Утре Левски и Локо Пд ще се изправят за седми път един срещу друг в шампионатен мач през последните два сезона. В тях балансът на сините е повече от стряскащ. Те са постигнали само една победа, две от срещите са завършили наравно, а железничарите са с три победи. При това трябва да отчетем, че в историята си Левски има най-много успехи за първенство именно срещу пловдивчани -77 от 1948 година насам, когато е основана А група.

За последно сините надвиха Локомотив преди година и половина – на 8 ноември 2015-а. Тогава те стигнаха до успеха с 1:0 на „Герена” с гол на испанеца Мигел Бедоя, Това е и единственият случай, в който столичани успяха да опазят мрежата си суха. В останалите пет срещи те неизменно инкасираха попадения.

В момента Левски е в серия от две домакински загуби от Локомотив. Първата бе на 10 май 2016-а, когато железничарите изоставаха с 0:2 на почивката, но след автогол на Веселин Минев и попадения на Мартин Камбуров и Бирсент Карагарен стигнаха до три точки. На 21 ноември 2016 година Локо Пд би с 2:1, като пак направи обрат. Жълто-черните падаха с 0:1 след автогол на Веселин Минев, но след това ликуваха. Головете за победата отбелязаха Веселин Марчев и Мартин Камбуров от дузпа

4 КОМЕНТАРИ

  1. 7
    5

    тия – любовници, любовници – ама ше ни почупят утре. вай вай Аллах..

  2. 4
    9

    Локото ще ги смачка тия шопи ..ще им направим тройка с гарнитура и ще покажем с публиката си на Герена кой е пловдивският любибимец. САМО ЛОКО !!!!Имаме велик отбор с велик треньор….

    • 7
      5

      любибимец? Запиши един курс по ограмотяване в ромската фондация – безплатен е и е вечерен. Саде ЛОКО!

    • 3
      3

      То Берое мачкахме,то Лудогорец,сега е ред на Левски.

Коментарите са затворени