Отборът на Ботев Пловдив победи с 2:1 втородивизионния си съименник от Гълъбово в контрола среща, която гледайте на живо от базата в PlovdivDerby.com от базата на канарчетата в Коматево. Канарчетата поведоха 29′ с попадение на Бризола, който бе изведен в добра позиция от Милко Георгиев. В 41′ жълто-черните увеличиха преднината си на 2:0 с попадение на Лъчезар Балтанов. Капитана на канарчетата се разписа в мрежата на противника отново след асистенция на младия Георгиев.

Ето и съставът на Ботев Пловдив: Мартин Димитров, Виктор Генев, Пламен Димов, Радо Терзиев, Яя Меледже, Крум Стоянов, Лъчо Блатанов, Бризола, Милко Георгиев, Борис Тютюков и Крис Добрев.

Резерви за Ботев: Стелиан Ангелов, Цветомир Панов, Атанас Ташолов, Иван Кирев, Петър Чалъков и Радослав Апостолов.

1:0 Бризола 29′
2:0 Балтанов 41′
2:1 Трайков 47′

 

Гледайте мача НА ЖИВО единствено в PlovdivDerby.com:

21 КОМЕНТАРИ

  1. Из книгата „Запомнете Пловдив“ – част 3, автор: Евгений Тодоров. Става въпрос за 20-те години на миналия век:
    Бай Деян Начев, лека му пръст, треньор, спортен историк и директор на Халите, ми е разказвал за едновремешните футболни отбори. Те са били по махали.
    Около „Гладстоун“ и Пожарната е бил Ботев, в съседния Съдийски квартал избират името Левски, в Кючука е „Шипка“, около Матинчеви градини – „Сокол“, футболистите от Тепе алтъ и Аджисана се организират в „Спортклуб“.

  2. 9
    20

    Оооооо жълто черни мюсюлмани, живи ли сте още бааа. Няма да се плашите, закриването чука на старата порта в Кумативу.

    • 12
      5

      Виж, манго, с какво чукам по дупето ти, усещаш ли, не недей да цивриш, ще ти мине след малко. Само срама ще остане за по-дълго, ама ти си циганин и си свикнал.

  3. 15
    9

    Черно-белите мохамедано-цигански получовеци да си ебът миризливите родителки в краставите, омазани с лайна, пърдялници и да не се занимават с великия Ботев Пловдив. Да си гледат оня “господин за един ден” измамника Хасан Клошарски, защото изборите минават и ракетчика си бие камшика.

  4. 7
    9

    Ще вземеш пеуката няма да вземеш тошко неделев браво перукан

  5. 10
    14

    2009-09-15:
    Фенове на Ботев ще дерат като овца треньора Пичиони
    Ултрасите са поставили ултиматум на Енрико – до петък да извадят на светло с президента Христолов мистериозните италиански купувачи на клуба.

    Треньорът на Ботев Пловдив Енрико Пичиони бе заплашен с дране като овца от феновете на тима след петата загуба от пет мача този сезон – 0:3 от Миньор (Пк) у дома.

    Италианският наставник на “канарите” прие в стаята си на стадиона край Бирената фабрика тартори от агитката.
    При Пичиони под зоркия контрол на полицията влязоха и популярните фенове Велизар и Румен Баланджиев.

    Ултрасите са поставили ултиматум на Енрико – до петък да извадят на светло с президента Христолов мистериозните италиански купувачи на клуба.
    Пичиони обещал под клетва, че това ще се случи до мача с Литекс в края на седмицата. Той отказал да назове имена на евентуалните Христолови наследници, не знаел и подробности от хода на преговорите. Казал само, че кандидатите са от Милано.

    “Ще му разлепим кожата из Пловдив, само да няма резултат в петък”, заканиха се момчета от агитката след срещата с италианския треньор.
    Както е известно, Ботев записа пета поредна загуба в първенството, като няма спечелена точка и е твърдо на дъното в “А” група.

  6. 8
    11

    Sportal: Г-н Христолов, спомняте ли си деня, в който поехте „Ботев“ (Пд)?

