Клуба на привържениците на Ботев Пловдив ще изпрати официално писмо до ръководството на футболния клуб, научи PlovdivDerby.com. От организацията отказаха да коментират писмото, нито да разкрият неговото съдържание. PlovdivDerby.com обаче научи, че от КПБП официално ще изискат от футболния клуб да им бъде предоставена цялата документация по стадион Христо Ботев. Както е известно стадиона или по-скоро липсата на такъв – е най-голямата болка на феновете. Поради тази причина от известно време в КПБП обсъждат варианти, как да помогнат на клуба за довършването на Колежа. В месеците преди Нова година Ботев Пловдив поиска развалянето на концесията за съоръжението на бул. “Източен”. В Общината бе създадена и специална комисия, която да подготви евентуалното прекратяване на договора и да го внесе за гласуване в общинския съвет. До този момент обаче подобно предложение от комисията към ОС не е вкарано.

Организаторите на “Кауза Колежа” искат да се запознаят с цялата документация по строежа и да погледнат количествено-стойностните параметри. В организацията искат да се запознаят с това, какви средства трябват за досторояването на стадиона, както и за евентуалното му поетапно изграждане. Чак след като видят документите от КПБП ще търсят варианти да помогнат на Ботев Пловдив в най-важната задача, която стои пред клуба – завършването на стадиона. Според неофициална информация от КПБП са провели разговори, които могат да помогнат, но тези разговори са в много начален етап, именно поради липсата на конкретика от страна на КПБП. Това е и причината те да поискат от Ботев да им предоставят цялата информация.

Проверка на PlovdivDerby.com показа, че президентът на жълто-черните Ангел Палийски в момента е в чужбина, но той по всяка вероятност ще бъде запознат с писмото, след като то пристигне в клуба. Очаква се той да вземе решение от дистанция, дали да предостави информацията на Клуба на привържениците на Ботев Пловдив.

17 КОМЕНТАРИ

  1. 22
    15

    Цената за довършването на “Колежа” , според Палийски първо беше 34мл. ,след това е намали на 24мл.,истинската е много по-малка . Разликата в цената ще бъде разделена между управляващите и изпълнителите., така е в к,луба носеш името на най-великия българин.Тези хора нямат срам и от бог, за пари са готови на всичко. .Покрай тях се въртят и няколко фена с ниски морални качества.КПБП , ако намеренията ви са истински , гответе се за здрава битка.Истинските ботевисти сме зад вас.

    • 2
      2

      КПБП, видим ли че сте сериозни да знаете че хората които обичаме Ботев ще дадем по-големи суми за подпомагането на Колежа. Искаме да се започне довършването та макар и бавно да видим че някой нещо там прави. 5 човека да бачкат за 2 години ще го довършим; и аз си мисля че реалната цена е много по-малка но Тотев е попречил за довършването с мисълта да направи милионите както окраде от парите за Колодрума.

  2. 22
    16

    След запитване на фенове за какво съм и отишли парите за ” Кауза Колеж ” . Патите бяха похарчени за празника Банго Васил. Както знаете стана бой с българските полицаи.Имаше арестувани и трябваше с остатъка от парите да се плати гаранцията на арестуваните ! Ще бъдем радостни следващия Банго Васил да посрещнем пак с вашите пари,мили фенове!

  3. 12
    21

    Не драги ми не градски неграмотници от маалата, вместо да се молите на вашия си господ за ZOOлума вие пак пишете под темите на Ботев Пловдив! Даже един палячо се прави на рязанградски фен, предполагам заради религията е.

  4. 27
    14

    Феновете на а Ботев сами са си виновни за Колежа. ГЕРБ им взе КТБ, подари Виваком на Левски, окраде държавни пари за спорта в Пловдив и ги заблуди да гласуват за ГЕРБ, както и за кмет на Пловдив от Герб.
    Това ако беше се случило на феновете на Левски, ЦСКА или Локо , такива като Тотев щяха да са съблечени и подстригани пред сградата на общината.

  5. 10
    1

    Окръжен съд Пловдив уважи искането на Софийска градска прокуратура, представено в съда и от пловдивски прокурор, и отстрани Иван Тотев от поста кмет на града до приключването на делото, по което той получи обвинителен акт.

