ЦСКА аут от Европа! Ще се възползва ли Локо Пд

4
1101

ЦСКА-София няма да играе в Европа, дори и да се класира втори или трети в крайното класиране. В централата е пристигнало писмо от УЕФА, в което се регламентира ситуацията.

ЦСКА-София остава извън Лига Европа, защото УЕФА приема триединството между Литекс, Чавдар Етрополе и ЦСКА за напълно нов клуб. Такъв няма право да участва в турнирите за три години съгласно Втора глава, точка 12 от „Правилника за лицензиране на УЕФА“, твърди в днешния си брой „Меридиан мач“. В известието е посочено единствено забрана за предстоящия сезон, което не означава, че за следващите два няма да има допълнителни съобщения.В отсъствието на ЦСКА-София за Лига Европа има два варианта. Ако Лудогорец спечели Купата, то квотите от първенството са три, като Левски почти сигурно ще участва като втори или трети, четвъртият също е в Европа, а петият ще играе бараж с победителя от долната осмица.

При различен носител на Купата от Лудогорец, то в Лига Европа през шампионата влизат Левски и победителят между четвъртия и първенецът на втората осмица.

4 КОМЕНТАРА

  1. 4
    1

    Това се знаеше отдавна,незнам как ЛИТЕКС са се надявали да играят в Европа…

  2. 10
    11

    С тази „игра“ и тези „младежи“ в отбора сме само за Европа!!!..

Comments are closed.