Съставът на първата шестица стана окончателно ясен кръг преди края. Така най-интересният въпрос от тук до края е кой срещу кого ще се изправи в баража за последната квота в Лига Европа. По регламент ще си я оспорват седмият и най-вероятно четвъртият (при положение. че Лудогорец спечели трофея). Така се засилва и шансът да видим пловдивското дерби в мач за последната квота.

Към днешна дата Ботев е седми, а има голяма вероятност Локомотив (Пд) да приключи четвърти. Смърфовете могат да се качат на тази позиция още в последния кръг на редовния сезон, ако спечелят гостуването си в Стара Загора, а Черно море не победи Левски в Каварна.

Ако се вярва на показаното досега. Ботев би трябвало и след плейофната фаза да финишира седми, тъй като победи и надигра и в двата мача от редовния сезон прекия си конкурент в долната половина – Берое.

Един бараж за Европа между Локо и Ботев на Лаута би ни осигурил наистина грандиозен край на сезона. Дали това ще се случи или не, няма да се знае до последно, но показателите, които отредиха местата на двата пловдивски клуба вече са ясни. А от тях се вижда, че Локомотив (Пд) до голяма степен очаквано стои доста по-добре до момента от градския си съперник. На първо място трябва да се отбележи играта в защита. Ботев дълго време беше тимът с най-слаба защита е Първа лига. В последните кръгове нещата малко се промениха и в момента поне Монтана и Славия вече са по-зле от “канарчетата”. Въпреки това досега те са допуснали 15 гола повече от Локо (Пд).

В преките двубои с отборите от Топ 6 те успяха да победят само Дунав като гост. При това тази победа дойде в момент, в който Дунав бе изиграл през седмицата много тежко 120-минутно гостуваме в турнира за Купата. Така “жълто-черните” се възползваха и победиха. На собствен терен те не надделяха над никого от Топ 6.

Общо точките, които Ботев събра в срещите с първата шестица, бяха едва 8. Докато Локо (Пд) над два пъти повече – 18. В директните двубои “смърфовоте” също имат предимство – победа като домакин с 2:0 и равенство 1:1 в Бургас в първия кръг.

Доста повече точки играчите на Ераносян събраха на чужд торен в сравнение с градския си съперник -17 срещу 11. Ботев на първо четене е по-ефективен от статични положения и има едно попадение повече от тях. Това обаче е измамно, тъй като предимството идва от дузпите, които бяха в повече за “канарчетата”. По-значимата ефективност – тази при процента реализирани удари, е в полза на Локо (Пд). Черно-белите превърнаха в голове 16% от ударите си, а Ботев малко над 14. Не помогна на канарчетата за по-добро класиране по-големият общ брой удари 242 срещу 205 на Локо и точни удари 109 на 90.

Ботев нямаше сили и да обръща мачове. Ако резултатът за канарчетата след края на първото полувреме беше негативен за тях, той винаги си оставаше такъв и след последния съдийски сигнал. И обратно – ако Ботев води на полувремето, дотук неизменно печели. Така че жълто-черните не позволяваха обрати след почивката, но и не бяха способни на такива.

Така за момента почти навсякъде Локо (Пд) превъзхожда съперника си. Новият формат обаче може да направи така, че всичко това да отиде по дяволите само с един бараж. Друг любопитен момент е, че заради компанията, в която се намира в плейофната фаза, на Ботев ще му е много по-лесно да стигне до него. Така след първата част от сезона “черно-бялата” част на Пловдив е по-щастлива, но през май никак не е изключено да е обратното.

21 КОМЕНТАРИ

  1. Правят се разни сметки, но първо трябва да се знае, че ЦСКА нямат право да играят в ЕКТ, тъй като има примяна в съдебната регистрация. Трябва да минат 3 години и тогава. Ако БФС ги допусне, със сигурност УЕФА няма да им даде лиценз. Така, че в един момент може да се окаже, че отборът на 5-то място ще играе бараж.

  2. 6
    7

    Елементарно, Локомотив е отбора на град Пловдив, подкрепян от жителите на всички централни квартали, а Сопот 2010 е просто фалшиво създаден тумор за радост и забавление на селячеството от покрайнините на града и на няколкото цигански махали. Селекцията им е от фен-турнира на ДПС, треньора физкултурник от столипиново, а топ-звездата – дюнерджия гастарбайтер.

    • 8
      4

      Типични приказки на комплексиран деградант от кройните квартали. Кои сте вие, жителите на централните квартали – тези, дето ходят голи до кръста с изцъклени от дрога и водка очи и нямат три лева за билетче на Бесика??? Моля??????? Я, се скрий, недорасляк.
      Познавам интелигентни буфери, но те ви презират и отдавна нте ходят на мачове.

