В сряда от 18:30 часа в зала Колодрума ще се играе поредният голям волейболен мач. Марица приема италианския Унет Ямамай в мач реванш от турнира за купата на ЦЕВ. В първата среща италианките надделяха с  3:1 и сега пловдивчанки  трябва задължително да победят, за да се стигне до “златен гейм”, който да определи победителя.  По-трудното в случая е, че за да се стигне до „златен гейм” маричанки трябва да победят 3:0 или 3:1. При загуба на два гейма жълто-сините отпадат от турнира.

В мач като този всеки коз за Марица ще бъде от полза. Затова от щаба на пловдивчани изразиха надежда, че публиката отново ще бъде толкова многобройна и активна, както с шампионките от Турция.

„Надяваме се в Пловдив да направим всичко възможно да спечелим 3 точки и да стигнем до „златен гейм”, който се играе до 15 точки, и който го спечели продължава в турнира.”, коментира изпълнителният директор Борис Халачев.

„Ние  имаме  сили и качества да отстраним Ямамай. Естествено мачът, който ни предстои се явява много важен за нас. Мач, който ще ни остави в Европа.  Мач, който  ще ни донесе сериозни дивиденти, както за нас, така и за Пловдив”, отбеляза на свой ред треньорът на Марица Иван Петков.

Разбира се, че Марица има своите шансове. Още повече пред своя публика. Ямамай не са непобедими. Това ясно се вижда напоследък в сблъсъците на италианките на родна земя. Все пак трябва да бъдем и реалисти. Българският треньор също беше такъв на днешната пресконференция. Той призна, че срещата  на Ямамай срещу нашите момичета не е била най-силната за италианките, която е наблюдавал.  Италианското първенство е с класи над българското и го превъзхожда във всяко едно отношение. Тук вместо да се развиват се закриват отбори, както това се случи с бургаския тим в началото на тази година. На Марица е изключително трудно да поддържа високото си ниво с такава липса на конкуренция (моите уважение към останалите български отбори, но действителността е такава). Въпреки всичко пловдивчанки имат абсолютно реални шансове да отстранят противника си.

Така че в сряда вечерта не му мислете, а елате в „Колодрума”, където жълто-сините ще бранят честта си и тази на града ни. В сряда вечер Марица ще е Пловдив и Пловдив ще е Марица!

 

Цените на билетите са 5 лева, а за ученици и пенсионери входът е свободен. Залата ще бъде отворена един час преди началото на срещата.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    4

    Жълта помия,аа зобравих жълти МАНГАСАРИ.

  2. 3
    20

    Стига ни занимавайте с глупости.

    Само Ботев!

Коментарите са затворени