Локомотив Пловдив приема Лудогорец в четвъртфинал за купата с привкус на скрит мачбол за трофея. Евентуален успех на черно-белите днес ще отвори сериозно вратите към класиране за финал. Смърфовете ще са отстранили най-силния противник и всяко следващо препятствие ще е по-ниско.

Двама души при черно-белите имат по-специални аргументи в предстоящия сблъсък. Първият е старши треньорът Едуард Ераносян, който бе “сготвен” от играчите, когато бе начело на разградчани преди година и половина. Едо бе махнат след отпадане за купата от Локо ГО през есента на 2015 година още на 1/8- финалите. Силният му характер и сериозни изисквания се оказаха проблем за част от водещите футболисти в Лудогорец. Наскоро самият Ераносян сподели, че при шампионите има много звезди, които са се почувствали засегнати от неговия подход. “3а първи път се сблъсках със звезди, които имат голямо его. Те знаят, че могат да играят футбол, че са добри, че могат да побеждават. всяко нещо, което им се налагаше различно, едва ли не ги е обиждало. Дадох си сметка, че може би съм ги засегнал, когато съм спирал тренировките и съм им казвал някои неща”, коментира Едо в интервю за Диема Спорт в началото на ноември миналата година.

От тогава той се изправи само веднъж срещу наследника си в Лудогорец Георги Дерменджиев. В началото на декември зелените спечелиха с 1:0 в Разград. Тогава Локо не можеше да разчита на звездата си Мартин Камбуров. Той е другият, който има по-специален повод за реванш в двубоя днес. През април 2014 година смърфовете отпаднаха на полуфиналите за купата от разградчани, като изпусната дузпа от Камбуров лиши Локо от класиране на финал с Ботев. Сега Мартин може да вземе своя реванш, отново в мач от турнира за купата. Той се намира в непозната за него голова суша, която е време да бъде прекъсната. И за това не може да има по-подходящ съперник от Лудогорец. Камбуров винаги е бил играч за големите мачове и днес може да го докаже за пореден път.

Всеизвестно е, че в Разград са максималисти и ще се хвърлят здраво за успеха и в тази битка. Шампионската титла е почти подпечатана и сега единственото сериозно предизвикателство до края на сезона остава надпреварата за купата. От началото на пролетния дял в играта на Лудогорец има сериозни пукнатини, от които хитра лисица като Едуард Ераносян знае как да се възползва. На всички специалисти би трябвало да е известно, че в Лудогорец при Георги Дерменджиев е трудно да се говори за някакви специални тактически указания, футболистите си играят така, както си знаят. Дерменджиев не е нужно да прави кой знае какво, освен да държи добра атмосфера в съблекалнята. Всичко е на автоматизъм и индивидуалната класа на играчите, която е в пъти по-висока от тази на съперниковите състезатели. Това обаче не винаги е достатъчно за победата. И Локо Пд ще се опита да се възползва от това, че Лудогорец го кара по инерция.

Шампионите победиха ЦСКА в събота, но играта им далеч не бе впечатляваща. Кръг по-рано срещу Дунав отборът отново не бе на топниво. И в двата мача в защита се забелязаха доста слабости.

За днешния сблъсък Дерменджиев почти сигурно ще заложи изцяло на чужденци в стартовите 11.

“Изправяме се срещу най- добрия отбор в България с изявени звезди. Трябва да стане чудо Локомотив да победи. Лудогорец е над всички у нас. Това обаче не значи, че ще излезем със свалени гащи. Ако накрая на мача има повече аплодисменти, значи сме си свършили работата. Оставих приятели в Лудогорец, но това ще е мач като всеки друг. Научих много там. Никога не съм вкарвал емоционалност 8 мачове срещу отбори, в които съм бил’, каза Едо преди днешния сблъсък.

В последните си три визити на “Лаута” разградчани паднаха два пъти и веднъж завършиха наравно. Това е един от най-негостоприемните стадиони за тях. ТС

12 КОМЕНТАРИ

  1. ай мангалиии – да шибаме лудогорските пилета!

  2. 1
    4

    БИЕМ ДНЕС И СМЕ НА ПОЛУФИНАЛ СЪС СЕЛСКИТЕ ЖЪЛТИ ПОДЛОГИ И ГАЗИИИИМ
    САМО ЛОКОООО!

    • 2
      1

      Тъй, тъй.. Всички на Лаута ..Аз минах оттам преди час.. Няма свободно място .Юруш, братя.. Да победим.. Няма да сме със свалени гащи ,както каза Едо ..

  3. 4
    1

    ше изядем няколко шпека днес. ама карай – сефте.

  4. 8
    3

    Брех, че искрен коментар. Мангалчето иска да не вони нс отврат в в града ни.

  5. 1
    10

    Тошко, селскa пръчко, моли се днес зa локото, че пaк ще ревете, aко късметa ви добутa нa финaлa, кaкто снощи! То не, че срещу локото имaте победa в този турнир в историятa, но срещу Рaзгрaд шaнсовете ви сa сaмо нa книгa.

    • 5
      1

      Значи снощи беше късмет?При тая акция като по учебник?Защо въобще се излагаш?

  6. 5
    10

    Днес Локомотив игрaе мaм, в който нямa кaкво дa губи!
    Aко ообеди ще е успех, но нямa дa е изненaдa!
    Зaгуби ли, нямa дa имa място зa срaм или нaведени глaви!
    Локомотив изтегли нaй-тежкия съперник, но пък единствено Локото ги е било цели 5 пъти от всички отбори в Булгaрия!
    Днес нa прaктикa ще се реши дaли Пловдив ще имa купa или не!
    Aко Лудогорец пибеди, шaнсовете ни зa трофей стaвaт нищожни, но обрaтния вaриaнт почти сигурно прaщa трифея в Пловдив!?
    От всички срещи в този турнир, днес е нaй-истинския и интересен мaч!
    Успех нa Локото!

Коментарите са затворени