Треньорът на вратарите в Локомотив Стоян Колев се съгласи да застане пред камерата на LokomotivTV. Специалистът говори за предишните си престои на Лаута, най-хубавите му моменти като футболист в Локомотив, както и за развитието на юношите от школата Стефан Дафовски и Павлин Стойчев, които се готвят под негово ръководство.

“На Лаута винаги ми е било изключително приятно. Дойдох тук от ПФК Сливен през 1998 година. Локомотив тогава беше много силен тим, но поради различни стечения на обстоятелствата отбора изпадна. В последствие успях да се наложа и бях неизменен титуляр под рамката на вратата.

През 2004-та, когато тренирах под ръководството на сегашния старши треньор Едуард Ераносян, всеки си имаше изграден стереотип на работа. Изключително приятно беше тогава. Нашата работа беше само и единствено на терена. За други неща не мислихме. Чувствахме се изключително приятно след победа да видим как нашите фенове се радват заедно с нас.

След връщането ми от ЦСКА в Локомотив, първият ми двубой беше финала за Суперкупата срещу Литекс. Победихме ги с 1-0 в Бургас. И след мача, когато просто гледаш трибуните и това как на стадиона има 13 000 локомотивци, пропътували 250 км от Пловдив, това просто те зарежа с такава положителна енергия. Това е удоволствие, което просто трябва да се изпита.” 

Специалистът изказа своето мнение и за двамата юноши на Локомотив (Стефан Дафовски от U17 и Павлин Евтимов от U19), които имат възможността да тренират с мъжкия отбор, когато не са на училище:

“Това което виждам в тях, това са момчета с качества и с бъдеще, но трябва още работа, за да доразвият потенциала, който имат. Има една специфична искрица в очите им, когато гледат как по-опитните вратари, като Харуби и Пиргов, тренират и се готвят за даден мач. И е нормална да искат да попиват от тях най-доброто. При тези деца трябва да “бързаме бавно”. С по-специфична работа ще се развие техния потенциал.”

Стоян Колев говори и за предстоящия мач с Берое и 1/4-финала за Купата на България с Лудогорец:

“Очаквам нашия отбор да покаже тази игра, която може, и да победим Берое. Що се отнася до мача с Лудогорец за Купата, това е доста по-различен мач от тези със заралии. Малко повече може би трябва да се поиграе с главата тук и с хитрост. Очаквам нашия отбор да се представи на много добро ниво.”

 

4 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    4

    На така наречения финал през 2004 година общо на “Лазур”има около 4500 зрители .Само за достоверна информация.

  2. 3
    5

    maika ti deiba i slivenskia gei deiba !!!izgoniha te kato kerlivo kote 4ervenite bokluci za6toto si star totadjia i prodade baia ma4ove!

  3. 5
    6

    Разбирам те Както каза Шенсой на Лаута е пълно с педераси

Коментарите са затворени