Собственикът на Ботев Пловдив излиза от клуба. Това потвърди самият той пред вестник Труд, а причините са няколко, показва сутрешният преглед на печата на PlovdivDerby.com. Първата е тежкото наследство от предишното ръководство в лицето на Цветан Василев и креди в размер на 12 милиона лева. Втората причина според Самуилов е отказът на пловдивската община да анулира старата концесия на стадион Христо Ботев. “Имаше обещания от страна на местната власт да открие нова процедура и да се тръгне на чисто, но те не бяха изпълнени”, споделя Самуилов. Според него нещата са толкова объркани, че поставят клуба в задънена улица.

През септември другият спонсор на клуба Самуилов се оттегли, а сега Самуилов е преценил, че не може сам да участва в издръжката на клуба. Той припомня, че под негово ръководство клубът е поставил осветление на централния терен на базата в Коматево, отборът е регистриран за новия сезон и не е застрашен от фалит. “Всички заплати се дават ритмично. Осигурени са възнагражденията за месец напред”, пояснява Самуилов. Акциите са върнати обратно на Сдружението и са предадени на Апостол Апостолов, член на съвета на директорите.

22 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    8

    За колко ще продадем мача с Дунав, не е ли подготовка за това.

  2. 10
    3

    добре де, нали опростиха задълженията по концесията! Какво повече иска?!

  3. 5
    10

    Сбогом,сбогом казах……
    Вече няма да има два клуба във бг.
    Единият е левски а другият ботев..
    Може да направите фк тракия

  4. 21
    11

    А, дали не му наредиха да напусне и да се появи “спасител”? Все пак идват избори!

  5. 30
    32

    Целувайте ръка на Христола и да се свършва.

  6. 24
    15

    Не били 50 милиона дългове, а 12 милиона! Последно?

    • 10
      12

      Ангел Палийски води преговори за нов собственик на Ботев (Пловдив). Това се случва, след като Георги Самуилов обяви оттеглянето си от “канарчетата”, пише PlovdivNews.bg.
      Със сигурност става въпрос за много сериозна фирма, която ще покаже амбиции за завършване на стадиона и завръщане на Ботев на мястото, където го искат хилядите привърженици на “жълто-черните”.

      В момента се подготвя насрочване на общо акционерно събрание на клуба, на което се очаква в Ботев да влезе много сериозен мажоритарен собственик. Вероятно то ще се проведе до края на март.
      В Ботев са благодарили на Георги Самуилов за сериозната подкрепа в последната година и за средствата, които са дадени от него под формата на спонсорски договор, а не като заем.

      На 15 февруари (сряда) адвокатът на Самуилов – Димитър Радев е джиросал акциите на Апостол Апостолов и от този ден сдружение Ботев притежава 61%, а ТЦ ИМЕ 39%. На следващия ден в клуба са платили всички заплати на футболисти и служители, за да няма напрежение.

  7. 25
    12

    Измислица ли е, провокация от страна на врагове на отбора ли е , в момент когато тръгнахме успешно. Дали е измислица или истина някой от ръководството трябва да даде отговор на този въпрос . Стига с тази тишина, ако някой си играе с любовта на жълто черна общност, трябва да си го получи. Преди решаваха първенствата с бой чрез мутрите, а май сега чрез платени журналисти. Това е защото всички е тъмнина. Някой спазва девиза:Дръж ги на тъмно да им е светло. Стига писна ни вече. Ръководството да направи изявление.

  8. 25
    42

    ПОРЕДНАТА ЖЪЛТА КУРВА КОЯТО СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦИАТИВАТА ЗА ЗАЛИЧАВАНЕТО НА ЖЪЛТИЯ БЪРДАК ОТ ФУТБОЛНАТА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ МНОГО ПРАВИЛНО КАРАИБРАХИМ ОСТАВИЛ…12 .. МИЛИОНА ДЪЛГ КОГАТО ЯДОХТЕ КЮФТАЦИТЕ И СЕ ЧЕКНАХТЕ ЖЪЛТИ КУРВИ НЕ РЕВАХТЕ НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ НА ИЗКУСТВЕНО ДИШАНЕ В БУДНА КОМА ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА ИЗКЛЮЧИМ АПАРАТА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА И АЗ КАТО БИВША ЖЪЛТА КУРВА ПО ВРЕМЕТО НА ВИСОЧАЙШИТЕ ГОСПОДА БРОКЕРИ ПОМОГНАХ ЗА ТОЗИ КРАЙ.. ОСТАНА СЪВСЕМ МАЛКО КЕПЕНЦИТЕ ХЛОПНАХА КРАЯТ ЧУКА НА ВРАТАТА ЗАТОВА ПРИЗОВАВАМ….. ШИБАЙ ЖЪЛТИТЕ… ШИБАЙ ЖЪЛТИТЕ… ШИБАЙ ЖЪЛТИТЕ….. АЛИВИДЕРЧИ ЖЪЛТИ КУРВИ.. АЛИВИДЕРЧИ МОН АМУР

  9. 27
    15

    Абе това се знае, ама не се казва официално. Че Ботев има милиони дългове. Че тези дългове тежат като демоклев меч над нас. Че се издържаме от трансфери на футболисти. Но всичко има край, за съжаление. Всичко това се крие от редовите фенове и се замазва положението. До кога? Докато Ботев фалира.

      • 3
        8

        Обърка се бе, Мюмюне..
        През 2010 го закриха и се пръкна това недоразумение, на което също му се вижда края!

Коментарите са затворени