– Влезе в историята на българския футбол. Какво е чувството?

Наистина е доста странно, тъй като до момента моят съотборник Антонио Вутов бе най- младият футболист, който в вкарвал по българските терени (б.р. – това не отговаря на истината). С него дори си говорихме на полувремето и той ми каза: “Ще вляза, ще ти я подам и ти ще вкараш.” Честно казано, никога не съм очаквал, че ще отбележа, но съм изключително щастлив. Искам да кажа едно голямо “благодаря” на всички мои съотборници в Ботев.

– Интересно е да разберем какво си помисли точно, след като видя топката в мрежата?

– Ако трябва да бъде честен – не знам. Главата ми беше пълна с емоции. Хукнах към феновете и не знаех какво да правя. Направо обезумях от радост! Дойде ми мисълта, че искам да свърши мачът, за да осъзная какво се е случило. Надявам се много хора да почувстват това щастие, което се случи на мен.

– По-лесно ли е или по-трудно за един млад футболист да играе при мъжото?

– Наистина сега е по- лесно. Първоначално, разбира се, бях леко стресиран, но с времето се адаптирах. Сега нямам никакви проблеми и работя, за да се развивам

– Можеш ли да се главозамаеш и да се помислиш за звезда?

– Със сигурност не. Баща ми ме е научил да съм обикновен човек. Аз съм скромен. Не обичам да се хваля. Искам да трупам качества и да надграждам. Няма как да се почувствам звезда толкова рано.

– Ще разкриеш ли, кой ти е учител при батковците в мъжкия отбор. От кого взимаш съвети – от капитана Лъчо Балтанов или по скоро от Тошко Неделев?

– Във футбола трябва да попиваш от всички. Но нямам конкретен учител в Ботев (Пд). Предпочитам да се развивам по начин, по който аз искам. Разбира се, всичките в отбора ме подкрепят, което е важно. Но решенията взимай сам и смятам, че така е по-добре.

– Тъй като си едва 15-годишен, ако днес дойде някой чичко с парички и ти предложи 100 хиляди евро, тъй като нямаш професионален договор, би ли подписал? Ще се продадеш ли?

– Не. никога. Парите не ме блазнят. Аз съм на такава възраст, че в момента трябва да мисля само как да израсна. Ако работя правилно, парите после ще си дойдат. Имал съм оферти, но избрах Ботев. Начинът, по който се работи в школата, и феновете са основният приоритет за това да дойда да играя в Ботев.

– Как ще коментираш жребия за Купата на България, който сблъска Верея и Ботев (Пд). Мечтаеш ли да излезеш пред 10 000 на финал?

– Смятам, че жребият е добър. Но все пак това е полуфинал. Верея са стойностен отбор. Щом са стигнали до тази фаза, значи заслужават. Аз не мисля за финала за Купата. Първо имам след няколко дни един финал с юношите срещу Левски, а след това полуфинал срещу Верея..

– Да, на 11 април се изправяте срещу Левски във финал. Предполагам това ти е приоритет?

– Разбира се, в момента в главата ми е само финалът срещу Левски във вторник. Ние никога не сме имали загуба от тях. Ако спечелим, това ще ни е трети пореден трофей, което ще докаже, че ние сме най- добрият набор в България.

– За какво мечтаеш в Ботев с жълто-черната фланелка?

– Разбира се. за трофей с мъжете.

– Николай Киров- Белия ли е човекът, на когото можеш да благодариш най- много за бързото ти налагане в мъжкия футбол?

– Не само на него. Всички треньори, с които съм работил, имат своя дял за моята досегашна кариера. Всеки ми е давал съвети. Сега съм честен и казвам нещо- когато дойдох в Ботев, не бях нищо особено. Треньорът ми в юношите Стефан Стоянов ми помогна много, за да израсна. Но наистина Николай Киров е човекът, който ме привика при мъжете, и съм му благодарен.

– Бе забъркан в скандал в националния отбор, като клубът ти Ботев влезе в раздори с част от шефовето на БфС. Що разкажеш ли какво се случи?

– Получих повиквателна и се отзовах. Направих три тренировки, но имах болки. В националния отбор ми биха инжекция ледокаин, но тя не ми помогна особено. Направих грешка, че не казах на клуба ми Ботев за травмата. Разбира се, аз исках да играя с националния отбор, тъй като предстояха важни мачове с добри отбори – Израел и Чехия С моите съотборници в националния отбор имаме група във фейсбук и е нормално там, като всеки млад тийнейджър да си коментираме проблемите с травми и това, което се случва по време на тренировки и след тях. Някой ме издаде и бе дал на треньора Викторио Павлов чата на трима-четирима основни футболисти от националния отбор. Тогава Викторио Павлов реши, че го бойкотираме, че искаме да го уволняваме и какви ли не още неща. После разбрах, че той вече ме е изтрил от сметките и няма да му бъда нужен. Сега не получих повиквателна. Но…

– Представяш ли си Крис Добрев след 20 години да е направил кариера като франческо Тоти в Рома, без да смени клубните пристрастия?

-Не бих. Няма как да бъда Тоти за Ботев. Иначе ми се иска, колкото се може все по- нагоре да се развивам като футболист.

– Какво може да провали един играч на крехка възраст, а която си ти?

– Принципно няма съвършен футболист. Затова всеки, който иска да се развива, трябва да надгражда. Да се работи, да се работи и пак да се работи.

– Смяташ ли, че националният ни отбор има сили да се класира на световните финали в Русия?

– Със сигурност смятам, че България може да се класира. Последните двубои показват, че са един изграден голям колектив. Играят тактически грамотно и наистина компактно. Да не забравяме, че в последния мач победиха сипа като Холандия. Вярвам им, че ще успеят. Стискам им палци.

– И последно. Ботев (Пд) ще играе ли в Европа лятото?

– Да, ще играе.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 10

    Ето как ще се отделят средства за Колежа, отивате и се молите на ГЕРБ да ореже парите за закуски на талибаните,със спестените от закуски пари за няколко години ще има стадион.

    Както и да го пресмятате ситуацията излиза че талибаните в България за няколко години са изяли и изсрали парите необходими за Колежа, а феновете ще чоплят семки на Коматево и гласуват за ГЕРБ
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––———————————–
    Близо 3,1 млн. лв. струва на държавата издръжката на бежанците у нас всеки месец. Това заяви председателят на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) Никола Казаков пред Нова ТВ.

    Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ бившият вицепремиер и вътрешен министър Румяна Бъчварова с ключов коментар за новата наредба за бежанците:
    „По своята същност новата наредба за интеграция на бежанците не се различава от тази, която ние предложихме през август 2016 година. Удовлетворени сме от съдържанието й, тя запазва духа и философията на разбирането за интеграционната политика.“

    „Общините са този субект, който ще поеме основната отговорност за осъществяване на процеса за интеграция. Доброволният принцип, по който общините могат да приемат бежанци и да се занимават с тяхната интеграция, а не това да им бъде налагано. Това означава, че всяка една от общините може да реши дали може да приеме определен брой бежанци, които да интегрира. Този доброволен принцип беше основен принцип на нашата наредба, но беше оспорен и неглижиран по време на кампанията от основните ни опоненти”, посочи тя. Бъчварова добави, че валидността на споразуменията за интеграция остава същият – една година.“

  2. 5
    35

    Не хвърчила в облаците момче,слез на земята и се огледай!

    • 15
      2

      Напротив! Канарите летят! Така че : Лети, момче, но по – далеч от слънцето…

Коментарите са затворени