Новината за оттег­лянето на собствени­ка Георги Самуилов от Ботев разбуни се­риозно духовете в Пловдив и дори хвър­ли в паника доста от феновете. Информа­циите породиха и не малко спекулации, но обобщаването на фактите показва, че картината не е толко­ва страшна. Хроноло­гията на събитията е следната. На 13 фев­руари Георги Самуи­лов е уведомил пре­зидента Ангел Па­лийски и съвета на директорите, че се от­тегля. В първия мо­мент това е шокирало всички в Ботев. Саму­илов е изтъкнал като причина оставените задължения от 12 ми­лиона лева от време­то на Цветан Василев. От клуба са му благо­дарили за сериозната подкрепа в последната година и за средст­вата, които са дадени от него под формата на спонсорски дого­вор, а не като заем.

На 15 февруари ад­вокатът на Самуилов-Димитър Радев е джиросал акциите на Апостол Апостолов и от този ден сдруже­ние „Ботев“ притежа­ва 61%, а ТЦ ИМЕ 39%. Ден по-късно в клуба са платили всички заплати на футболисти и служи­тели, за да няма нап­режение.

В момента се под­готвя насрочване на Общо събрание на акционерите, на кое­то се очаква в Ботев да влезе много сери­озен мажоритарен собственик. Единст­вено и само прези­дентът Ангел Палийс­ки води разговори за придобиването на акциите от новия собственик. В момента той е в чужбина за финални разговори. Със сигурност става въпрос за много сериозна фирма, която ще покаже амбиции за завършване на стадиона и завръщане на отбора на мястото, на което го искат хилядите привърженици, пише Меридиан мач.

По непотвърдена официално информация на PlovdivDerby.com новият собственик на Ботев Пловдив ще бъде руснак. Както снощи ви информирахме, днес Ангел Палийски ще има среща с представители на фракциите от агитката на Ботев Пловдив, както и членове на сдружението, което отново притежава 61% от акциите на клуба. Очаква се на срещата Палийски да свали картите на масата и да разкрие, с кого води преговори за издръжката на Ботев Пловдив и дострояването на Колежа.

43 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    3

    Циганска сган , започвайте от сега да въртите минети на Клошарски ,че завалията е на кантар.

  2. Тука било голямо шоу само дето трябва да сменят името на сайта аджисана чат аферим манговци и стига с тва порно излезте малко на вън

  3. 12
    6

    За краткото време, когато бях в Ботев някой постоянно ми натрапваше акълите си, искаше нещо. При мен рекет няма как да мине. Казах го още, когато поемахме клуба с Георги Самуилов. Очевидно никой не ме чу, защото от първия ден до онзи, в който обявих оттеглянето си, все някой се опитваше да ми натрапва идеите си и да иска нещо. Явно това е вървяло години наред в “Ботев”. При мен няма как да мине. И не мина. Не мога да допусна да си плащам рекет за спокойствие.
    За по-малко от година, която бях в Ботев съм дал около милион и половина лева. И вместо благодарност получих плюнки. Извинете, но не съм мазохист, за да продължа. Да, “Ботев” е голям клуб, със славна история. Много по-голям от “Септември”, но там в настоящата ситуация успешен проект не може да се реализира. Дълго време доста народ е свикнал да командва и да се облагодетелства. И като из спреш кранчето, ти спретват интриги. При мен това не мина. Изпих си до дъно горчивата чаша и сега се радвам на спокойствие, и си движа проекта в Септември.
    Пожелавам на “Ботев” всичко най-добро. Българският футбол има нужда от силни “Ботев” и “Левски”. Дано и този път Ангел Палийски се превърне в героя от книгата Спасителят в ръжта. Той е истински ботевист. Обаче има слабост и да обича да управлява чужди пари. Не казвам, че злоупотребява. При мен не се получи аз да давам парите, друг да се разпорежда.
    Той колкото помага на клуба, може би, толкова и вреди! Той иска да доведе някой и да управлява неговите пари.
    Не става така. Или поне при мен не става така. Аз съм хотелиер. Такъв е бизнесът ми. Когато се доверя на някого, когато виждам, че той е кадърен и можещ, ще му дам шанс да се разпорежда с моите пари. Иначе не. Не може той да иска да се бърка там, където не му е работата. Щом аз давам парите, значи аз ще ги ръководя”, сподели Чандъров

    • 2
      5

      Г-н Чандъров, заповядайте на Лаута, за да видите, какво значи уважение и безусловно приемане.Заедно с г-н Крушарски може да издигнете любимият отбор на пловдивчани – Локомотив!

    • 1
      1

      Ами аз да не стоя само на заплата ве Чандър? Нали трябва и аз да дръпна тещо допълнително, иначи къф ми е кяра да съм само шеф?

  4. 9
    9

    Аз вярвам само на Палийски.Идва руснака и ай канари!

