Кметът на Пловдив Иван Тотев коментира казуса стадион Христо Ботев днес в Общината, предаде репортер на колегите от Glas.bg.

“Проблема е, че не е ясно кой е собственика в Ботев. Палийски е едно, но той не е собственик. Проблема е, че 4 пъти се е променял концесионния договор и то по желание на Ботев. Те навремето  бяха сигурни в стабилността на спонсора си. Дори отмениха клаузата за разваляне на концесията по взаимно съгласие. Ние се разбираме с ръководството, но в момента сме изпаднали в тежки юридически казуси. Някъде около 4 000 000 милиона ще е минималната неустойка за разваляне на договора. Още няма официално искане за разваляне на концесията. В Ботев трябва да се разберат, кой е собственика на отбора. Ако това се случи общината би съдействала за разсрочването на този дълг при развалянето на договора. Но собственикът трябва да е ясен”, кометира Тотев.

24 КОМЕНТАРИ

  1. Истината е, че Тотев е много лаком и иска да прилапа апетитните парцели в центъра на града – не той лично, а хора, с които играе. Целта е да се заграби земята под Колежа! Между другото същото очаква и буфери, ама те още не го знаят. Затова сега се опипва почвата с идеята за един общ градски стадион – уж да се укрепи “9-ти септември”, а всъщност да се източат нови порции обществени средства.

    • Един да го каже – нали преди два месеца опростиха на Ботев и на Локомотив задълженията по разваляне на концесиите за стадион Ботев и за поделза на гарата. Значи тогава ни опростиха над 100 000 лв, а сега искат пак ама не 100 000, а 4 000 000?!?!?

  2. Защо не каже Тотев , защо даде 60 милиона за един паметник ей така да седи, какъвто е Колодрума.С тези 60 милиона, спокойно 3 нови стадиона щяха да се построят в Пловдив, че можеше и да останат пари дори.Тотев е точно огледали на Боко Тиквата, където прави някакви стадиончета и зали в села, където няма хора.Тотев направи зала в Пловдив, която няма да се използва редовно и само ще товари пловдивчани с плащане на поддръжката и

  3. 2
    3

    Община Пловдив стартира пилотен проект за разделно събиране “От врата на врата” в квартал “Коматево”. “На всички домакинства, живеещи в квартала, ще бъдат раздадени жълти чували, в които да събират отпадъци от опаковки – хартия, пластмаси, найлони, кенчета от напитки. В чувалите не трябва да се слагат други отпадъци”, обясни директорът на Дирекция “Екология и управление на отпадъците”

  4. 7
    7

    Естествено, че община Пловдив трябва до последно да изисква да се изплатят неустойките. Всичко останало би било грабеж от пловдивчани. За жълтите това не е проблем, все пак те сложиха на един парцал най-големия крадец на България до лика на Буров – те са безпринципни комунистически полюции, но на нормалния пловдивчанин тези неща са му ясни. Всеки трябва да си носи отговорност за действията, включително и самозабравилите се кредитни милионери от време на време!

  5. 10
    4

    Нали имаше срок за построяването на стадиона до 2018г. и ако това не се случи концесията би трябвало да бъде развалена.4 млн е ясно,че няма кой да даде ей така.

  6. 23
    7

    Това са пълни глупости. Няма договор, който да не може да бъде развален при съгласието и на двете страни!!! Само, че тук двете страни не искат договора да се прекрати. Явно власт имащите предпочитат в центъра на Пловдив да стърчат бетони и арматури или просто някой си чака комисионната и това е единствената причина да не се разваля концесията. Правят хората на пълни балами. Няма такава държава, няма такава община!

    • 16
      16

      Ако кметът прекрати договора, ще пуснем жалба в Прокуратурата! Тя тази работа така не става: кеф ти концесия, кеф ти разваляй концесията!. Даже ако поиска само 4 милиона, пак трябва да се обжалва, защото и те са малко! Пловдивчани търпим щети! Стига сме си затваряли очите за очевидни далавери! Освен това е крайно време синдиците на КТБ да сложат на тезгяха построеното дотук и да си съберат вземанията!…

      • 17
        9

        Какво ще пуснеш нещастнико.Недей плака на чужд гроб че вашето тепърва предстои.Да, Пловдивчани търпят щети.Десет години ползвахте подлеза на гарата ,по сто хиляди лева на месец прибирахте.Накрая не си платихте дори и арендата.Можеш ли да смяташ колко пари са това.Или тази сметка не е важна,защото е вашата.Най сетне разберете едно много важно,каквото и да се случи с Ботев,той си остава символа на Пловдив-избраха го Пловдивчани.Вие, вечно втори.

