Дълговете на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив към община Пловдив в размер на общо 300 000 лева бяха опростени преди малко след гласуване на Общинския съвет. С 40 гласа “За” предложението бе прието и двата клуба вече не дължат натрупаните задължения по концесиите си на стадион Христо Ботев и подлеза на Централна гара.

Против гласува д-р Лилия Учкунова от Патриотичен фронт и Александър Сиди от същата коалиция. Шефката на Общинския съвет Савина Петкова (РБ) и Божидар здравко от ДСБ, се въздържаха. Според д-р Лилия Учкунова, това е предизборен политически жест.

Това е чест към собствениците на двата клуба за бъдещи инвестиции, коментира зам.-кметът по спорт Георги Титюков. Той каза, че е трудно да се издържа футболен клуб в А група. За Локо Пд Титюков каза, че Христо Крушарски е заявил инвестиции в ремонт на стадиона и изграждането на трибуна Бесика. А за Ботев Пловдив става дума за развалянето на концесията за стадион Христо Ботев.

Задълженията на Локо бяха в размер на 181 365 лева, а на Ботев – 114 232 лв.

Ето точния текст, който бе одобрен от общинските съветници:
1. Опрощава задълженията на “Професионален футболен клуб – Локомотив Пловдив – 1926” АД в размер на 146 191,10 лева – главница, ведно с лихва за забава за периода от 31.03.2014г. до 04.05.2016г., в размер на 26116,40 лв. и законната лихва върху главницата за периода 04.05.2016г. до 12.12.2016г., в размер на 9 058,08 лв.

2. Опрощава задълженията на “Професионален футболен клуб Ботев” АД в размер на 103 083.83 лева – главница, ведно с лихва за забава за периода от 31.03.2015г. до 25.07.2016г., в размер на 7 112,60 лв. и законната лихва върху главницата за периода от 25.07.2016г. до 12.12.2016г., в размер на 4 037,45 лв.

3. След влизане в сила на решението, сумите по точка 1 и точка 2 да се отпишат от Счетоводния баланс на Община Пловдив.

4. Професионален футболен клуб – Локомотив Пловдив – 1926″ АД и “Професионален футболен клуб Ботев” АД да заплатят на Община Пловдив сторените от нея разноски по частните граждански и изпълнителни дела, в размер на 3 695,35 лв. за Професионален футболен клуб – Локомотив Пловдив – 1926″ и 2 331,60 лв. за “Професионален футболен клуб Ботев” АД.

5. Възлага на Кмета на Община Пловдив след влизане на настоящото решение в сила и след заплащането на сумите по т. 4 в полза на Община Пловдив, да прекрати изпълнителните дела образувани срещу: “Професионален футболен клуб – Локомотив Пловдив – 1926” АД и “Професионален футболен клуб Ботев” АД при ЧСИ Минка Станчева Цойкова с рег.№ 822 по описа на КЧСИ и район на действие Окръжен съд – Пловдив, както и да извърши всички правни и фактически действия във връзка с изпълнение на настоящото решение.

8 КОМЕНТАРИ

  1. 9
    4

    И смятате предполагам това за нормално ,нали?Ние сме частни клубове,и като такива трябва да си носим кръста,за съжеление другите по-малки отбори все го обират.На Спартак защо не опростиха нищо??Общината се влияе само отмасат фенове ,а не ги интересува спорта!Спомняте ли си като ни отпускаха пари,ние застанахме зад това да ги разпределят тези пари между малките отбори,тъй като за тях не остана и троха от паницата!Слагайте на воля минуси и се заблуждавайте,но си отговорете на вьпроса ,как толкова пари изтекоха ,а насреща какво?

  2. 13
    6

    На Локомотив им е прекратена концесията за подлеза. А на Ботев след като не е прекратена концесията за стадиона значи би трябвало да продължават да плащат ежемесечно концисионна такса. Така ли е Андрей.

    • 8
      6

      Относно развалянето на концесията на стадион “Христо Ботев” Титюков заяви:

      “Има вече предложение за разваляне на концесията. Предложението е основно за смяна на фирмата концесионер, за да може други фирми да се включат в завършването на съоръжението. Освен това има и интерес от външна фирма, която да помогне за завършването на стадиона. Това е и основната причина да се иска разваляне на концесията. Всички останали параметри ще бъдат запазени по стария концесионен договор”.

      • 6
        7

        Мислиш ли?С махането на концесията ,Палийски си врьзва гащите и отлита на юг!Коя е тази тайнствена компания ,която е умряла да ни прави стадиона?Айде малко по-реално!

        • 7
          3

          Това е цитат на Титюков. Какво мисля аз е друг въпрос, но е факт, че има предложение. Ще видим.

          • Прав си времето ,ще покаже ,но цялата тази тайнственост изнервя всички,това се вижда и на трибуните.Хората спират да идват,а това не е хубаво….

    • 6
      3

      Че те нали ти го ПОСТЯТ, на теб и на част от маалата.

Коментарите са затворени