  5. 5
    10

    Днес обявиха,че делото КТБ влиза в съда и изненадващо двата клуба,които са свързани с банката останаха без собственици.
    Остана само Гришата,ама той ми се струва,че си е опекъл работата както винаги.
    Руснака най-много да е оная дружка на Ц.Василев дето много прилича на Батков и който уж искаше да налива 10млн. евро на Герена.

  6. 5
    14

    АВА РАЗБРАХ ЧЕ КОЦЬО ОТ СТРЯМА ЖА ИНВСТИРА В БОТЯВ ВА.ОН БИЛ БЛИЗЪК С ПУТИН И ЩЯЛ ДА ГИ ПРАЙ ЕВРОГРАНД ВА А НИ НАШТУ ЛОКУ КО ЖА ПРАИМ СЯ ВА ДЕБИЛИ ЖА МИ ЯДЕТЕ ПАК КИФТЕТАТА И КИБАПИТЕ НАЛИ ВА АХМАЦИ.

  7. 16
    21

    Другата седмица започвам Гомнежа!

  8. 14
    26

    СРАМ!
    Защо ли точно по едно и също време двата клуба, които бяха собственост на Доган и Делян останаха без собственици??????? В същност този въпрос е риторичен!
    Другото, което е силно притеснително е, че отново алийски води преговорите с евентуалните нови благодетели??? Това означва, че нощо ново няма да се случи, въпреки предстоящите гръмки заглавия които следва да четем в близките часове и бомбастичните имена, които ще бъдат обявени за нови собственици!
    Ботев подобно на по-големия си “брат” Левски, също има дългове за над 20 милиона ЕВРО и който и да дойде, колкото и пари да има, никой няма да се съгласи да покрие тези колосални суми ей така, от собствения си джоб!!!
    Затова аз лично не бих се хванал на каквито и да е “благоприятни” новини които ще ни залеят скоро.
    Няма луд, който да иска да хвърля десетки милиони за футбол, особено в България! Защото футбола ни и състоянието му е тотална производна на държавата!
    Всичко в Ботев пак ще е от ден до пладне и естествено хубавото ще е за изборите пък после старата песен на нов глас!
    Е, ако това им харесва на феновете, да яхват метлите и да сипват ракийката:::) Палийски довечера ще обяви официално “поредното спасение” на клуба!?

    • 37
      12

      Да, срамно е да си измисляш новини. Ботев Пд няма нищо общо с Делян и Доган. Това е само в малките ви душички. Защо се притесняваш кой ще води преговорите, като дори не си ботевист? Колкото до дълговете, – 12 милиона лв. са, а не 20 милиона евро. Отново си измисляш. И тези дългове не са към НАП, а към фирми. Друг е въпроса, че и никой не ги търси. Трудно ще е, но проблема си е наш. Отбор като Ботев ще го има винаги. Ще го има защото има огромна маса фенове, които обичат отбора си. Ние обичаме отбора си, а едни други мразят повече нас отколкото да обичат отбора си.

      • 7
        11

        За това, кой ще води преговорите го пише по медиите! Това според тях е Палийски. Човека с дългия пост над теб е написал истината а нея всички я знаем. 12 милона малко ли са? И какво значение има към кой са? Все трябва да се връщат. Ако нокой не си ги търси защо Самуилов и Чандъров ги споменават като основен проблем за да се оттеглят? Пишеш глупости мой човек. Ситуацията е критична и който и да дойде просто ще удължи агонията.

        • 3
          4

          А когато дойдоха Самоилов и Чандъров, колко милиона дълг обявиха че съм забравил?Нещо като 50 май бяха.

        • 8
          2

          В случая ти пишеш глупости. Едно е да дължиш 12 милиона, а съвсем друго е 40 милиона. Ей така си ги приказвате тези милиони. И как да няма значение към кой са? Ако бяха към НАП е съвсем друго и тежко. А доста от тези към които са дълговете са свързани с Ботев. Чандъров, Самуилов както и 90 процента от собствениците на ФК са докарани на сила. Въпроса е кой до кога ще изкара. А вие вместо да се радвате на отбора си, злобеете в темите на Ботев. Ние сме Ботев и ще се оправим. Гледай да не се случи с вас, че пак ще трябва друг отбор да си сменя името и седалището.

        • 7
          3

          Абе пиши ги 100 милиона направо. Типично по нашенски ще лъжем и измисляме и накрая някой може да повярва. Така между другото какво става с локото, че покрай тоя комплекс към жълтите незнам какво става с нашите.

  9. 13
    21

    Утре в Коматлю на базЪтЪ ще се събират Г-13,Г-14,Г-15 всички голЯмци и ще обяват за новия собственик който идва на 30 февруари.Другия петък почват Гомнежа а след Май месец ще довършат жълтото пикливо отборче и да се приключва че на всички ни писна от драми.

    • 10
      9

      Приятелю, признавам те, така не се бях смял от много време! Перото ти го бива!

    • 5
      2

      По добре кажи за базата в Строево,в Гувидарци,за новия стадион,за спортното школо.Е такива неща,весели които се случват.Защо се занимаваш с глупости?