    В съдебната зала днес присъстваха всички районни кметове, както и служители на администрацията. Адвокатът на Тотев Красимир Елдъров изтъкна пред съда факта, че

    кметът е в годишен платен отпуск от днес до 15 февруари

    и така не може да повлияе на разследването срещу него.

    Депутатите от Патриотичния фронт обвиниха Тотев и във финансови злоупотреби при строителството на спортната зала „Колодрума“, което струва 49 млн. лв. Предстои те да сезират и главния прокурор по случая, информира NOVA.

    На 10 януари СГП привлече като обвиняем Иван Тотев за престъпление по служба, от което са настъпили значителни вреди за общината в размер на 1 млн. лв. и случаят е особено тежък. Престъплението, в което Иван Тотев е обвинен, е отпреди две години. През 2014 г. градоначалникът възложил обществена поръчка за нов зоопарк в нарушение на правилата, твърди прокуратурата. Липсвали доклад за съвместимост, както и разрешение за строеж при сключване на договора.

  6. 31
    16

    Кой изяде парите от „Кауза Колежа“ ?

    Какво се спотайвате ?

  7. 22
    24

    Това сигурно го иска г-н Делян Пеевски, във връзка с прошението на “най-достойните” фенове /бултра$/ да придобие акциите на футболният клуб, носещ името на може би най-великият и достоен българин – Христо Ботев!
    Какво падение!

    • 30
      14

      Няма сън, няма спокойствие, дежурите постоянно в в темите за Ботев!

    • 3
      2

      По голямо падение от това няма как да стане,Ето -ДВ бр. 102 Вторник, 27 ноември 2001 г. Пловдивският окръжен съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 231, ал. 3 ТЗ с решение № 4460 от 24.VII.2001 г. по ф.д. № 2527/2001 вписа промени за Професионален футболен клуб “Велбъжд” – АД: вписва ново седалище и адрес на управление – Пловдив, кв. Лаута, стадион “Локомотив”. Това е падение,драги ми привърженико на кюстендилския урод.

  8. 30
    14

    Мен ме интересува къде отидоха всички пари за “Кауза Колежа” ? Нали щеше да има прозрачност уважаеми ? Колко пари събрахте ? Съхранени ли са парите ? Журналистите от този сайт може да поискат тази информация от КПБП и да ни я предоставят, ако е възможно ?

    • 23
      17

      В банката са, където винаги са били. Прозрачност има, стига да се интересуваш достатъчно, а не по коментари под новини.

    • 21
      11

      “Събрахте” не е като “събрахме”! Когато дадеш някакви пари, можеш да търсиш сметка , как са израсходвани!

  9. 34
    7

    Аз имам едно питане – След като онази сплескана физиономия Р.Чандъров,беше едва ли не (според медиите) на един косъм разстояние ,да започне да построи стадиона,нали беше пуснал и поискал оценка на съоръжението,да се знае колко ще трябват,за да се довърши??? Е питам аз ,къде е тази оценка,беше до месец два,до края на еди кой си месец,до 4 месеца…. Къде е тази оценка,в тях ли си я взе да я гори в парното ли,какво? Тази оценка струва не малко пари и аз ако съм човек,дал тези пари за такова нещо и само се плюе по името ми в медиите от разни “лумпени”,както нарича той феновете на Ботев,щях да ги изкарам,да ги ударя в масата и да докажа,че съм имал сериозни намерения за тази инициатива,да им затворя устите и да да изчистя името си!!! Къде е тази оценка?!

  10. 23
    33

    Сигурно ще правят МОЛ, тия мошеници и селски тарикати от КПБП. 100 пъти им давахме пари, и накрая нищо. Само голи приказки и обещания. Закривай.

    • 4
      1

      Не е закрит а ЗАЛИЧЕН!!Ето и доказателствата-През 2001 г.собственикът на “Велбъжд” Георги Илиев закупува акциите на Локомотив 1936 /забележи-1936/ (Пловдив). На 23 юли с.г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за ЗАЛИЧАВАНЕ на регистрацията на “Локомотив” Пловдив и за ПРЕИМЕНУВАНЕ на “Велбъжд” в “Локомотив”. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с НОВОТО регистрирано име заема мястото на Велбъжд в “А” група. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив.”Ся доволен ли си?

Коментарите са затворени