Треньорът на Локомотив Пловдив Едуард Ераносян е на път да смени схемата на игра на своя състав за днешното дерби. През седмицата играчите често са отработвали варианти само с трима защитници, каквито с успех използват в Челси и Ювентус, пише Меридиан Мач Тази постройка до голяма степен провали Елин Топузаков в Левски в началото на пролетния дял от сезон, но това не притеснява Едо, който вярва, че може по-добре да обясни на своите възпитаници какво точно и как трябва да правят, за да печелят.

Тримата, които ще изнесат тежестта в отбрана вероятно ще са Павел Виданов, Кирил Котев и Димитър Везалов. Сериозна дилема обаче има кои ще започнат по двата фланга. Отдясно вариантите са Пламен Крумов и Веселин Марчев, а за левия фланг Ераносян избира между Иван Горанов и Гилерме Шоко. Бразилецът, който проби у нас с екипа на Лудогорец, номинално е десен халф-бек, но в настоящия състав на ..черно-белите” е по-полезен вляво.

В средата на терена вероятно Ванчо Траянов ще бъде подпомаган от младежкия национал на Македония Стефан Йевтоски и Димитър Велковски. Вариант е и испанеца Мигел-Анхел Луке.

Големият проблем пред „смърфовете“ обаче си остава отсъствието на наказания Мартин Камбуров. На негово място в атака ще започне Дани Кики, който бе наказан в предния кръг, а за негов партньор ще се избира между правещия отлични мачове напоследък Дино Мартинович и Парвизджон Умарбаев. Словенецът обаче вероятно ще бъде предпочетен и ще играе от първата минута, докато националът на Таджикистан при всички случаи ще се появи на терена през второто полувреме.

1 КОМЕНТАР

  1. 6
    2

    А гледа ли Едо, какви изпълнители имат Ювентус и Челси? Поредната простотия на Ераносян! Илиян Илиев също се помисли за много велик с неговата дълбока преса, която един по-грамотен отбор я елиминираше с 2-3 паса и всяка атака на противника вещаеше опасност за гол.Такава тактика може да си позволи отбор с много голяма класа! Аз съм много разочариван от Едо! Исках Илиян Илиев да дойде на Лаута, и какво стана-провали се.Исках много да се върне Едо е върна се.Омръзна ми от грандомани.Вече не искам да си пожелавам никого.

Коментарите са затворени