Пазарджиклията Томислав Папазов вкара два гола(първия от игра, а втория от дузпа) при загубата на националния отбор на България срещу Естония – 2:2(5-6 на дузпи), на старта на турнира на Приятелството, който е от календара на УЕФА и стартира днес в Албена. Надпреварата е за юноши до 16 години и ще се проведе до 6 април край морето.
Освен младите лъвчета в проявата участват още тимовете на Сърбия, Беларус и Естония.
За днешния мач с естонците защитникът на Левски Томислав Папазов изведе „трикольорите” с капитанската лента и бе на висота през целия мач.
Папазов откри резултата за България през първата част. След почивката се стигна до пълен обрат – 1:2. Накрая обаче домакините успяха да изравнят за крайното 2:2.
Според регламента при равенство победителят от срещата трябваше да бъде излъчен след дузпи. При ударите от бялата точка естонците показаха по-точен мерник и победиха. Томислав Папазов вкара първата дузпа за България, но след това колегите му пропуснаха два пъти от бялата точка, което предопредели и загубата на „лъвчетата”.
Програмата на националите ни включва още мач срещу Сърбия на 4-ти април от 15.30 часа, а на 6 април нашите ще спорят с Беларус от 9 часа.