Телефонът ни разказва какво става в любимия ни отбор, с Гришо, Кубрат…

0
446

Двама българи направиха революция в спортните новини с мобилно приложение

Българско спортно приложение направи истинска революция в спортните новини у нас. Името на приложението за телефони е SportFeed. То е създадено от двама пловдивчани – Андрей Спасов и Йордан Лазаров. SportFeed официално е пуснато за Андроид и може да бъде намерено в Google Store (виртуалният магазин за всички, които ползват телефони Андроид). До няколко дни се очаква приложението да види бял свят и в App Store (Магазинът на Apple)  и да е налично и за потребителите ползващи iPhone. Приложението е напълно безплатно.

„Приложението на Android и iOS обединява над 30 от най-големите и авторитетни сайтове в България, както и най-популярните регионални такива. Да си представим, че ти си фен на Левски или ЦСКА. Искаш да прочетеш всяка една новина за твоя отбор. И почваш: Отваряш едно след друго всички възможно сайтове. Изведнъж осъзнаваш, че си отделил над половин час, за да „преровиш“ навсякъде и да прочетеш всичко за твоя любим отбор. Аз и моят партньор в това начинание Йордан Лазаров ще сложим край на това. Нашето приложение (SportFeed), ще предоставя на потребителите си всички тези новини директно на телефоните им. И то на момента, в който се появят. Така читателят ще бъде информиран максимално“, споделя Андрей Спасов.

Само след 5 дни приложението на Андрей и Данчо се появи на първата страница на Google Store, като попадна в две секции: „Водещи спортни приложения“ и „Налагащи се приложения“.

Създателите на приложението разказват и как всъщност работи SportFeed.

Смятамe, че идеята е революционна, затова и слогана ни е „Революция в спортните новини“. Ботове обикалят над 30 сайта в България и индексират новините. Потребителят пък, веднага след инсталацията се абонира за своите любими отбори. Примерно: Левски и Лацио, или ЦСКА и Ливърпул, и т.н. След това му остава само да чака да получи известие на телефона си, че някой сайт е публикувал новина за  неговите любими отбори. Това е. Телефона изпиуква, извибрира или светва (в зависимост от настройките, които могат да се направят в самото приложение) и с един клик вече си в сайта на Тема спорт, Спортал или в Гонг, или където е публикувана новината. Това е другото хубаво на приложението. Ние не крадем новините на сайтовете. Напротив. Рекламираме ги напълно безплатно пред нашите потребители и изпращаме посетители директно на сайта, който е написал новината. Така всяка авторска новина получава заслуженото – посещения.

Приложението може да се ползва и от феновете на другите спортове. Има секции за Григор Димитров, Цвети Пиронкова, Митко Бербатов, Кубрат Пулев, грациите ни, за баскет, волей и Формула 1. Тепърва ще се добавят още най-разнообразни секции с новини.

Линк за изтегляне на приложениeто от Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=me.sportfeed.bg&hl=en