Словенският атакуващ халф Дино Мартинович може да се счита за едно от откритията на проlетния полусезон в Първа лига, след като записа 3 гола в 5 мача за Локомотив Пловдив. Последният донесе скъпоценна точка при гостуването на Дунав в петък. Предишните му два пък изковаха победата с 2:1 над Локомотив ГО на Лаута. Така Мартинович спечели набързо 4 точки за Локо Пд в битката за първата шестица и място в Европа.

Подвизаващият се на лявото крило словенц е роден на 20 юли 1990 г. в хърватския град Карловац. Юноша е на Кърка Ново Место и въпреки че за 2 години е част от школата на Динамо Загреб не получава възможност да покаже класата си. В словенски елит дебютира през 2007 г. с екипа на Горица. В следващите 5 години той ще запише едва 38 мача за тима си, като ще бъде преотстъпен на 4 пъти (в Кърка, Кършко, Бела Крайна и Адриа).

Именно за това е изненадващо, че през 2012 г. той е закупен от италианския Верона, където получава фланелката с номер 29. Градът на Ромео и Жулиета също не се оказва подходящ за него и Мартинович отива в Албинолефе, Паганезе и швейцарския Лугано, пред да се завърне в Горица. “Той е ужасен. Обикновено не прави нищо в атака, а какво да говорим за фаза защита. Не е добър дори за нивото на Горица”, заявяват пред Меридиан Мач то словенски Twitter акаунт Slovenianfootball веднага след трансфера наМартинович в Локо Пд, но предвид настоящата му форма те едва ли ще застанат зад думите си…

2 КОМЕНТАРИ

  1. 12
    8

    Щом никъде не става а тука изпъква си направете сметка какво първенство имаме?

Коментарите са затворени