  10. 20
    11

    Уважаеми ботевисти, на вас не ви трябва просто собственик. Нужен ви е някой откачен, който да ви вземе, без да се запознае с дълговете ви и правното състояние на концесията. Освен това трябва да не се сети, че и за 100 години няма да си върне разходите. Всъщност не ви трябва богат инвеститор, защото край него ще има разбиращи специалисти и ще го посъветват да се откаже. Изходът е да намерите някой крадец, като Цветан Василев, но такива са кът. А всички пушилки на ръководството са само за едно: да покажат колко са загрижени за отбора и вас, феновете. А това, че разговорите се водят тайно и на четири очи само потвърждава тази теза. Или пък преследват лична облага…

  11. 18
    5

    Има една мъдра приказка: трай коньо за зелена плява!

  12. 17
    14

    Само аз ви изтърпях 10 години, обикаляйте сега като глухи кучки от трън на глог.

  13. 17
    16

    Идвам да ва зимъм ма ми свърши горивото някъде около Юпитер ма вие ма чакайте щот разбрах,че никой ни ва щял…

  14. 12
    11

    До Мангото под мен:
    Румба,ходи да ИНВЕСТИРАШ В ЛЕВСКИ,че по последни данни и те остават без СОБСТВЕНИК.

  15. 16
    5

    Бургас ,дербито,там се видя кой колко публика има.

  16. 19
    25

    Аз им казах, съберете се 10-20 хил. души и тогава предявете претенции. Но не само да се съберете, дайте нещо за този клуб. Всеки от тези хора да даде по 50 лв., и аз да бях дал още пари отгоре.

    НЕ СТАВА САМО С ГОЛЕМИ УСТИ.

    • 17
      29

      Не може на мачовете в Коматево да ми идват 1000 души и после да претендират, че са голяма публика. Където и да се провеждат мачовете, феновете са си фенове и трябва да подкрепят своя отбор. Аз ако обичам един клуб, не в Коматево, ами в Куртово конаре ще отида да ги гледам.

      • 14
        24

        Айде, на мен биха ми дали пари от банката. Това не е проблем. Но за кого да го правя? За тези, които постоянно обиждат, за тези които постоянно недоволстват. За тях ли? Е, какъв е смисълът. Кажете. Как бихте се почувствали вие, ако си дават парите за нещо, което виждате, че няма смисъл. Че си пилеете времето и парите на вятъра?

          • 16
            6

            Остави го баце. Жена му не му дава, любовница няма, нервен е. Ще попръцка, ще попръцка, а като се наака, ще си отиде в Столипиново при пъпчивите лещарки.

  17. 44
    15

    Надявам се в крайна сметка напускането на Самуилов да е за добро. Трябва ни човек с амбиции!

    • 27
      32

      Делян е с амбиции, какво лошо има да ни припознае , важното е да построи стадиона и да направи отбора шампион.

      • 35
        12

        Забравих да подчертая,и да шиба навлеците от Кюстендил. /тоя другия Рачо е черешар/

        • 11
          20

          Тарикат Рачо нИ рИве , ама ти си с цепка.

      • 5
        8

        Няма лошо даже да е ДПС нас все ни ибът Ботевисти.Деветдесет..Цирк Василев СЯ Дебелина да е без значение..

  18. 15
    29

    Абрамович оставя Челси и ни купува , сигурна информация , буферите умират от яд.

    Ботевъ – европейски , Колежът ще е епостроен до краяна годината с капацитет 100 000 места, най-големия в Европа .

    В Държавен вестник ще се публикува първо новината !

    • 33
      12

      Ааа,държавен вестник ли?Я да видим двойнико какво пише-ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК БРОЙ 102 от 27.11.2001г. стр.48
      Пловдивския окръжен съд на основание чл.6 във връзка с чл.231,ал.3 ТЗ с решение №4460 от 24.08.2001 г. По ф.д. № 2527/2001 вписа промени за Професионален футболен клуб „Велбъжд“-АД:вписва ново седалище и адрес на управление-Пловдив,кв.Лаута,стадион „Локомотив“;Аууу….ега си падението,ега ти срамът!!!

      • 10
        20

        Падение ще е , когато от 2010 до 2017 три пъти си смениш паспорта .

        Закривай за N-ти път !

        • 13
          6

          Ти май не знаеш как работят законите в тази държава и щом нещо е публикувано и обнародвано в Държавен вестник става факт. Има ли го официално закриването на Локомотив в Държавен вестник ? Има го. Намери и покажи кога Ботев е закрит официално тогава говори. Когато казваш нещо го подкрепяй с факти, иначе няма стойност.

          • 6
            6

            Че пък и три пъти.Тия яко ги бие дъската.Ами така им се иска,хич не им е лесно.(:

  19. 34
    9

    Може и шейх да е !?!??!Айде първо нещо да се свърши ,а после да даваме оценки кой е богат,кой какво свърши и тн.

    • 6
      5

      Ние даваме дупе и на шейхове вече.Тва сми Европейски папагалите…

Коментарите са затворени