Волейболен клуб Локомотив изригна остро срещу намеренията на Община Пловдив да узакони завинаги ВК “Марица” на Лаута. В момента клубът дал на българския спорт величия като Каспар Симеонов, Петьо Драгиев, Петър Узунов, Златко Баев на практика е на улицата, пише вестник Марица. Това стана, след като волейболната зала на Лаута срещу престъпно нисък наем бе предоставена на ВК “Марица”. По информация на медията за правото да ползват съоръжението кършиякалии плащат 130 (сто и тридесет) лева. Те охотно пускат на Лаута тимът на Димитровград, девойки, но за изконния домакин Локомотив, място няма. Черно-белите бяха изхвърлени и от залата на Спортното училище и на практика са на улицата.
“Вече нямаме сили да се борим, а и не знаем срещу кой. От няколко месеца през ден ходим в общината. Обещават ни и в крайна сметка нищо. На практика волейболният Локомотив, който е донесъл толкова слава на България, е изхвърлен на улицата.
Когато Марица бяха без покрив, ние ги приехме на Лаута, а после те ни изхвърлиха. Ние не сме против Марица, може и да съжителстваме с тях, но те ни гонят.  Сега те имат лоби в Общината и получават, каквото си поискат. А нас кучета ни яли. Не мога да разбера тези хора в Общината защо не искат да възродим волейболния Локомотив. Ами, ако го направим въпреки тях и върнем старата слава, същите тези сигурно ще дойдат да се снимат с нашите деца.
Чудя се и на колегите от Марица с какво нахалство казват, че волейболната зала на Лаута не е в комплекс Локомотив. Те един ден може да кажата и че аз съм израснал не във волейболното Локо, а някъде другаде. Не съм очаквал подобна наглост. Това е все едно да пуснеш някой да живее у вас, а след това той да те изхвърли от дома ти.
Много ми допадна идеята на президента на футболния Локомотив Христо Крушарски, който иска да възроди дружеството, в което имаше равноправни спортове. За съжаление някои от тези клубове са се уредили и сега си кротуват. Ще ги питам какво ще правят, ако утре някой като шефовете на Марица ги налази и тях. Заставаме зад Крушарски и се надяваме да се намери приемливо решение за всички”, заяви Узунов.

7 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    4

    Типичното мангаложълтурско мислене – кочината на село си е моя , стадионите в града – общи.

    Затова са на това дередже неградските мюмюни , защото постоянно гледат келепира, ама той е като сиренцето в капана – вдигаш турско знаменце , хоп мангалите от депесето те обгрижват със строеж , ядец , крадливия мустакат ага се оказа много лаком и сега е в изгнание, а селянките са бездомни кучки.

  2. 7
    3

    Много точно казано!! Браво Петьо!!! Тази община е толкова жълта, че чак мирише на урина!!! Време е да ги изриним а багера щом се подиграват с всички спортни клубове на Локомотив!!!!!!!!!

  3. 14
    7

    Някой скоро ще яде бой.И в Общината и на Лаута!

    • 8
      13

      Браво манго! Юнак! Направо ги започвайки от Общината та чак до Столипиново. Ще си първия циганин-герой.

  4. 8
    6

    Стига сте ревали искате да ви е топличко, чистичко и приятно в залите. Събирате такси от децата но не искате да си платите. Къде е Петър Костадинов?

  5. 12
    24

    Как у вас, бе мангали прости. Лайнута е общинска собственост и ще я дадат на когото си искат. Те са толкова гости, колкото и вие. Мизерни мангусти свикнали цял живот на социални помощи.

    • 7
      3

      А Копнежа на кого е собственост, бе олигофрен от околията?! Ами коматевската ви база, построена с крадени пари?!Аман от завистливи олигофрени от селата!

Коментарите са затворени