме оня ден! Микренските днес за малко?! Имахме и тежки моменти, но кой друг от нашата черга може да се похвали с такива успехи??? САМО ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ!

    • 13
      6

      Дефакто имахме само един слаб мач срещу Левски в София. Загубите от Пирин и Локо горна по рано се дължаха по скоро на липса на късмет. Загубата от Лудогорец за купата също беше нормална. Те са от друга планета.
      Много силен сезон на Локомотив.
      По класа сме, само след Лудогорец в България.

  5. 14
    8

    СУПЕР МАШИНИ.
    А СЕЛЯНИТЕ ПОБЕДА В СОФИЯ КОГААА.

    • 4
      4

      Тия “супер”машини,на финал КОГААААА?Жокер-на путкин ден!!Хааахахаха.

      • 2
        2

        Голяма радост че сте канени за боксова круша ,хи-хи…

  6. 20
    7

    Отново добра игра и изключително важна точка!

  7. 25
    6

    Браво на момчетата! Веднага се вижда когато имаме професионален треньор.

  8. 25
    7

    Ценна точка! Съдийството отново под всякаква критика и без коментар!

Коментарите са затворени