  7. 19
    6

    Тотев, герберска мастиьо, отивай в затвора комунистическа курво заедно с твоя вожд дето фалшивицира изборите боко тиквоча. Кура да ми ядете българоубийци

  8. 11
    15

    Ръководството на Лудогорец ще вложи огромна сума в изграждането на новия стадион на българския шампион. Съоръжението ще струва 30 милиона лева, научи Sportal.bg. Нашата медия разбра и доста подробности относно течащата процедура по строителството на “Лудогорец Арена”.
    Със задачата изцяло се е заел собственикът на “орлите” Георги Домусчиев, който изгради и тренировъчната база на тима, която е една от най-модерните на Балканите.
    Сектор “А” ще бъде най-скъпият, тъй като ще разполага с всички удобства – съблекални, зали, кабинети, възстановителен център, паркинг и т.н. Изграждането на трибуната ще продължи една година. Накрая ще се обърне внимание и на гостуващия сектор, който също ще претърпи промяна. В завършен вид новият “Лудогорец Арена” ще събира малко над 13 хиляди души и ще може да приеме 1/2-финал от европейските турнири.

    ––––––––––––––—————————————————————————————–

    Всички фенове на Ботев да заминават за Разград и да целуват ръка на Гелосания и да обличат зелената тениска на Лудогорец.
    Стига вече празни и лъжливи обещания за Колежа. Стадион няма да има в Пловдив.
    Поне да изживеете мечтата Ботев с Легендата Лудогорец, хем стадион, хем кренвирши , хем Евро турнири с Лудогорец.

  9. 6
    13

    SPORTAL.BG: Лудогорец показа новата си супермодерна база за 15 млн.

    Лудогорец вече разполага с една от най-модерните бази на Балканите, видя Sportal.bg. Днес „орлите“ представиха супермодерната си база, която струва на собствениците около 15 милиона лева. Всичко в новата сграда е готово, като дори и последните довършителни работи, които предстоят да се извършат, ще бъдат приключени до официалното откриване на 6 април 2017.

    Футболна академия „Лудогорец“ може да се похвали с четири нови терена с естествено покритие и един – с изкуствена настилка. Всички игрища имат осветление и дренаж. Изграден е полигон за тренировка на вратарите, тенис корт, нова сграда със съблекални, втори възстановителен център, зали за обучение и кабинети за треньорите в Академията.

    Комплексът разполага с трибуни за 2000 седящи места, част от тях са покрити с козирка. А единият от терените ще се използва за официални мачове на юношеските гарнитури и на дублиращия тим, който играе във Втора лига.

    Така, след завършване на строителството, футболистите от ДЮШ и представителния отбор на Лудогорец имат на разположение общо 9 тренировъчни терена – 7 от тях са с естествена трева, а другите два са с изкуствена настилка.

    ––––––––––––––

    Всички фенове на Ботев да заминават за Разград и да целуват ръка на Гелосания и да обличат зелената тениска на Лудогорец.
    Стига вече празни и лъжливи обещания за Колежа. Стадион няма да има в Пловдив.
    Поне да изживеете мечтата Ботев с Легендата Лудогорец, хем стадион, хем кренвирши , хем Евро турнири с Лудогорец.

  10. 8
    6

    Ето как ще се отделят средства за Колежа, отивате и се молите на ГЕРБ да ореже парите за закуски на талибаните,със спестените от закуски пари за няколко години ще има стадион. Както и да го пресмятате ситуацията излиза че талибаните в България за няколко години са изяли и исрали парите необходими за Колежа, а феновете ще чоплят семки на Коматево и гласуват за ГЕРБ
    –––––––––––––––––––———————————————————————————
    Близо 3,1 млн. лв. струва на държавата издръжката на бежанците у нас всеки месец. Това заяви председателят на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) Никола Казаков пред Нова ТВ.

    Той допълни, че по-голямата част от бежанците искат страната ни да ускори процедурите по одобряване на молбите за получаване на закрила. В момента това отнема между три и шест месеца. От нова година е извършена реорганизация на процедурите. За първите три месеца има 3100 решения за закрила на бежанци.

  11. 18
    15

    Стадион Христо Ботев е общинска собственост. Общината да вземе да си довърши стадиона. Има проект за това. Както дадоха 60 млн. лв за колодрум в който никой не ходи, така ще дадат 29 млн. за стадион в който ще ходят 10-15хил пловдивчани седмично. Пловдив го иска.

    • 9
      13

      Т’ва жълтите или сте много прости/по-вероятно/ или се правите на ”дръж ми шапката”.

      Нали копнежа габровския мангал го взе на концеция, защо да ви го строи общината,

      д’ейба и гладните въшки.

  12. 16
    17

    Градската управа да спазва законите на Републиката ,

    неградските да си плащат задълженията , не са си у тях на село.

  13. 13
    15

    Ужас , нямаме 40 стинки за тубичка лепилце, те 4 милики искът изедниците.
    Ма той агата ша са върни , всички шъ въ обуй с шалваре кат нас.

  14. 13
    16

    Ей сега вече си еба мамата. Направо да ни закриват, че не се трае повече. Стига мъки за всички канари. Пускайте кепенците и да викаме попа.

  15. 22
    13

    Маминия ,колкото и да ми е противен , в този случай е прав!!!

  16. 12
    18

    Van paliski do koga somo ni zamazva o4ite toia pedwru6ko ni6to dobro ne ni 4aka s toia prezident deto se vodi samo lapa4i v botev

  17. 24
    30

    Мале какви некадърници управляват нашия клуб!Аз по-прости,алчни и крадливи същества от Палийски ,Йотков,Юли Попов и тн не съм виждал.Вън от Ботев!

Коментарите са затворени