Страницата на Спартак Пловдив, която се поддържа от феновете на тима, излезе с декларация след днешните новини около стадион Тодор Диев и отбора. Публикуваме я без редакторска намеса:

Днес стана ясна една много хубава и очаквана новина за футболната общественост в Пловдив, а именно – мъжкият отбор на Спартак Пловдив се завръща на футболната карта. Добрата новина съобщи днес кметът на Пловдив Иван Тотев.
Бързо резюме на неговите думи: В БФС са внесени документи за регистрация на ново дружество. Ръководството на отбора е поискало на концесия с нови параметри клубния стадион “Тодор Диев”. Места на стадиона – минимум 5 000 със седалки, осветление, ремонт на съблекални др. От своя страна Общината се наема да бутне старите бараки от страната на автогарата.
Всичко изглежда много хубаво, но ние питаме:
Кой е внесъл документите в БФС, кое е ръководството в момента? Откъде изведнъж са намерени пари, ако е старото ръководство, начело с Георги Колев и Тодор Симеонов? Та нали същите тези преди няколко месеца фалираха клуба, не даваха пукнат лев за заплати пр., а сега изведнъж са намерени милиони? Не ни разбирайте погрешно, ние ще сме най-големите щастливци, ако всичко е вярно, но “гладиаторите” сме толкова изстрадали, че ни писна да ни лъжат. Ако е старото ръководство начело пак, нека да излязат с някакво обяснение на случващото се, с подробности. Същото важи, ако са се появили нови хора – няколко думи за хората. От коя дивизия ще започне любимият ни клуб (дъното го бяхме стигнали, да не дълбаем повече)?
И малко препоръки:
Надяваме се (при евентуален строеж) да има 4 сектора, а не само 2, все пак ще се бутат бараките, а и място има. Никой няма да се разсърди, ако вместо 5 има поне 7 000 места, все пак дори в този вид единствения сектор е за над 3 000 места. А и минимумът на новата концесия е за поне 5 000.
Друга голяма препоръка е да се махне това изчадие С-94 зад великото име СПАРТАК! Може и вече да е факт, но искаме сегашното ръководство, което и да е, да излезе на бял свят и да каже няколко думи пред обществеността за всичко случващо се.
СПАРТАК е религия за много пловдивчани!

6 КОМЕНТАРИ

    • 7
      2

      Всеки е взимал лиценз, нима Локо и Ботев не са? Но нямат отзад Ботев-Металик или Локомотив-Велбъжд. Ново дружество е вече, нормално е да няма С-94. Това не е декларация, а и това е страницата във Фейсбук, официалната е друга. Не е зле да се цитира откъде се взима снимката си мисля все пак.

      • 8
        6

        Само че Ботев взеха лиценза за участие на Металик,докато от Кюстендил дойде Велбъжд с целият си екип,прекръсти се на Локу,и вече неможеш да им затвориш лайняните уста.Това е разликата.Дано Спартак се възстанови,той си е истински Пловдивски отбор.

        • 3
          1

          А защо им трябваше на Ботев лиценза на Металик, те нямаха ли си тяхен

        • 1
          2

          Така ли бе жълТурски мангал, за това емблемата и Ботев 1912 стоят заключени в някой сейф на агент Христолов, щото само сте взели лиценз за участие от Металик Сопот, дейба ваща мамица неграмотна циганска дейба, само лиценз за уучастие били взели те, ама и името на клуба се наложи да сменят и емблемата, що бе манго ?????
          Защо гранда на Пловдив си остана със името, което е марка Локомотив Пловдив , а вие сменихте и име и емблема Ботевъ 2010. На колко столетия ви е новото отборче ???

          • 4
            1

            Хахаххахааахахахаааххахахахххахахха
            ТИ СИ НАЙ ТЪПИЯ КОМПЛЕКСИРАН МАНГАЛ !!!!
            ХААХАХАХАХХАААХААХАХАХХАХА

Коментарите са затворени