  3. 8
    1

    Локото случиха на по-добри треньори. И Илиян Илиев, и Ераносян са по-добри от нашата плеада словенци, напъдени говеда и прочие безработни тренери. Единствено при Бащата буферите бяха по-зле от нас.

  4. 7
    5

    Въпроса е че борбата за 7 място е по-зверски от изпадащите.Не се знае кой кого за да стане 7 все едно шампион в първата 6 ца.Ботев са един от най-слабите отбори във втората 8 ца,ако съдиите не им дадат още 10 дуспи ще се борят за оцеляване в групата…

  5. 3
    6

    Що крадете от Меридиан Мач бре леваци

  6. 5
    10

    Ръководството на Лудогорец ще вложи огромна сума в изграждането на новия стадион на българския шампион. Съоръжението ще струва 30 милиона лева, научи Sportal.bg. Нашата медия разбра и доста подробности относно течащата процедура по строителството на “Лудогорец Арена”. Със задачата изцяло се е заел собственикът на “орлите” Георги Домусчиев, който изгради и тренировъчната база на тима, която е една от най-модерните на Балканите.
    Сектор “А” ще бъде най-скъпият, тъй като ще разполага с всички удобства – съблекални, зали, кабинети, възстановителен център, паркинг и т.н. Изграждането на трибуната ще продължи една година. Накрая ще се обърне внимание и на гостуващия сектор, който също ще претърпи промяна. В завършен вид новият “Лудогорец Арена” ще събира малко над 13 хиляди души и ще може да приеме 1/2-финал от европейските турнири.

    ––––––––––––––

    Всички фенове на Ботев да заминават за Разград и да целуват ръка на Гелосания и да обличат зелената тениска на Лудогорец.
    Стига вече празни и лъжливи обещания за Колежа. Стадион няма да има в Пловдив.
    Поне да изживеете мечтата Ботев с Легендата Лудогорец, хем стадион, хем кренвирши , хем Евро турнири с Лудогорец.

  7. 22
    14

    Как може да сравнявате Локото с жълтурите , разликата е очевадна .

    Едните ще себорят за медали и място осигуряващо игри в евротурнирите, а другия е сред тези, които ще се борят да не изпаднат , ако не фалират дотогава.

  8. 17
    14

    С два милиона дългове към доставчици може и да не довършите сезона жълти мърши, продаващи гласове по изборите да издържат коматевския тумор.

  9. 27
    33

    Какъв бараж?!… Дотогава папагалите ще се разпаднат!

    • 43
      23

      При папагалите всичко е платено, а ние чакаме вече четвърта заплата.

      • 12
        13

        Ходлончо, при пaпaгaлите е плaтено зaрaди свършвaщите пaри от трaнсферa нa Пaоло. После нямa дa имa пaри и зa слънчоглед! В Локото имa зaбaвяне, но имa собственик, който е прекрaсен човек и той прaви всичко по силите си! Успокоявaйте се. Имaте нуждa.

        • 3
          3

          А, бе, Крюшо е прекрасен, но да не е Худини да вади всеки месец по 150 бона от джоба си и те да потъват в нищото. И аз съм много готин, но нямам милиони, майна. Факт.

  10. 32
    37

    Как може да слагате Пловдивският любимец и цигански катун в едно изречение? Това е грях. То от само себе си се разбира, какво е пратило ЛОКО горе, а циганите долу. ЛОКО винаги е ГОРЕ, а мангалите винаги са били ДОЛУ. Тях скоро и долу няма да ги има. Ще се завърнат там от където дойдоха през 2010 – небетието. И Пловдив и окръга ще се прочистят от всичко гнило.

    • 22
      15

      От небитието, по точно от Кюстендил дойде един друг отбор,прекръсти се на Локу, а истинският Локу остана завинаги в “Б”гр.И е заличен със съдебно решение. Аха,такива работи.

    • 1
      4

      Ха-ха, типичен индианец от Столипиново – Лаута.

  11. 11
    14

    Бараж Локо – Ботев само на Лаута ли ще се играе? Не са ли два мача, за да домакинстват и двата отбора или е един пряк двубой?

    • 26
      3

      Питам съвсем нормално като адекватен мислещ човек, за разлика от 90% от хората в сайта които знаят само “мангали, цигани, турци, селяни, резаци, слабаци и т.н.”. Нито изразих пристрастие, нито обидих някой. Защо ми лепите минуси вместо някой който е запознат да отговори на въпроса?

    • 20
      1

      По регламент бараж играят третият и седмият в един мач като седмия е гост. Ако Лудогорец спечели трофея – тогава играят четвъртия и седмия в един мач като седмия е гост.

    • 7
      1

      Евентуaлен бaрaж ще се игрaе нa Лaутa зaдължително, кaто победителя ще се определи сaмо в един мaч! Минусите определят мaнтaлитетa, не сaмо нa тези, които ги пишaт, a и нa тези, които сa ги допуснaли! Лек ден.

Коментарите са затворени