Пет “канарчета” получиха повиквателна за лагер-сбор на националния отбор до 16 години. Това са Кристиан Добрев, Благовест Данчев, Димитър Балинов, Габриел Земярски и роденият през 2002 година Станислав Шопов.

Лагерът на “трикольорите” стартира на 10-ти февруари, а два дни по-късно те ще заминат за Израел, където ще вземат участие в приятелски турнир. Там българите ще премерят сили с отборите на Русия, Чехия и домакините.

Отборът на Ботев е единственият, който играе в Елитната юношеска група до 17 години предимно с родени през 2001 година. “Жълто-черните” доминират и за Купата на БФС, където се класираха за полуфиналите след разгромни победи над Локомотив (Пловдив), Черно море и Сокол (Марково).

Момчетата на Стефан Стоянов спечелиха и последните два официални турнира, организирани от БФС – Купата през 2015 година и Републиканското първенство през миналото лято. С оглед на това е нормално гръбнакът на националния отбор до 16 години да бъде изграден именно от футболисти на Ботев.

1 КОМЕНТАР

  1. Добре де,що не са извикали Роберт Петров,Империатрицата,Тунчо и още двама трима невръстни от Локо кн.?Ето и Зума рече че Локо може да е националният отбор във всички национални гарнитури с атомното си нападение!!Това е самата истина,както и че повечето фенове на локо са Столюпеновци!Ама я!!

Коментарите са затворени