Ботев Пловдив спечели с 3:2 Битката за Тракия при 17 годишните, научи PlovdivDerby.com. Канарчетата губеха в резултата с 0:2, но в крайна сметка стигнаха до успеха с 3 поредни гола. Домакините имат и сериозни претенции към съдийството в този мач. С победата Ботев Пловдив си върнаха шестата позиция от Локо Пд и така ще зимуват пред градския си съперник.

“Жълто-черните” владееха топката в по-големи периоди от първата част, но не успяха да затруднят сериозно вратаря на гостите. От своя страна “заралии” разчитаха на контраатаки, като в две от тях успяха да накажат пловдивчани.

В 9-ата минута старозагорци организираха атака отляво, която завърши с удар към вратата, но Стелиан Ангелов се намеси добре и изби. В 21-ата минута Димитър Балинов центрира към Васил Пунарджиев, който засече, но в аут.

Секунди по-късно топката бе изпратена към половината на Ботев, защитата на “канарчетата” допусна елементарна грешка и Денислав Станчев останал очи в очи с Ангелов не пропусна – 0:1. В 31-ата минута играещият на върха на “жълто-черната” атака защитник Васил Пунарджиев навлезе в наказателното поле на Берое и пробва удар, но той бе блокиран от защитник.

В 33-ата минута гостите организираха бърза контра, при която последва диагонален удар, а Стелиан Ангелов отлично спаси. 4 минути по-късно обаче вратарят бе безпомощен, след като Денислав Станчев отбеляза втория си гол, отново останал сам срещу стража.

През вторите 40 минути “канарчетата” се появиха на терена коренно променени и натикаха гостите в собствената им половина. Още в 72-ата секунда на втората част Станислав Шопов отне топката и я насочи към Васил Пунарджиев, който отблизо не сгреши – 1:2.

В 54-ата минута “жълто-черните” стигнаха до равенството. Габриел Земярски получи топката отляво и я центрира отлично към Петър Караангелов, който изпревари вратаря и от движение прати кълбото в мрежата за 2:2.

В 59-ата минута Васил Пунарджиев засече с глава центриране от корнер, но топката мина встрани от целта. Секунди по-късно удар на Станислав Шопов от 18 метра мина на сантиметри от страничния стълб.

В 65-ата минута “канарчетата” стигнаха до идентична ситуация, но ударът на Петър Караангелов също мина в непосредствена близост до гредата. В 72-ата минута гол на пловдивчани бе правилно отменен за нарушение срещу вратаря на Берое.

В 76-ата минута ботевистите направиха фамозен пропуск, след като Димитър Балинов намери Илиян Томов в наказателното поле, но нападателят от няколко метра не уцели вратата. В ответната атака Стелиан Ангелов улови удар от 20 метра.

Така се стигна до 79-ата минута, в която Димитър Пройчев бе оставен непокрит пред наказателното поле на “зелените” и с точен удар в долния ляв ъгъл донесе пълния обрат за тима си. В даденото от съдията продължение “канарчетата” бяха близо до нов гол, но ударът на Станислав Шопов от свободен удар се отклони от напречната греда.