На първо слушане спортните клубове на Лаута се разбраха със собственика на Локо Христо Крушарски за концесията, но веднага се набиват на очи няколко големи подводни камъка, пише електронното издание на вестник Марица. Двете страни решиха да подпишат нотариално заверени споразумения с бъдещия концесионер – футболния клуб, за ползване на базите. За да се започне процедура по отдаване на целия комплекс от 96 декара на концесия, не трябва да има тежести – тоест – наематели. За тази цел клубовете трябва да се съгласят да им бъдат прекратени договорите с Общината за ползване на базите по Закона за спорта. Интересно обаче каква правна стойност ще имат новите им догори с Крушарски, при положение, че той още няма да е влязъл във владение на концесията. А да не забравяме, че след нейното обявяване теоретично може да се появи и друг кандидат. Което би направило подобни споразумения още по-неиздържани юридически.

Другият проблем е, че при прекратяването на договорите си за ползване на спортните обекти, клубовете автоматично ще загубят лицензите си от съответните федерации. И на практика няма да имат договор за база в един немалък период, след който евентуално Крушарски да получи концесията и споразуменията с него да влязат в сила. А следователно – няма да имат и лиценз. Единственото решение в този случай е да подпишат някакви временни договори с други бази, но въпросът е къде ще отидат тези 5 клуба.

А и в този случай има проблем. Лекоатлетическият клуб Локомотив, например има спечелен проект за ремонт на халето до Лаута на стойност 300 000 лв, отпуснати от Спортното министерство. Ако договорът с Общината бъде прекратен, тези пари автоматически ще бъдат спрени. Подобно е и положението с втората зала, която волейболният клуб Марица иска да построи. Мястото е точно до настоящото съоръжение, за което клубът има договор за ползване и е в същото петно, което влиза в целия комплекс.

Засега май се оказва, че изваждането на спортните обекти от концесията е единственото възможно решение да се започне процедура. Ако има други варианти – те са от компетенцията на юристите. След срещата в Общината представителите на клубовете бяха единодушни, че намеренията на Христо Крушарски са добри и те по никакъв начин нямат намерения да ги възпрепятстват. Но също така бяха категорични, че техните интереси трябва да бъдат максимално защитени. В същото време Крушарски не иска да се вадят части от комплекса, тъй като по този начин явно няма да може да направи 1400 паркоместа, необходими стадионът да получи 4-та категория от УЕФА. Така че омагьосаният кръг е налице.

15 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    7

    Хахахаахахахахаахаахахахахахахахахахахахахаахахахаххахахахахаххаххахахахха
    ЖАЛКИ ТЕ МАНГАЛЧЕТА ПАК БЛЕНУВАТ
    СПОКОЙНО ЛИЛАВИ ВЕНЦИ НЕ СЕ ПРЕВЪЗБУЖДАЙТЕ ЖАЛКАРЧЕТА .
    И МАРАКАНА ДА ВИ ВДИГНАТ ВИЕ ПАК ЩЕ СТЕ НИКОИ ВЪВ ПЛОВДИВ!!
    ЩЕ СИ УМРЕТЕ МАЛЦИНСТВО ВЪВ ПЛОВДИВ !!!!!
    ЩЕ ИЗГНИЕТЕ В КОМПЛЕКСИ !!!
    ЖАЛКА КАРТИНКА ОТ КЪДЕТО И ДА Е ПОГЛЕДНЕШ !!
    ХАХАХАХААХАХАХАХАХ

  2. 12

    Хаха Балтийско злобата Жълта статия…СПЕТЕ спокойно всичко с Локомотив е наред!!!
    Къде е рейса ве ПУМАЦИ???
    Къде е ЛИЦЕНЗА???
    КЪДЕ ВИ Е СТАДИОНА???

  3. 3
    11

    Циганите пак ги пуснаха по пързалката.

  4. 8
    6

    Дончо пак е пил 3-4-5-22 чашки повече от колкото трябва.

  5. 21
    3

    Браво на Крушарски. За отборът на Пловдив,трябва хубав стадион!!!. Мен 200 мангала от Ботяф искат стадион да им правя бухахахахаахахте катуна за 500 души не могат да си напълнят. Жълто-цигански блянове бухахаахх

  6. 3
    17

    Спокойно братя цигани. За нас законите не важат, щото БХК и ИДИЛ са с нас. До 5 години вдигам Ноу Камп, а до 10 правя и паркинга.

  7. 3
    17

    Щом Аллах и Ислямска държава са с нас, няма сила на света която да може да ни спре! Аллах акбар! Саде Локо!

  8. 17
    5

    Трима клатят лиценза на Ботев

    Лицензът на елитния футболен клуб Ботев от Коматево виси със страшна сила заради договорени, но неплатени възнаграждения на трима бивши футболисти от състава, информира БТА.

    Ръководството на “жълто-черните” дължи по една заплата на Иван Стоянов, Милен Кикарин и Даниел Кутев от споразумението за прекратяването на договорите им по взаимно съгласие през зимата.

    Освен това ръководството има още няколко хиляди текущи задължения, които почти сигурно няма да позволят на коматевци да вземат лиценз за новия шампинат в родната Първа лига.

  9. 19
    2

    Андрей, не се тормози с тези неща. Няма да има никакви проблеми за Локомотив. Проблемите и то сериозните проблеми са в при нас, в Коматево. Днес итай Палийски или Караславов дали Ботев е взел лиценз за новия шампионат, защото положението е критично. Не само, че лиценз за новия сезон 100 процента няма да вземем, а има голяма верятност още този сезон да не завършим.

  10. 16
    4

    Няма проблеми по тези въпроси!!!!Пловдив ,обича Локомотив Пловдив. Всичко е наред!!! Тази година ,купата на България ,до година шампиони на България!!! Само Локо !!!

  11. 15
    3

    Това 100% го е писал някой злобен жълт циганин.

  12. 16
    3

    АНДРЕЙ, НЕ СЕ ПДАВАЙ НА ЖЪЛТИ МАНИПОЛАЦИИ. КАЖИ МУ НА ТОЗИ ЖЪЛТУР, ДЕТО ТИ Е ИЗПРАТИЛ ТОЗИ ПАСКВИЛ ДА НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВА. ВСИЧКО Е УРЕДЕНО И НЯМА ДА ИМА НИКАКВИ ПРЕЧКИ, ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ ДА СИ ВЗЕМЕ СТАДИОНА И КРУШАРСКИ ДА ГО МОДЕРНИЗИРА. ИЗЛИШНО СЕ ПРИТЕСНЯВАТЕ. СПЕСЕ СПОКОЙНО, ЛОКОМОТИВ ВЪРВИ САНО НАПРЕД И НАГОРЕ, А БОТЕВЪ, ЩЕ БЪДЕ ЕДИН ЛОШ СПОМЕН.

  13. 14
    3

    Още веднъж големи благодарности към Христо Крушарски и към общината затова, че успяха да се разберат в името на доброто на единственият останал пловдивски клуб – ЛОКОМОТИВ.

  14. 4
    20

    абе, закриваааааай, закривай тоя цигански клуб – само петни името на града ни!
    отивайте си в Кюстендил!!!!!!

Коментарите са затворени