    Димитър Христолов:
    – Помня го, проклинам го и сигурно така ще е до края на живота ми. Проклинам деня, в който влязох в порнофилма, наречен „Български футбол“. За съжаление не знам как да изляза от него. Да се захвана с „Ботев“ е най-голямата грешка в живота ми, от която пропилях 11 г. Това „удоволствие“ ми струваше между 10 и 12 милиона.
    – Смятам, че съм управлявал почтено и достойно „Ботев“ 11 г. Мога да се закълна, че не съм продавал мачове, не съм се поддал на натиска на т. нар. грандове.
    „Ботев“ не е бил сателит на друг клуб. Друг е въпросът доколко е било полезно подобно управление. Но сам не можех да направя нищо!
    – Не искам да коментирам тази болна за мен тема. Абсолютен парадокс е да съм инвестирал милиони левове лични пари и да ме наричат убиеца на „Ботев“. Не аз, а феновете ликвидираха една близо 100-годишна история. И на кмета Славчо Атанасов предложих клуба срещу един лев, но и той не го иска.
    Пловдив си има градска управа и щом „Ботев“ е толкова любим на стотици хиляди хора, нека те да мислят как да го възродят. Аз вече нямам намерение дори да минавам покрай футболни стадиони в България.

    • 10-12 милиона за 11 година са смешни пари. Жоро Илиев да ви купи титлата е дал поне 30-40 за една година.
      Из книгата “Запомнете Пловдив” – част 3, автор: Евгений Тодоров. Става въпрос за 20-те години на миналия век:
      Бай Деян Начев, лека му пръст, треньор, спортен историк и директор на Халите, ми е разказвал за едновремешните футболни отбори. Те са били по махали.
      Около “Гладстоун” и Пожарната е бил Ботев, в съседния Съдийски квартал избират името Левски, в Кючука е “Шипка”, около Матинчеви градини – “Сокол”, футболистите от Тепе алтъ и Аджисана се организират в “Спортклуб”.

  7. 12
    15

    Жълто-черни мюсюлмани,майка ви шейба ,вън от Пловдив.Курви на Осман октай и дост.

  8. 17
    12

    На всички злобни черно бели ко мплексари които постоянно коментират нашата посещаемост -Бургас показа кой колко е.

  9. 13
    8

    Колко пари събрахте от билети??? Халал да са ви, боклуци. Съсипахте Ботев.

    • 10
      5

      Куче, ти какво се занимаваш с Ботев….. я си гледай ЛЬОКОТО, а не си на кеф ела да тъ опънем при Асан в маалата и да ти оправим аналните фисули… САМО ЛОКО

  10. 13
    37

    Истинският Ботев ще победи Сдружението от 2010. УСПЕХ МАШИНИ!

    • 32
      10

      Истинският циганин
      сере мазут щом види снимки
      от футболния комлекс
      Ботев 1912

      🙂

      • 12
        22

        20 човека на базата. Незнам само да не го сереш ти мазута хахахахахахах

  11. 4
    25

    Ръководството на Лудогорец ще вложи огромна сума в изграждането на новия стадион на българския шампион. Съоръжението ще струва 30 милиона лева, научи Sportal.bg. Нашата медия разбра и доста подробности относно течащата процедура по строителството на “Лудогорец Арена”.
    Със задачата изцяло се е заел собственикът на “орлите” Георги Домусчиев, който изгради и тренировъчната база на тима, която е една от най-модерните на Балканите.
    Сектор “А” ще бъде най-скъпият, тъй като ще разполага с всички удобства – съблекални, зали, кабинети, възстановителен център, паркинг и т.н. Изграждането на трибуната ще продължи една година. Накрая ще се обърне внимание и на гостуващия сектор, който също ще претърпи промяна. В завършен вид новият “Лудогорец Арена” ще събира малко над 13 хиляди души и ще може да приеме 1/2-финал от европейските турнири.

    ––––––––––––––

    Всички фенове на Ботев да заминават за Разград и да целуват ръка на Гелосания и да обличат зелената тениска на Лудогорец.
    Стига вече празни и лъжливи обещания за Колежа. Стадион няма да има в Пловдив.
    Поне да изживеете мечтата Ботев с Легендата Лудогорец, хем стадион, хем кренвирши , хем Евро турнири с Лудогорец.

    • 29
      12

      Добре ги разбираш нещата с кремвиршите и покупко-продажбите, само един пропуск – в Пловдив курвите са (от) Локомотив!

Коментарите са затворени