Днес в 17:30 часа започва 18-ия кръг в Първа професионална лига. Първият двубой за кръга пък противопоставя отборите на Нефтохимик и Ботев (Пловдив).  Домакините на стадион “Лазур” ще направят пореден опит да спрат пропадането си и да изпълзят от дупката, в която се намират. Бургазлии се заемат предпоследното 13-то място в класирането и са в серия от 4 поредни мача без победа и 3 поредни загуби. Сега “шейховете” се надяват тази неприятна серия да бъде прекъсната и да се види някакъв лъч светлина в края на тунела.

В същото време Ботев се намираше в подобна лоша серия до миналия кръг, когато най-накрая се върна към победите и надигра с 2:1 Верея (Стара Загора). Сега “канарчетата” се надяват това да не е било еднократно проблясване, а тимът да продължи с израстването и днес да отмъкне нова победа от гостуването си край морето. “Единственият начин” (както е озаглавена първата книга на Христо Янев) Ботев да стопли малко сърцата на феновете си, е задължителна победа на Лазур.

През първия полусезон в Пловдив срещата завърши с успех с 2:1 на Ботев. Общата статистика в елита обаче е в полза на Нефтохимик. “Шейховете” имат 12 победи на сметката си, срещу 8 успеха на “канарчетата”, а 3 двубоя са завършили наравно.

Треньорът на домакините Христо Янев, който наскоро издаде криминален роман, има доста проблеми с окомплектоването на състава си. Той не може да разчита на Йордан Йорданов, Яни Пехливанов и Станислав Маламов за този мач. Добрата новина за наставника е, че в съсатва се завръщат Любомир Божинов и Николай Дюлгеров, които изтърпяха своите наказания. Очаква се наставникът да заложи на Янко Георгиев на вратата и Велков, Грънчов, Ранджелович и Малинов в отбрана. Божинов и Дюлгеров ще са двойката опорни халфове, а пред тях в ролята на плеймейкър ще действа Мариан Огнянов. Манев и Вълчанов ще бъдат двете крила, а атаката ще води Венци Христов.

В същото време в Ботев също имат немалко кадрови проблеми. Даниел Златков е наказан за този двубой, а заради контузии в групата не попаднаха Омар Косоко, Лъчезар Балтанов, Фелипе Бризола и Рафаел да Соуза. В тяхно отсъствие треньорът Николай Киров най-вероятно ще пусне в игра Георги Георгиев под рамката и карето Кикарин, Стенио, Терзиев и Панов в защита. Меледже и Юсеин ще действат в средата на терена, а Неделев и Крум Стоянов оперират по крилата. Атаката ще води Жоао Пауло, а зад гърба подкрепа ще му оказва Иван Стоянов.

4 КОМЕНТАРИ

  1. Ава Белия намери начина.Белия е Бок! Ко жъ праим ся? Жа ги стрижим ли,на базата жъ одими ли?

  2. Това да не е контролен мач?От тези “връзкари” Кутев поне показва хъс.

    • Кутев е пародия на футболист с тази фигура на борец . По -бавен и от охлюв е , Кр. Димитров също е трагичен , а Милев показа тавана на възможностите си и просто и той няма място в ,,Ботев,, . Ако трябва да се рискува с някой в този мач , то по – добре това да е Тошалов в защита и с Кристиян Добрев или Милко Георгиев в атака . Поне със сигурност ще играят с повече хъс от останалите .

  3. Сега е момента да започнат титуляри – Кутев , Кр. Димитров и Милев . За какво са в отбора , щом и в този дефицит остават резерви ? Сега е момента и да се докажат , ако играят слабо в този мач , значи нямат място в отбора и трябва да си тръгнат през паузата .

Коментарите са затворени