През септември Славия сътвори зрелищен обрат от 0:2 до 5:2 срещу Локомотив (Пловдив), а днес двата отбора ще се срещнат отново, но този път на “Лаута”. “Смърфовете” са пределно амбицирани да си отмъстят, а добрата новина за тях е завръщането на голмайстора Мартин Камбуров. Локо може да измести Черно море от 4-ото място и да се изравни по точки с ЦСКА-София, а “белите” имат шанс при победа да се изкачат в горната половина на таблицата.

Освен Камбуров, възстановен за домакините е и ветеранът Ванчо Траянов. Двамата не играха при загубата от Лудогорец с 0:1, но днес ще са титуляри. Едуард Ераносян обаче няма да може да разчита на защитника Пламен Крумов, който все още е контузен. Това ще отвори място за Димитър Везалов, който е бивш футболист на Славия.

Двубоят в Пловдив ще е по-специален за треньора на “белите” Владимир Иванов. Той беше част от състава на Локо, спечелил титлата през 2004 година. Тогава начело на “смърфовете” отново бе Ераносян, а Иванов бе съотборник с Камбуров, Траянов и Кирил Котев. Славия има известин кадрови проблеми, най-вече заради наказанията на Абуд Омар и Сердер Сердеров. Тимът от “Овча купел” ще разчита на добрата форма на Николай Димитров и Влаери Дмовчийски, които донесоха успеха срещу Монтана в миналия кръг.

Вероятни състави:

ЛОКО ПД (4-2-3-1): Ел Харуби; Виданов, Котев, Везалов, Горанов; В. Траянов, В. Марчев; Бакалов, Кики, Луке; Камбуров
Старши треньор: Е. Ераносян
СЛАВИЯ (4-2-3-1): Кирев; Пашов, П. Христов, С. Велков, Мартинов; Семерджиев, Карабельов; Н. Димитров, Балджийски, Йомов; Домовчийски
Старши треньор: В. Иванов

СЪДИЯ: Ивайло Стоянов
СТАДИОН: “Локомотив”
НАЧАЛО: 13:00 часа

2 КОМЕНТАРИ

  1. Аве бой и е.бане не се връщат.Избичете една зрелищна обръщал като и това е.

Коментарите са затворени