Ръководството на Левски е влязло в контакт с германския Майнц 05, за да опипа почвата относно евентуален трансфер на Тодор Неделев, който в момента играе под наем в родния си Ботев (Пловдив), потвърдиха за ТОПСПОРТ от “синия” клуб.

В разговорите участва и директорът в ДЮШ – Даниел Боримиров, което е очаквано, предвид факта, че прекара голяма част от кариерата си в германския футбол и няма проблем с езика.

Любопитното е, че за привличането на Неделев са посъветвани селекционерът Георги Чиликов и мажоритарният акционер в клуба – Спас Русев.

“Сините” искат да привлекат 23-годишния техничар, ако е възможно още през този трансферен прозорец, но подобна сделка няма да е никак лесна, предвид по-сложната ситуация около футболиста, в която напрактика са намесени три страни.

Припомняме Ви, че след края на сезона Неделев ще се завърне в Майнц05, тъй като има договор с германците до лятото на 2018 година.

Отделно от това пречка биха били и феновете, тъй като Тодор се явява кумир на “бултрасите”, които са доста чувствителни що се отнася до взимане-даване с ПФК Левски и хора, които под една или друга форма са свързани с клуба от “Герена”.

Справка – престоя на Станимир Стоилов на “Коматево”, както и назначението на Николай Митов, който изкара само 2 часа в ролята на старши треньор на Ботев, след като фенове на “канарчетата” нахлуха на терена и прекъснаха тренировката му, а преди това мувръчиха метла, показвайки, че не е желан.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 1
  2

  Тошко, добре да си помисли, защото няма успешен футболист на Левски в чужбина.
  Отделно, той все още не показва равномерно представяне, а редува много силни с безлични игри и ще обере пешкира при говедата.
  И накрая, ако Тошко отиде в Левски ще подпише договор за доста голяма заплата, която така или иначе никога няма да получи – просто в Левски няма пари !

 2. 17
  5

  Те заплатата не могат да му платят камо ли да извадят пари да го купят 🙂

 3. 18
  4

  VIVACOM ще платят с парите откраднати от КТБ

Коментарите са затворени