Левски приема Ботев (Пловдив) днес от 17,30 часа в дербито от 25-ия кръг на Първа професионална лига. След равенството на конкурента за второто място ЦСКА-София като гост на Локомотив (Пловдив), “сините” са в отлична позиция да се утвърдят на него.

Преди мача с Ботев Левски има аванс от две точки пред съперника от Борисовата градина и при успех ще натрупа солиден аванс. Футболистите на Левски обещаха победа на новия си треньор Николай Митов, който навърши 45 години и жадува реванш срещу Ботев, откъдето беше на практика изгонен през есента под натиска на феновете само час след като беше представен като наставник след освобождаването на Николай Костов от поста.

В предишния кръг Левски загуби като гост на Берое и се очаква Митов да направи някои промени в състава. На вратата ще застане Божидар Митрев, защото треньорът иска да предпази от напрежение младия Николой Кръстев, който пази срещу ЦСКА-София и Берое. До последно треньорът ще избира измежду Александров и Пиргов кой да замени Лукин. Многото пропуски на централния нападател Бабатунде Адениджи също ще му костват титулярното място и днес “синята атака” ще поведе дошлият през зимата Амаду Сукуна.

В състава на Ботев пък се очаква като титуляри да започнат четирима бивши футболисти на Левски. Това са вратарят Иван Чворович, защитникът Виктор Генев и халфовете Лъчезар Балтанов и Антонио Вутов, като всеки от тях има какво да доказва на Левски.

Вероятни състави:

Левски: Митрев, Прохазка, Яблонски, Александров, Минев, Костадинов, Бурабия, Аниете, Нар, Краев, Сукуна.

Ботев (Пд): Чворович, Марин, Генев, Терзиев, Панов, Меледже, Вутов, Юсеин, Балтанов, Неделев, Виана.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    3

    Абе ние с къде, къде по силни футболисти не можахме да бием Левски вече 17 годиния в София, та сега с тези отритнати футболисти от всякъде ли ще вземе точка на говедата. Нека свалим розовите очила.

  2. 5
    6

    Как е, как е мисири , смазвате ли трътките преди път ?

Коментарите са затворени