Силната игра в атака и слабите колективни действия в дефанзивен план направиха от “Ботев” най-атрактивния отбор, що се отнася до резултатност на мачовете през изминалата футболна есен, пише в обзорен материал сайтът на жълто-черните.

От началото на Сезон 2016/2017 „Ботев” изигра 21 официални двубоя – 19 за първенство и 2 в турнира за Купата на България. Шампионатният баланс на „жълто-черните” сочи –  7 победи, 3 равенства и 9 загуби и головата разлика 30 – 37, което превръща „канарчетата” в състава с третото по резултатност нападение в елита, но и с най-слабата отбрана в Първа лига.

Отбелязаните в срещите на „Ботев” 67 попадения правят пловдивчани отбора с най-резултатни мачове в елита. В Заедно с двубоите от турнира за националната купа, общият баланс за тима на Николай Киров показва 9 п., 3 р., 9 з. и г-р 39 – 40, което означава средно по 3,8 гола на мач с участието на „жълто-черните” през есента.

„Ботев” не е отбелязал гол в 4 от всичките си 21 официални двубоя през есента, като във всички случаи това се случва в срещи  от първенството. В същото време обаче мрежата зад Георги Георгиев остана „суха” в едва три случая – срещу “ЦСКА-София” и „Локо” ГО за първенство и в мача с „Нефтохимик” за Купата.

Водещ при стрелците е Жоао Пауло, който се разписа 15 пъти – 13 гола в Първа лига и 3 попадения във втория по значимост турнир. Освен това бразилецът добави към актива си 4 асистенции и 5 изработени дузпи, което означава, че е участвал пряко в 24 от всички 39 случая, в които топката е спирала в противниковата мрежа.

Безспорният №1 в завършващите подавания през есента очаквано бе Тодор Неделев. 23-годишният плеймейкър, който носеше капитанската лента в отсъствието на Лъчезар Балтанов, даде 11 голови паса в 21 мача и сам отбеляза 10 попадения (8+2), половината от тях от дузпи.

Общо 8 футболисти на “Ботев” поразиха противниковата врата през есента. В листата на голмайсторите, след Жоао Пауло (15) и Тодор Неделев (10), с по 3 попадения се нареждат Серкан Юсеин, Иван Стоянов (2+1) и Фелипе Бризола (1+2), като две от попаденията на бразилския халф са за Купата. Следват Омар Косоко и Радослав Терзиев (1+1) с по два гола и Стенио дос Сантос с едно попадение в актива си.

4 КОМЕНТАРИ

  1. Искате да кажете най-ТОТАДЖИЙСКАТА трупа!

  2. 6
    4

    Друго си е, от 2:0 до траги-комичното 2:5; но нас не ни е срам, защото сме мангали. Всички знаят, че ние мингяните имаме генетично заложен имунитет към чувството на СРАМ!!!

  3. 6
    5

    Друго си е от 2:0 до крайното 2:5; но нас не ни е срам, защото сме мангали и сме оперирани от тази болест – СРАМ!!!

  4. 7
    17

    Най-циркаджийския, е точното определение. 0:6 от Монтана и 0:4 от Нефтохимик. Черно страници в нашата история. Срам и резил за всички канари.

Коментарите са затворени